REUNIÓ DE FAMÍLIES
3r A
CURS 2010/11
1. MESTRES QUE ENTREN A L’AULA
●
Tutora: Sofi Allès●
●
Mestra d’educació física: Sofía Lucas●
●
Mestra d’anglès: Cristina ...
2. ORGANITZACIÓ DEL CENTRE
●
Entren per la porta d’educació primària i fan una fila
baix al pati, quan sona la música. La ...
3. ORGANITZACIÓ D’AULA
●
- No cal portar material de casa, l' administren les
tutores.
●
- Cada alumne/a té una agenda esc...
4. HORARI DE TUTORIA
El dia i l’hora assignada perquè pugueu
xerrar amb la tutora és els dimarts de 17:30
a 18:30h. Es pot...
5. MATERIAL
●
Agenda escolar
●
Arxivador
●
Llibretes
●
Quadernets:
•
3 quadernets d’ ortografia catalana
•
3 quadernets d’...
6. HORARI
DE9 A 10 LECTURA SILENCIOSA LECTURA SILENCIOSA NA SOFI ENS LLEGEIX CORREGIM DEURES
CATALÀ / CASTELLÀ MÚSICA CATA...
6. TALLERS
- Agrupaments: alumnes de 2n, 3r i 4t.
- Horari: els dimarts de 12 a 14h.
- Durada: 8 sessions.
- Enguany cada ...
Mestres que fan els tallers:
- Itineraris: Nuri Mercadal
- Teatre: Bego Gornès
- Música: Eva Morlà
- Cuina en anglès: Cris...
Competències bàsiques
Què sòn?
Per competència s’entén la capacitat de posar en
pràctica de manera integrada aquells
conei...
Per què les competències
bàsiques?
En aquests moments la informació està a
l’abast de tothom a través dels diferents
mitja...
Quines són?
Competència en comunicació lingüística:
- Dialogar, escoltar,conversar...respectant les normes
de comunicació. (expressió ...
Competència matemàtica
Nombres i operacions:
●
Conèixer, identificar, escriure, comparar i ordenar
nombres fins a 7 xifres...
Mesura
●
Conèixer I usar els instruments de mesura I unitats de
mesura
●
Reconèixer I saber emprar el sistema monetari.
Fo...
Tractament de la informació i
competència digital
Dominar diferents programes informàtics.
Emprar les TIC com a element es...
Competència en el coneixement i la
interacció amb el món físic
●
La comprensió de successos
●
La predicció de conseqüèncie...
Tractament de la informació i
competència digital
●
Dominar diferents programes
informàtics.
●
Emprar les TIC com a elemen...
Competència social i
ciutadana
●
Cooperar i conviure.
●
Fomentar habilitats socials i saber resoldre
conflictes de forma c...
Competència cultural
i artística
●
Apreciar i gaudir amb l'art i altres
manifestacions culturals i artístiques.
●
Potencia...
Competència per
aprendre a aprendre
●
Iniciar-se en l’aprenentatge i ser conscients
de les pròpies capacitats.
●
Treballar...
Autonomia i
iniciativa personal
●
Afrontar els problemes i apendre dels errors.
Cercar solucions.
●
Organitzar les seves f...
7. COM PODEM AJUDAR ALS
NOSTRES FILLS I FILLES?
●
Revisar amb ells/es l’agenda i la carpeta per si
tenen deures, fulls inf...
●
Ajudar-los a organitzar el seu temps (estudi,
activitats, esbarjo…) i respectar-los aquesta
organització. Procurar que e...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Reunió pares 3 ra

387 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
387
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Reunió pares 3 ra

 1. 1. REUNIÓ DE FAMÍLIES 3r A CURS 2010/11
 2. 2. 1. MESTRES QUE ENTREN A L’AULA ● Tutora: Sofi Allès● ● Mestra d’educació física: Sofía Lucas● ● Mestra d’anglès: Cristina Carretero● ● Mestra de música: Eva Morlà● ● Mestre de religió: Nito Martí● ● Equip de suport: Margalida Rubio
 3. 3. 2. ORGANITZACIÓ DEL CENTRE ● Entren per la porta d’educació primària i fan una fila baix al pati, quan sona la música. La mestra els recull a les 9h. ● Es demana puntualitat a les entrades i les sortides. ● Abans de venir haurien d’haver berenat. Recordam que els dimecres és dia de fruita. ● Si duen jocs, llibres de lectura o altres materials personals s’han de compartir i l’escola no es responsabilitza de la seva pèrdua o desperfecte. ● El pati s’organitza de manera que cada grup pugui fer un joc diferent cada dia.
