Power3

394 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
394
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power3

 1. 1. Fulls d'estil (CSS).
 2. 2. Introducció ● Definició. ● Llenguatge. ● Funcionament ● Exemple. ● Fulls d'estil externs. ● Fulls d'estil interns. ● Fulls d'estil en línia. ● Avantatges.
 3. 3. Introducció.2 ● Desavantatges. ● Software. ● Webgrafia ● Webgrafia.2 ● Opinió personal
 4. 4. Definició ● Els fulls d'estil són un sistema pràctic i eficient. ● És un sistema per controlar l'aparença de les pàgines web. ● Controla tot allò que es refereixi a la representació en pantalla. ● Controla fins i tot en altres suports: - com a mitjans impresos, -Lectors de veu, etc...
 5. 5. Llenguatge ● Els fulls d'estil estan escrits en un llenguatge propi: - independent al HTML. ● Fulls d'Estil externs no han de contenir cap etiqueta HTML com: - <head> o <style> ● Han de consistir simplement de regles d'estil o sentències. ● Dos llenguatges de fulls d'estil són: -CSS i XSL.
 6. 6. Funcionament. ● CSS funciona a base de regles: -declaracions sobre l'estil d'un o més elements. ● compostos per una o més d'aquestes regles aplicades. ● La regla té dues parts: -un selector i la declaració. ● La declaració està composta per una propietat i el valor que se li asigna. -h1 {color: red;} -h1 és el selector -{color: red;} és la declaració
 7. 7. Exemple ● <body> - body { -font-family: verdana, tahoma, arial, sans-serif; -margin: 0.5em 5%; -background-color: #fff; -color: #000; -ont-size: small; -/* IE Centering Cludge */ -text-align: center; - }
 8. 8. Fulls d'estil externs. ● Els autors poden separar els fulls d'estil dels documents HTML. Això ofereix diversos avantatges: - Els autors i els administradors de llocs web poden compartir fulls d'estil entre diversos documents (i llocs). - Els autors poden canviar el full d'estil sense necessitat de fer modificacions en el document. - Els agents d'usuari poden carregar fulls d'estil selectivament (en funció dels descriptors de mitjans).
 9. 9. Fulls d'estil interns. ● Està incrustada dins d'un document HTML. (Va a la dreta dins de l'element <head>). ● D'aquesta manera s'obté el benefici de separar la informació de l'estil, del codi HTML. ● L'única vegada que s'usa un full d'estil intern, és quan es vol proporcionar una funcionalitat a una pàgina web en un únic fitxer - per exemple, si s'està enviant alguna cosa a la pàgina web.
 10. 10. Fulls d'estil en línia. ● Mètode per inserir el llenguatge d'estil de pàgina, directament, dins d'una etiqueta HTML. ● Aquesta manera de treball es podria usar de manera ocasional si es pretén aplicar un formateig amb pressa, al vol. ● Aquest és el mètode recomanat per a la composició correus electrònics en HTML.
 11. 11. Avantatges ● Major facilitat per modificar l'estil d'un lloc web. ● Codi més clar i senzill. ● Codi més compacte. ● Personalització de l'estil
 12. 12. Desavantatges ● Existeixen limitacions que CSS 2.x encara no permet. ● De vegades, depenent del navegador, la pàgina que ha estat maquetada amb CSS no es pot veure bé.
 13. 13. Compatibilitat amb els navegadors ● Malgrat les recomanacions de W3C, no tots els navegadors mostren els fulls d'estil de la mateixa manera. ● Navegadors que admiteixen els fulls d'estil: -Microsoft Internet Explorer 3.0 (parcialment) -Microsoft Internet Explorer (4.x) (5.x) i (6.x) -Netscape Navigator (4.x) (6.x) i (7.x) -Mozilla x.x -Firefox x.x -Opera (5.x) (6.x) i (7.x)
 14. 14. Software ● El software més utilitzat per crear un full d'estil es el HTML encara que també està en XML.
 15. 15. Webgrafia ● Definició, llenguatge, funcionament i exemple: http://www.strambotica.com/web/introcss.html ● Fulls d'estil externs: http://html.conclase.net/w3c/html401-es/present/styles.html#h-14.5 ● Fulls d'estil interns i en línia: http://es.wikipedia.org/wiki/Hojas_de_estilo_en_cascada ● Avantatges: http://web4dummies.blogspot.com/2007/09/ventajas-de-utilizar-hojas ● Desavetatges: http://www.cssblog.es/ventajas-e-inconvenientes-al-usar-css/
 16. 16. Webgrafia.2 ● Compatibilitat amb els navegadors: http://es.kioskea.net/contents/css/cssintro.php3 ● Opinió personal.
 17. 17. Opinió personal. ● Aquest taller és el que m'ha resultat més facils dels tres que havia de fer, ja que hi havia molta més inforamació, i aquest era més amplia. ● Encara que sabia que eren, hi havia coses dins dels fulls d'estil que he descobert com per exemple que hi ha de interns i externs.
 18. 18. Fulls d'estil (css) Fausta Bakutyte 1es Bat. E

×