Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Anjezë Gonxhe Bojaxhiu e njohur si Nënë Tereza lindi në Shkup 
më 26 gusht të vitit 1910  dhe vdiq më 5 shtator 1997 në Ka...
Mos jeto kurrë pa jetë!
Dita më e bukur? Sot.
Pengesa më e madhe? Frika.
Gjëja më e lehtë? Të gabosh.
Gabimi më i madh? Të...
Veprat e dashurisë
janë vepra të paqes.
Sa herë që do të ndash
dashurinë tënde me të tjerët.
do vësh re paqen
që arrin mes...
Jemi veçse gurë të vegjël të hedhur në det
që krespojnë(lekundin) ujin.
***
Gjej një minutë për të menduar, gjej një
minut...
Duaj
Duaj deri në dhembje
e nëse të dhemb,
pikërisht për këtë do të jetë më
mirë.
Përse të ankohesh?
Nëse vuajtjen e prano...
Sëmundja më e keqe e së
sotmes
është të ndjehesh i
padëshiruar,
te mos duhesh e të ndjehesh i
braktisur.
Ka kaq shumë njer...
Nënë tereza
Nënë tereza
Nënë tereza
Nënë tereza
Nënë tereza
Nënë tereza
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Nënë tereza

3,456 views

Published on

...

Published in: Spiritual
  • Login to see the comments

Nënë tereza

  1. 1. Anjezë Gonxhe Bojaxhiu e njohur si Nënë Tereza lindi në Shkup  më 26 gusht të vitit 1910  dhe vdiq më 5 shtator 1997 në Kalkuta,  (Indi ), ishte humaniste e njohur shqiptare, fituese e çmimit Nobel  për Paqen ,kurse më 19 tetor të vitit 2003 u shpall e bekuar  nga Vatikani. Nënë Tereza u bë një nga urat ndërlidhëse të njohjes së  shqiptarëve në botë. Bill Clinton është shprehur në qershor 2002:  “Nënë Tereza, ishte e para Ajo qe më bëri ta dua kombin shqiptar.  Dhe tani ndihem shumë krenare që plotësova një detyrë morale ndaj  saj dhe ndaj vlerave të lirisë”.
  2. 2. Mos jeto kurrë pa jetë! Dita më e bukur? Sot. Pengesa më e madhe? Frika. Gjëja më e lehtë? Të gabosh. Gabimi më i madh? Të heqësh dorë. Rrënja e çdo të keqeje? Egoizmi. Mëndjeheqja më e mirë? Puna. Humbja më e madhe? Mospasja e kurajës. Profesionistët më të mirë? Fëmijët. Nevoja e parë? Komunikimi. Lumturia më e madhe? Të jesh i dobishëm për të tjerët. Misteri më i madh? Vdekja. E meta më e keqe? Të qenit pa humor. Personi më i rrezikshëm? Ai që gënjen. Ndjenja më e shëmtuar? Mëria. Dhurata më e bukur? Falja. Ajo më e paçmuara? Familja. Drejtimi më i mirë? Rruga e duhur. Sensacioni më i kënaqshëm? Paqja e brendshme. Pritja më e mirë? Buzëqeshja. Ilaçi më i mirë? Optimizmi. Kënaqësia më e madhe? Detyra e kryer. Forca më e madhe? Besimi. Personat më të nevojshëm? Shërbyesit e Zotit (priftërinjtë etj). Gjëja më e bukur në botë? Dashuria..
  3. 3. Veprat e dashurisë janë vepra të paqes. Sa herë që do të ndash dashurinë tënde me të tjerët. do vësh re paqen që arrin mes teje dhe tyre. Ku është paqja është Zoti, e kështu Zoti derdh paqe e gëzim në zemrat tona.
  4. 4. Jemi veçse gurë të vegjël të hedhur në det që krespojnë(lekundin) ujin. *** Gjej një minutë për të menduar, gjej një minutë për t'u lutur, gjej një minutë për të qeshur.
  5. 5. Duaj Duaj deri në dhembje e nëse të dhemb, pikërisht për këtë do të jetë më mirë. Përse të ankohesh? Nëse vuajtjen e pranon e ja ofron Zotit, do të të japë gëzim. Vuajtja është dhuratë e madhe e Zotit: kush e vjel kush do me gjithe zemër, kush vetveten ofron ia njeh vlerën.
  6. 6. Sëmundja më e keqe e së sotmes është të ndjehesh i padëshiruar, te mos duhesh e të ndjehesh i braktisur. Ka kaq shumë njerëz në botë që vdesin prej urisë, por akoma më shumë njerëz vdesin nga mungesë e dashurisë. Gjithkush ka nevojë për dashuri. Gjithkush duhet të dijë se dëshirohet, se duhet, se është i rëndësishëm për Zotin. Ju është uri dashurie, e ju është uri për Zotin.

×