ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

2,168 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,168
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
467
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

  1. 1. Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων τα τελευταίαχρόνια έχουν αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο με αποτέλεσμα οι Έλληνες καταναλωτές να υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές όπως η νευρική ανορεξία, η βουλιμία και η παχυσαρκία. Εκτός από τα παραπάνω οι Έλληνες φτάνουν σε σημείο να υποφέρουν απόΚαρκίνο, Καρδιοαγγειακά νοσήματα και Διαβήτη και όλα αυτά επειδή έκαναν λάθος διατροφικές επιλογές. Μέτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες μεγαλουπόλεις της Ελλάδας καταλήγουμε ότι :
  2. 2. • Η Παχυσαρκία είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκετε ένα άτομο όταν, στο σώμα του, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος λίπους, το οποίο ξεπερνά το κανονικά όρια και έτσι αυτός ο άνθρωπος ονομάζετε υπέρβαρος.• Η παχυσαρκία αυξάνει την πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος από διάφορες ασθένειες, ιδιαίτερα των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2.• Επίσης, η παχυσαρκία προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή κατά τον ύπνο, συνδέεται με ορισμένους τύπους καρκίνου και αυξάνει την πιθανότητα αρρώστιας από οστεοαρθρίτιδα.
  3. 3. Όλο και περισσότερα ελληνόπουλα καταναλώνουν στις μέρες μας μεγάλες ποσότητες γρήγορου φαγητού, ενώ τα ταχυφαγεία γνωστών αλυσίδων εξαπλώνονται συνεχώς! Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σ’ αυτήν την ποιότητα φαγητού, είναι μεγάλοι και συνήθως μακροπρόθεσμοι. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα εξηγήσουμε με ποιον τρόπο επιδρά αρνητικά η κατανάλωση φαστ-φουντ στην υγεία των παιδιών και πώς μπορούμε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα αυτό Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει φέρει αλλαγές και στις διατροφικέςσυνήθειες. Τα παιδιά της πόλης που άλλοτε έτρωγαν το σπιτικό φαγητό που μαγείρευε η μητέρα, σήμερα πια, καταναλώνουν τουλάχιστον μια φορά τη μέρα γρήγορο φαγητό. Όντας φτηνό, γευστικό και διαθέσιμο σε κάθε γωνιά της πόλης, αποτελεί μια καλή λύση, κυρίως για τη τους γονείς με χαμηλά εισοδήματα. Εξάλλου, οι γειτονιές όπου ζουν άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα, διαθέτουν 30% λιγότερα σούπερ- μάρκετ από τις πιο «πλούσιες» περιοχές. Επιπλέον, οι σημερινέςοικονομικές συνθήκες αναγκάζουν τη μητέρα να εργάζεται, συνεπώς ο χρόνος για την παρασκευή σπιτικού φαγητού για τα παιδιά, συρρικνώνεται ή εξαφανίζεται.

×