L’alhambra

722 views

Published on

Published in: Travel, Spiritual
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
722
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
17
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L’alhambra

 1. 1. L’ALHAMBRA Fet per : Paco Sanchez Toni sebe Eduard Vives
 2. 2. Índex       Què era l’Alhambra Història breu Construccio de l’Alhambra Parts principals Descripció de l’exterior Descripció de l’interior
 3. 3. Que era l’alhambra?  L'Alhambra va ser ciutat palatina, Casa Reial cristiana, Capitania General del Regne de Granada, fortalesa militar fins arribar a la seva declaració com a Monument a 1870
 4. 4. Història breu Segle: IX-XII Al segle IX hi ha notícies de construccions al turó de la Sabika. Després de la guerra civil que va succeir al califat de Córdova, la capital es trasllada a l'Elvira a Granada. Aquests estableixen la seva cort a la alcazaba. El primer ministre Samuel ibn Nagrella, reconstrueix les edificacions del turó de la Sabika i, hi instala el seu Palau. Al segle XII, hi van haver diverses lluites en l'Alcazaba i les construccions que existien al turó de la Sabika, servint de refugi als partidaris andalusins ​i als invasors nord africans.
 5. 5. Segle: XIII-XV    Al-Ahmar, fundador de la Dinastia nassarita, s'instal · la a l'Antiga alcassaba. Decideix iniciar la seva reconstrucció, començant l'edificació de l'Alhambra. L'Alhambra va ser palau, ciutadella i fortalesa, residència dels sultans nassarites i dels alts funcionaris. Arriba a la seva esplendor en la segona meitat del segle XIV, coincidint amb el segon regnat de Muhammad V Granada, capital del regne nassarita, va rebent poblacions musulmanes a causa de l'avanç de la conquesta cristiana. La ciutat va creixent, creant nous barris i ampliant les muralles pràcticament fins a la seva conquesta al final del segle XV.
 6. 6. Segle: XVI-XVIII    Después de 1492, la Alhambra quedó establecida como Casa Real. Los Reyes Católicos ordenaron intensas reparaciones. El Emperador Carlos V decide, en 1526, la construcción del palacio que lleva su nombre, junto a otras construcciones muy significativas de gusto renacentista romano. En las primeras décadas del siglo XVIII, Felipe V desposee de la alcaldía al Marqués de Mondéjar, omenzando una etapa de abandono hasta el reinado de Carlos IV
 7. 7. Segle: XIX-XXI    L'ocupació napoleònica va suposar un episodi negatiu per a l'Alhambra, per la voladura produïda en 1812, en retirar l'exèrcit francès. Amb la revolució de 1868 l'Alhambra queda deslligada de la Corona i passa al domini de l'Estat, declarant-se en 1870 "monument nacional". Amb l'entrada del segle XX, la cura de l'Alhambra es confia a una comissió. El 1944 es crea un nou Patronat que es manté fins al traspàs a la Comunitat Autònoma d'Andalusia.
 8. 8. Construcció de l’Alhambra   La Alhambra es va construir al segle IX a la muntanya de Sabika. L'Alhambra va ser manada a construir a mitjan segle XIII pel Rei Mohamed I, entre els anys 1238-1273.
 9. 9. http://www.alhambra-patronato.es/index.php/Plano-del-recinto/216/0/
 10. 10. Parts principals d’exterior: La Alcazaba  Es situa a la zona més elevada de la muntanya.Des de la Alcabaza es pot vigilar molt bé l’entorn.
 11. 11. Porta de les Granadas  La porta de les Granades es representa com un escut Imperial que al seu costat tenen tres granades, per això es diu axí.
 12. 12. Daralarusa  Coneguda com Palau de la novia. Esta situat a la part més alta del Cerro del Sol
 13. 13. Torres Bermejas  Les tres torres estan situades als punts estratègics que circumdaven la Vega de Granada.
