Teachmeet - Ordsky_nye_ord_og_begreper

349 views

Published on

Dette er et enkelt undervisningsforløp der læreren benytter ordsky som virkmiddel for å gi seg selv og elevene innsikt i hvilke ord og begreper klassen må jobbe mer med.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
349
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Elever leter etter ord de ikke skjønner helt eller som er ukjente.
 • Morene – Morainehttp://en.wikipedia.org/wiki/Moraine
 • Teachmeet - Ordsky_nye_ord_og_begreper

  1. 1. Morten Fahlvik Skole- og utdanningsresearcher - itslearning twitter.com/Fahlvik Identifiser ukjente ord med ordsky
  2. 2. Det er utfordrende for lærere å få oversikt om alle elevene forstår det de leser. Fra elevenes ståsted kan det være skummelt å stikke hodet frem å uttrykke at det er ord og uttrykk som de er usikre på. Ordsky kan hjelpe både elever og lærer med å få oversikt over hvilke ord i en tekst som krever forklaring. Det følgende scenariet viser også hvordan hver enkelt elev kan få kunnskap om at de ikke er den eneste som er usikker på betydningen av sentrale ord og begreper.
  3. 3. Oppdrag: Finn ordene som du ikke forstår eller syntes er vanskelig å forklare.
  4. 4. Innsamling av ordene Elevene kom frem til læreren etter tur og hun skrev inn ordene i ordskygeneratoren Wordle (http://www.wordle.net/)
  5. 5. Ordskyen visualiserer hvilke ord flere elever har vansker med å forklare / forstå …… …. og det er opplagt hvilke ord som trenger oppmerksomhet.

  ×