 4. 4. 3. ORGANITZACIÓ D’AULA ● - No cal portar material de casa, l' administren les tutores. ● - Cada alumne/a té una agenda escolar. L'han de dur cada dia. Aquesta és emprada com a medi de comunicació entre família i mestra. És important revisar les agendes i retornar les notes signades. ● - Pel que fa als deures sempre es donarà un dia entremig perquè puguin ser fets ( dill-dim-div). ● - S' ha d' emprar la carpeta de deures per fomentar l' hàbit de cura i bona presentació de les feines.
 5. 5. 4. HORARI DE TUTORIA El dia i l’hora assignada perquè pugueu xerrar amb la tutora és els dimarts de 17:30 a 18:30h. Es pot demanar cita a través de l’ agenda. Si teniu algun comentari a fer sobre alguna especialitat, primer us heu de dirigir a la mestra tutora.
 6. 6. 5. MATERIAL ● Agenda escolar ● Arxivador ● Llibretes ● Quadernets: • 3 quadernets d’ ortografia catalana • 3 quadernets d’ ortografia castellana • 3 quadernets de matemàtiques I material fungible divers...
 7. 7. 6. HORARI DE9 A 10 LECTURA SILENCIOSA LECTURA SILENCIOSA NA SOFI ENS LLEGEIX CORREGIM DEURES CATALÀ / CASTELLÀ MÚSICA CATALÀ / CASTELLÀ CATALÀ / CASTELLÀ MATEMÀTIQUES PROJECTE D´AULA CÀLCUL MENTAL ANGLÈS CATALÀ / CASTELLÀ MATEMÀTIQUES DE10 A 11 UN COMPANY ENS LLEGEIX MEDI CONFERÈNCIES / CATALÀ / CASTELLÀ NOTÍCIES PROJECTE D´AULA CORREGIM DEURES PROJECTE D´AULA MEDI EF MATEMÀTIQUES CONEIXEMENT ASSEMBLEA DE11 A 11´30 DEL CATALÀ / CASTELLÀ MEDI DE12 A 13 TALLERS CORREGIM DEURES COMPARTITS RELI/EA ANGLÈS CATALÀ MATEMÀTIQUES ORDINADORS MÚSICA CATALÀ / CASTELLÀ DE13 A 14 PROJECTE D´AULA CATALÀ JOCS CONEIXEMENT CASTELLÀ MATEMÀTICS RACÓ D´ART DEL MEDI PLÀSTICA ORDINADORS MEDI PLÀSTICA CATALÀ / CASTELLÀ CASTELLÀ EF M IG GRUP EF M IG GRUP
 8. 8. 6. TALLERS - Agrupaments: alumnes de 2n, 3r i 4t. - Horari: els dimarts de 12 a 14h. - Durada: 8 sessions. - Enguany cada alumne al llarg del curs farà 3 tallers. - Criteris de selecció: s´intentarà respectar al màxim l´ordre de preferència dels alumnes. - Estan oberts a totes les famílies interessades en participar.
 9. 9. Mestres que fan els tallers: - Itineraris: Nuri Mercadal - Teatre: Bego Gornès - Música: Eva Morlà - Cuina en anglès: Cristina Carretero - Art: Cati Maya - Ràdio: Marga Rubio - Fil i agulla: Jess Jordi - Medi ambient: Sofi Allès
 10. 10. Competències bàsiques Què sòn? Per competència s’entén la capacitat de posar en pràctica de manera integrada aquells coneixements adquirits, aptituds i trets de la personalitat que permeten resoldre situacions diverses. El fet de ser competent exigeix més que la simple adquisició de determinats coneixements i habilitats. Les competències impliquen la capacitat d’utilitzar aquests coneixements i habilitats en contextos i situacions diferents.
