Ons idee over de wereld, over 500 jaar

976 views

Published on

Annemarie Nanne
Nadia Koppenol
IJsselcollege
(inzending wedstrijd Expeditie Beagle)

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
976
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • ZOU DE TEKST MISSCHIEN IN ÉÉN KEER KUNNEN KOMEN? ZOALS BIJ DE ANDERE DIA’S?
 • TEKST MAG IETS LANGER BLIJVEN STAAN
 • TEKST MAG IETSJE LANGER BLIJVEN STAAN
 • TWEEDE TEKST MAG ECHT EEN PAAR SEC. LANGER BLIJVEN STAAN DERDE IETSJE LANGER
 • MAG OOK IETS LANGER BLIJVEN STAAN
 • Ons idee over de wereld, over 500 jaar

  1. 1. De wereld over 500 jaar Naar het idee van: Nadia Koppenol & Annemarie Nanne Hallo, wij zijn Annemarie en Nadia. In dit filmpje gaan wij vertellen wat onze ideeën zijn over hoe de wereld er over 500 jaar uitziet.
  2. 2. We denken dat de aarde voor een groot deel overloopt met water, niet helemaal. Hier hebben we een theorie voor: Op de aarde zijn een heleboel watermoleculen.
  3. 3. Een deel hiervan bestaat in de vorm van ijs op land.
  4. 4. Als dat smelt komt het gesmolten water in de zee.
  5. 5. De zeespiegel stijgt en het ijs wordt minder.
  6. 6. Doordat de temperatuur stijgt, wordt het zeewater warmer en zetten de watermoleculen uit. Ook dit heeft gevolgen voor de hoogte van de zeespiegel.
  7. 7. Er zullen niet meer watermoleculen komen dan dat er nu al zijn. Het zal niet het geval zijn dat de hele wereld overstroomt, want zoveel water is er niet. Wel zal er veel land overstromen.
  8. 8. In de delen die niet overstroomd zijn zal er een extremer klimaat komen. Er zullen meer heftige regenbuien komen, en de temperatuur zal stijgen in sommige gebieden. Andere gebieden zullen juist heel koud worden. Sommige organismen kunnen zich hieraan aanpassen maar het ligt eraan hoe snel dat kan en hoe snel de veranderingen plaatsvinden. Hierdoor zullen er planten en diersoorten verdwijnen, maar er zullen ook planten en diersoorten bijkomen die goed in dit nieuwe klimaat kunnen leven. Er komen ook andere micro-organismen. Hierdoor zullen er o.a. nieuwe ziektes komen waar we nu nog niet immuun tegen zijn.
  9. 9. mensen We weten niet zeker of de mens blijft leven. Het is namelijk de vraag of de mens zich snel genoeg kan aanpassen. Als de mens blijft leven zal het uiterlijk van de mens nauwelijks veranderen maar dingen als het immuunsysteem zullen zich wel aanpassen aan de nieuwe ziektes.
  10. 10. Doordat het land oppervlak minder wordt, is er minder ruimte voor de mens, dus zal het aantal mensen op aarde minder worden.
  11. 11.  einde We hopen dat jullie een duidelijk beeld hebben van onze ideeën over de wereld over 500jaar. Hoe het echt zal zijn zullen we natuurlijk nooit weten.

  ×