Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

web 2.0

340 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

web 2.0

 1. 1. Web 2.0
 2. 2. Introducció. ● Tim O'Reilly. ● Definició. ● Tecnologies que donene vida al projecte. ● Programari. ● Tecnologia. ● Eines. ● Exemple: Facebook.
 3. 3. Introducció 2. ● Avantatges. ● Desavantatges. ● Icones ● Opinió personal del treball. ● Webgrafia.
 4. 4. Web 2.0 Tim O'Reilly ● Tim O'Reilly és el autor del concepte Web 2.0. ● És el fundador i president de O'Reilly Media. ● Va néixer el 1954 a Cork, Irlanda.
 5. 5. Web 2.0: definició ● La web 2.0 es refereix a la percepció de la segona generació de la Web ● Es basava en comunitats i en serveis com ara els espais web. ● Per exemple, les wikis, ● El facebook es el exemple més conegut de la web 2.0.
 6. 6. Tecnologies que donen vida al projecte Web 2.0 ● Dins de la multitud de tipus de tecnologies que donen suport a la web, crec que es millor destacar les més importants com: ● Separació de contingut del diseny amb ús de fulls d'estil. ● Donar control total als usuaris en l'utilització de la seva informació. ● Proveir APIs o XML perquè les aplicacions puguin ser manipulades per altres. ● Facilitar el posicionament amb URL senzills.
 7. 7. Futur de la Web 2.0. ● Els blocs i la saviesa de les multituds. ● Les dades són el pròxim Intel Inside ● La fi del cicle de versions de programari. ● El programari per sobre del nivell d'un únic dispositiu. ● Models de programació lleugers - RSS - Google Maps
 8. 8. Software de la web 2.0 ● Els serveis Web requereixen: – suport de bases de dades – flux de treball molt més robust. ● S'asembla molt a la funcionalitat d'Internet tradicional d'un servidor d'aplicacions.
 9. 9. Tecnologia ● La informació ha de poder-se introduir i extreure fàcilment. ● Els usuaris haurien de controlar la seva pròpia informació ● L'existència de links és requisit imprescindible ● L'usuari passa a prendre un paper actiu i participar a la WEB.
 10. 10. Eines de la Web 2.0 ● Recerca d'informació eficient. Hegemonia de Google. ● Són pàgines que es basen en utilitzar últimes tecnologies com ara bases de dades al servidor. ● Vídeo. Emmagatzematge extern i compartir recursos. http://youtube.com http://vimeo.com ● Gestió de marcadors Delicious, Google Bookmarks, Genius. ● Ofimàtica des de qualsevol lloc. ● Google Docs.
 11. 11. Web 2.0: Facebook ● Xarxa Social que connecta persones. ● La seva fi és el que el cibernauta vulgui: treball, estudi, amics, etc ● L'objectiu és mantenir-se en "contacte". ● És pot compartrt molt facilemtente material com, fotos, vidios, música, etc. ● És el exemple més clar de la web dos zeros, és amb que la podem comprendre millor.
 12. 12. Avantatges web 2.0 ● Programari legal: No cal preocupar-se per cap llicència. ● Disponibles des de qualsevol lloc. ● Multiplataforma: Funcionen independentment del sistema operatiu que es faci servir. ● Sempre actualitzat: El servei s'encarrega de les actualitzacions del programari. ● Menor requeriment de maquinari: Només es necessita poder utilitzar un navegador. ● Col.laboració: Poden treballar diverses persones alhora i des de diferents llocs del món.
 13. 13. Desaventatges de web 2.0 ● Informació privada a tercers: Generalment no se sap en mans de qui cauen les dades ni quin ús es farà d'elles. ● Canvis en les condicions del servei: Pot ser que el servei sigui gratis avui i demà no. ● Còpies de seguretat: Si bé és possible que tinguin millors còpies de les dades nostres, ningú ho garanteix.
 14. 14. Icones de web 2.0
 15. 15. Opinió personal. ● Crec que aquest treball m'ha ajudat bastant, ja que, no tenia encara molt clar el que era una web 2.0. Però gràcies a aquest taller ara ja ho tinc clar del tot. M'ha costat trobar la informació sobre alguns temes, ja que hi ha molta i alhora diferent.
 16. 16. Webgrafia ● Eines: http://www.slideshare.net/antpaniagua/web-20-herramientas-basicas ● Aventatges i desaventatges: http://www.seraccesible.net/article/ventajas-y-desventajas-de-la-web-20 ● Tim O'Reilly: http://es.wikipedia.org/wiki/Tim_O'Reilly ● Definició web 2.0: http://es.wikipedia.org/wiki/Web_2.0 ● Teconolies que donen vida a la web 2.0: http://www.tics.org.ar/index.php?option=com_content&view=article&id=16: ● Software: http://www.slideshare.net/loretahur/web-20-y-software-libre-una-relac ● Facebook: http://portal.educ.ar/debates/eid/informatica/para-trabajar- clase/facebook-una-herramienta-en-la.php
 17. 17. Web 2.0 Fausta Bakutyte 1er Bat. E

×