 11. 11. Per què les competències bàsiques? En aquests moments la informació està a l’abast de tothom a través dels diferents mitjans de comunicació, cosa que no passava fa 20 anys. Per tant, l’escola no només s'ha de dedicar a transmetre informació sinó que ha de desenvolupar la capacitat per trobar-la de manera eficient, per comprendre-la i per analitzar-la críticament.
 12. 12. Quines són?
 13. 13. Competència en comunicació lingüística: - Dialogar, escoltar,conversar...respectant les normes de comunicació. (expressió oral) - Expressar de manera escrita opinions, emocions, vivències amb coherència i cohesió. (expressió escrita) - Audició, comprensió i memorització de diferents textos. (comprensió oral) - Comprensió d' informació rellevant en textos per obtenir, organitzar i comunicar informació. (comprensió escrita)
 14. 14. Competència matemàtica Nombres i operacions: ● Conèixer, identificar, escriure, comparar i ordenar nombres fins a 7 xifres. ● Operacions elementals: sumes duent, restes duent, multiplicacions per més dues xifres i divisions per una xifra. ● Resolució de problemes que intervinguin més de d’una operació. ● Càlcul mental: operacions i problemes senzills. Ús d’estratègies.
 15. 15. Mesura ● Conèixer I usar els instruments de mesura I unitats de mesura ● Reconèixer I saber emprar el sistema monetari. Formes geomètriques i situació a l’ espai: ● Representació i interpretació elemental de l’ espai:els plànols. ● Les formes espaials, els cossos geomètrics i els seus elements.
 16. 16. Tractament de la informació i competència digital Dominar diferents programes informàtics. Emprar les TIC com a element essencial per informar-se, aprendre i comunicar-se. Fer ús habitual de les TIC.
 17. 17. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic ● La comprensió de successos ● La predicció de conseqüències ● L’activitat dirigida a la millora i preservació de les condicions de vida pròpies, dels altres i de la resta d’éssers vius.
 18. 18. Tractament de la informació i competència digital ● Dominar diferents programes informàtics. ● Emprar les TIC com a element essencial per informar-se, aprendre i comunicar- se. ● Fer ús habitual de les TIC.
 19. 19. Competència social i ciutadana ● Cooperar i conviure. ● Fomentar habilitats socials i saber resoldre conflictes de forma constructiva. ● Participar plenament en la vida cívica a través del diàleg.
 20. 20. Competència cultural i artística ● Apreciar i gaudir amb l'art i altres manifestacions culturals i artístiques. ● Potenciar la iniciativa, la imaginació i la creativitat. ● Emprar recursos i tècniques per creacions pròpies.
 21. 21. Competència per aprendre a aprendre ● Iniciar-se en l’aprenentatge i ser conscients de les pròpies capacitats. ● Treballar la concentració, atenció, memòria, motivació,responsabilitat, etc ● Acceptar els errors i aprendre dels demés.
 22. 22. Autonomia i iniciativa personal ● Afrontar els problemes i apendre dels errors. Cercar solucions. ● Organitzar les seves feines i el seu temps. Reforçant la responsabilitat i l'autonomia personal. ● Treballar cooperativament valorant i respectant les idees dels altres.
 23. 23. 7. COM PODEM AJUDAR ALS NOSTRES FILLS I FILLES? ● Revisar amb ells/es l’agenda i la carpeta per si tenen deures, fulls informatius… ● Col·laborar amb ells a les feines, però no fer-les. ● Ajudar-los a assolir un hàbit de lectura. ● Ajudar-los a preparar la motxilla la nit abans.
 24. 24. ● Ajudar-los a organitzar el seu temps (estudi, activitats, esbarjo…) i respectar-los aquesta organització. Procurar que el temps de feina sigui diari i, si és possible, a les mateixes hores i en un lloc adequat ( sense la televisió i altres possibles distraccions). ● Mantenir contacte amb la tutora i informar-li de qualsevol canvi que observin i que pugui tenir una repercussió en el rendiment acadèmic i/o efecti emocionalment en l' alumne/a.

×