2012 lys-matematik çıkmış sorular

27,408 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
27,408
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
145
Actions
Shares
0
Downloads
21
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2012 lys-matematik çıkmış sorular

  1. 1. 2012 – LYS1 / MAT MATEMATİK TESTİ1. 8 sayı tabanında verilen sayısının 2 sayı 3. tabanında yazılışı aşağıdakilerden hangisidir? A) B) olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır? M C) D) A) B) C) E) D) E)SY2. 4. olduğuna göre, işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? D) E)Ö A) B) C) D) E) 1 Diğer sayfaya geçiniz.
  2. 2. 2012 – LYS1 / MAT5. 7. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere, ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? olduğuna göre, toplamı kaçtır? A) B) C) A) 3 B) 4 C) 5 D) E) D) E)6. x ve y pozitif gerçel sayıları için M 8. x bir gerçel sayı olmak üzere,SY olduğuna göre, ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır? A) B) C) A) 40 B) 45 C) 50 D) 60 E) 75 D) E)Ö 2 Diğer sayfaya geçiniz.
  3. 3. 2012 – LYS1 / MAT9. Birler basamağında A rakamı bulunan iki basa- 11. olmak üzere, pozitif bölenlerinin sayısı maklı tüm doğal sayıların toplamı 504 olduğuna 3 olan kaç tane n tam sayısı vardır? göre, A kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 7 A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9 M 12. x, y birer gerçel sayı ve olduğuna10. göre, I. II. denkliklerinin her ikisini de aynı anda sağlayan a ve b pozitif tam sayıları için toplamı en az kaçtır? III.SY A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7 ifadelerinden hangileri her zaman doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III E) II ve IIIÖ 3 Diğer sayfaya geçiniz.
  4. 4. 2012 – LYS1 / MAT13. Gerçel sayılar kümesi üzerinde işlemi, her a ve b 14. Z tam sayılar kümesi olmak üzere, fonksiyonu gerçel sayısı için biçiminde tanımlanıyor. biçiminde tanımlanıyor. olduğuna göre, x kaçtır? Buna göre, I. f bire birdir. A) B) C) II. f örtendir. III. f’nin görüntü kümesi ’dır. D) 1 E) 2 ifadelerinden hangileri doğrudur? M A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I ve IIISY 15. fonksiyonları veriliyor. Buna göre, eşitliğini sağlayan x değerlerinin toplamı kaçtır? A) 3 B) 1 C) 0 D) 2 E) 5Ö 4 Diğer sayfaya geçiniz.
  5. 5. 2012 – LYS1 / MAT16. Gerçel sayılar kümesi üzerinde tanımlı bir f fonksi- 17. Bir öğrenci, doğru olduğunu düşündüğü aşağıdaki yonu, her x gerçel sayısı için iddiayı ispatlarken bir hata yapmıştır. İddia: A, B, C herhangi kümeler olmak üzere, ’dir. eşitsizliğini sağlıyor. Buna göre, Öğrencinin ispatı: kümesinin her elemanının I. kümesinde olduğunu gösterirsem ispat biter. II. Şimdi, alalım. (I) Buradan olur. III. ifadelerinden hangileri her zaman doğrudur? (II) Buradan olur. M A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III (III) Buradan olur. (IV) Buradan olur. D) II ve III E) I, II ve III (V) Buradan olur. Bu öğrenci, numaralandırılmış adımların hangisinde hata yapmıştır? A) I B) II C) III D) IV E) VSYÖ 5 Diğer sayfaya geçiniz.
  6. 6. 2012 – LYS1 / MAT18. a ve b birer pozitif tam sayı olmak üzere, 20. polinomunun katsayılarının toplamı 15 olduğuna parabolü doğrusuna teğet olduğuna göre, göre, toplamı kaçtır? a kaçtır? A) 10 B) 9 C) 8 D) 7 E) 6 A) B) C) 0 D) 1 E) 219. M 21. Bir çiçekçide 5 farklı renkten çok sayıda gül ve 2 çeşit vazo vardır. Bir müşteri, 2 farklı renkten toplam 3 gül ve 1 vazo satın almak istiyor. Bu müşteri alışverişini kaç farklı şekilde yapabilir?SY polinomları veriliyor. A) 15 B) 20 C) 25 D) 40 E) 50 Bu iki polinom ortak bir köke sahip ve P(x) polino- munun kökleri eşit olduğuna göre, toplamı kaçtır? A) 5 B) 3 C) 2 D) 4 E) 5Ö 6 Diğer sayfaya geçiniz.
  7. 7. 2012 – LYS1 / MAT22. Bir torbada 5 kırmızı ve 4 beyaz bilye vardır. 24. Bu torbadan aynı anda rastgele 3 bilye çekildiğinde ABCD bir kare her bir renkten en fazla 2 bilye olma olasılığı kaçtır? A) B) C) D) E) Yukarıdaki verilere göre, kaçtır? A) B) C) M D) E)23.SY ifadesinin değeri kaçtır? A) B) 25. C) D) olduğuna göre, kaçtır? E) A) B) C) D) E)Ö 7 Diğer sayfaya geçiniz.