 14. 14. Bosc de l’Alhambra  Darrere de la porta de l’Alhambra s’exten el bosc de l’Alhambra. Recorregut per tres passadissos
 15. 15. Pilar de Carlos V  El Pilar de Calros V està situat al costat de la Poarta de la Justícia. Aquest pilar simbolitza el tres rius que hi ha a Granada.
 16. 16. Cadira del Moro  La cadira de Moro es va fer servir com a torre de vigilància per vigilar Generalife, que era un sector de distribució d’aigua molt important.
 17. 17. Carmen dels Catalans  Carmen dels Catalans és una part del suroest del Bosc de l’Alhambra.
 18. 18. Dehesa del Generalife  La Dehesa de Generalife és un espai turístic i una reserva natural, on també hi ha dotacions deportives, vies de senderisme i espais arqueòlegs
 19. 19. Parts principals de l’interior Jardins baixos o Jardins nous Els Jardins Baixos són els que enllacen amb els del Teatre del Generalife. Les parcel·les que envolten aquesta zona responen a un concepte de jardí romàntic.
 20. 20. Palau del Generalife La porta mostra una certa riquesa i l'entrada a un recinte palatí per mitjà dels tradicionals símbols de la mà i la clau a la clau de l'arc.
 21. 21. Pati de la Acequia També conegut com "Pati de la Ria", és un espai estret i allargat. El seu eix major es troba travessat per la Sèquia Real, principal artèria hidràulica del conjunt.
 22. 22. Pati del Ciprés de la Sultana Així anomenat per haver sigut escenari de imaginàries llegendes amoroses, novel·lades en els escrits de Ginés Pérez de Hita.
 23. 23. Escala de l’aigua Aquesta escalinata protegida per una volta de llorers, està dissenyada de forma d'acord amb els usos del sultà medieval.
 24. 24. Mirador romantic Edifici d'estil neogòtic, d'acord amb el gust romàntic propi del primer terç del segle XIX
 25. 25. Jardins alts Els Jardins Alts del Generalife s'assemblen més a un tradicional Carmen granadí de l'època, que a una finca rústica musulmana.
 26. 26. Passeig de les Adelfas El Passeig de les Adelfas és un llarg camí cobert per una volta de baladres, en el seu extrem enllaça amb el Passeig dels Xiprers.
 27. 27. Albercones La construcció de l'Alhambra va estar unida a la necessitat de desenvolupar un sistema hidràulic per aigua.
 28. 28. Passeig dels Xiprés El Passeig dels Xiprers es troba a l'extrem final del Passeig de les Adelfas. És un camí envoltat de xiprers que condueix a la sortida.
 29. 29. Teatre del Generalife La creació del Festival de Música i Dansa de Granada el 1952 fa concebre la idea d'un teatre al recinte monumental.
 30. 30. Pati dels Lleons El seu nom procedeix dels dotze lleons sortidors de la font que ocupa el centre del pati. La va fer construir Mohamed V. Aquesta font, de marbre blanc, és una de les més importants mostres de l'escultura musulmana. Al seu voltant hi ha una galeria suportada per 124 columnes primes de marbre.
 31. 31. Descripció de l’interior      Els mosaics de l'Alhambra fa servir tres tipus de suport: la ceràmica, l’estuc i la fusta. Els temes principals que utilitza són: L'epigrafia: amb caràcters cursius o geomètrics La decoració vegetal La decoració geomètrica
 32. 32.  L'epigrafia: amb caràcters cursius o geomètrics
 33. 33.  La decoració vegetal
 34. 34.  La decoració geomètrica
 35. 35. Descripció de l’exterior  El seu veritable atractiu, com en altres obres musulmanes de l'època, no només es troba en els interiors, la decoració tambè es troba en el exterior, la decoració de l’exterior està entre els cims de l'art andalusí.
 36. 36. Gràcies per la vostré atenció

×