  8. 8. 2012 – LYS1 / MAT26. 28. denklemini sağlayan z karmaşık sayılarının sanal denkleminin bir kökü ’tür. kısmı aşağıdakilerden hangisine eşittir? Buna göre, kaçtır? A) B) C) A) B) C) D) E) D) E) M 29. 1 sayısına olan uzaklığı 2 birim ve i sayısına olan uzaklığı 3 birim olan karmaşık sayıları içinSY27. Karmaşık sayılar kümesi üzerinde farkı kaçtır? A) B) C) fonksiyonu tanımlanıyor. için kaçtır? D) E) A) B) 2i C) D) E) 3Ö 8 Diğer sayfaya geçiniz.
  9. 9. 2012 – LYS1 / MAT30. 32. denklemini sağlayan x değeri kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) 45 B) 48 C) 50 D) 52 E) 54 D) E)31. M 33. dizisiSY biçiminde tanımlanıyor. olduğuna göre, çarpımının değeri kaçtır? Buna göre, ifadesinin değeri kaçtır? A) B) C) A) B) C) D) E) D) E)Ö 9 Diğer sayfaya geçiniz.
  10. 10. 2012 – LYS1 / MAT34. Aşağıda, yan yana çizilmiş çemberler dizisi verilmiştir. 36. Bir A matrisinin çarpma işlemine göre tersi Bu dizide; ilk çemberin yarıçapı 4 birim ve sonraki her olmak üzere, bir çemberin yarıçapı, bir önceki çemberin yarıçapının yarısıdır. matris eşitliğinde a kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 Bu dizideki tüm çemberlerin çevre uzunlukları toplamı kaç birimdir? M A) B) C) D) E)SY35. a, b ve c birer pozitif gerçel sayı olmak üzere, matris eşitliği veriliyor. Buna göre, toplamı kaçtır?Ö A) B) C) 4 D) 5 E) 6 10 Diğer sayfaya geçiniz.
  11. 11. 2012 – LYS1 / MAT37. 39. limitinin değeri kaçtır? olmak üzere, matris gösterimi A) B) C) 0 D) 1 E) 4 olan doğrusal denklem sistemi aşağıdakilerden hangisidir? A) B) M C) D) 40. Gerçel sayılar kümesi üzerinde tanımlı bir f E) fonksiyonu içinSY olduğuna göre, limitinin değeri kaçtır?38. A) B) C) 1 D) 3 E) 4 limitinin değeri kaçtır? A) 3 B) 9 C) 12 D) 15 E) 16Ö 11 Diğer sayfaya geçiniz.
  12. 12. 2012 – LYS1 / MAT41. 43. eşitliği ile verilen f fonksiyonu için değeri kaçtır? fonksiyonu gerçel sayılar kümesinde sürekli olduğu- na göre, farkı kaçtır? A) B) C) D) E) A) 4 B) 1 C) 2 D) 3 E) 5 M42. Gerçel sayılar kümesi üzerinde tanımlı f ve g fonksi- yonları için 44. Baş katsayısı 1 olan, üçüncü dereceden gerçel katsayılı bir P(x) polinom fonksiyonunun köklerinden ikisi 2’dir. veSY P(x)’in noktasında bir yerel ekstremumu oldu- ğuna göre, üçüncü kökü kaçtır? A) B) C) olduğuna göre, a kaçtır? D) E) A) B) C) 1 D) E) 3Ö 12 Diğer sayfaya geçiniz.
  13. 13. 2012 – LYS1 / MAT45. Aşağıda, gerçel sayılar kümesi üzerinde tanımlı ve 46. olmak üzere; eğrisinin grafiği üze- sürekli bir f fonksiyonunun türevinin grafiği verilmiştir. rinde ve noktasına en yakın olan nokta olduğuna göre, b kaçtır? A) B) C) D) E) Buna göre, I. ’dir. M II. f fonksiyonunun noktasında yerel maksimumu vardır. III. İkinci türev fonksiyonu noktasında tanımlıdır. ifadelerinden hangileri doğrudur? 47. A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve IISY D) II ve III E) I, II ve III eşitliği veriliyor. olduğuna göre, f(3) değeri kaçtır? A) B) C) D) E)Ö 13 Diğer sayfaya geçiniz.
  14. 14. 2012 – LYS1 / MAT48. 49. Birinci bölgede; koordinat eksenleri, , doğ- ruları ve , eğrileri arasında kalan A bölgesi aşağıda verilmiştir. integralinde dönüşümü yapılırsa aşağı- daki integrallerden hangisi elde edilir? A) B) C) D) E) A bölgesinin alanı kaç birim karedir? M A) B) C) D) E)SYÖ 14 Diğer sayfaya geçiniz.
  15. 15. 2012 – LYS1 / MAT50. Birinci bölgede; y ekseni, doğrusu ve elipsi arasında kalan bölge y ekseni etrafında döndürülüyor. Elde edilen dönel cismin hacmi kaç birim küptür? M A) B) C) D) E)SYÖ 15
  16. 16. LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)  16.06.2012  LYS – 1 / MATEMATİK TESTİ CEVAP ANAHTARI   1.  C  26. E  2.  E  27. D  3.  B  28. D  4.  D  29. B  5.  B  30. E  6.  C  31. D  M 7.  A  32. A  8.  D  33. B  9.  B  34. B  10.  B  35. A  11.  C  36. C  12.  B  37. E SY 13.  D  38. C  14.  A  39. C  15.  E  40. D  16.  C  41. A  17.  B  42. D  18.  E  43. A  19.  B  44. E  20.  A  45. C  21.  D  46. A Ö 22.  C  47. A  23.  A  48. D  24.  E  49. C  25.  C  50. E                                

×