Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentacions dinàmiques amb prezi

2,227 views

Published on

presentacions amb Prezi

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentacions dinàmiques amb prezi

 1. 1. Presentacionsdinàmiquesamb Prezi 10 consells per fer una bona presentació en Prezi 12 de Juliol del 2012
 2. 2. Prezi és una eina ZOOMINGPer presentacions online
 3. 3. Ho pots trobar a:Prezi.com
 4. 4. Ara bé, no es tracta d’assassinar a PowerPoint (o Slideshare) .
 5. 5. Ara bé, no es tracta d’assassinar a PowerPoint (o Slideshare) . Quan s’utilitzen bé, les dispositives (.ppt) segueixen sent un mitjà excel·lent per a fer presentacions
 6. 6. Ara bé, no es tracta d’assassinar a PowerPoint (o Slideshare) . Quan s’utilitzen bé, les dispositives (.ppt) segueixen sent un mitjà excel·lent per a fer presentacions Però de vegades necessites alguna cosa....
 7. 7. …diferent de la resta
 8. 8. Un bon prezi és fresc, és unaplataforma força nova i poc coneguda
 9. 9. I per tant capta l’atenció del teupúblic
 10. 10. Actualment és difícil fer unbon impacte enPowerPoint (fins i tot sitens una bonapresentació), perquè lagent està tan familiaritzatamb ell...
 11. 11. … és fàcil fer una bonaimpressió amb Preziperquè la gent essorprèn per la novetat.
 12. 12. Quines són les clausper fer-ne una debona?
 13. 13. 1. Crear l’ ESTRUCTURA primer
 14. 14. És molt, molt difícil dissenyar unPrezi a mesura que es vaavançant. És molt millor crear lateva estructura en primer lloc,planificar lesquema i la vista idesprés omplir les dades.
 15. 15. Tal i com es construeix un edifici: Alprincipi es posen els fonaments idesprès es van construint elsdiferents blocs, peça a peça
 16. 16. 2. Tria la teva combinació de colors i plantilla Tria-ho bé!
 17. 17. En Prezi, has de triar entre diversos temes/plantilles quedeterminen tot laspecte de la presentació. Els tipus de lletra, elcolor de la lletra, el color del text - tots aquests estan en grups ino es poden barrejar i combinar.
 18. 18. Per tant és molt important escollir la plantilla inicial i encertar. Sies canvia més endavant, acabaràs havent de canviar la mida itornar a organitzar tot perquè funcioni de nou.
 19. 19. Pensa amb cura sobre la plantilla ha utilitzar. La mateixapresentació pot tenir una sensació completament diferent itransmetre una sensació completament diferent – per tant,prova de triar la més adequada.
 20. 20. Aquí hi ha un exemple de la mateixa presentació - veure quantcanvia en funció de la plantilla i colors escollits
 21. 21. Així és com se suposa que es veu
 22. 22. O bé així....
 23. 23. Plantilla estàndard: tothom utilitza aquesta (És bonica, però fa quesiguin tots els Prezi’s molt iguals...)
 24. 24. Aquesta pot ser una opció...
 25. 25. O aquesta....
 26. 26. 3. No facis que els teus espectadors o públic esmarejin
 27. 27. Hi ha persones que es queixen que Prezis elsprovoca la sensació de mareig pel moviment.Això es pot evitar si es col·loca el materiald’una manera estructurada i senzilla.
 28. 28. Intenta triar un camí (ordre de presentació)que sigui suau i consistent. Eviteu sotracs sóncompletament innecessaris, voltes, girs ocanvis de perspectiva.
 29. 29. Anar d’A
 30. 30. Anar d’A fins a B
 31. 31. Anar d’A fins a B i C
 32. 32. Anar d’A a B i C in linie recta
 33. 33. Anar d’A a B a C en una línia rectaen lloc de oscil·lar violentamenten tot el llenç
 34. 34. Anar d’A a B a C en una línia rectaen lloc de oscil·lar violentamenten tot el llenç
 35. 35. Anar d’A a B a C en una línia rectaen lloc de oscil·lar violentamenten tot el llenç
 36. 36. 4. EntendreL’ESCALA
 37. 37. Prezi utilitza un llenç de mida gairebé il·limitat -això obre tot tipus de possibilitats. Allà a on fasclick, o navegues, omples tota la pantalla.
 38. 38. Així que es pot tenir tot texte, imatges, gràfics ivídeos grans...
 39. 39. Així que es pot tenir tot texte, imatges, gràfics ivídeos grans...O petit....
 40. 40. En primer lloc, interessant fer-ho tot el més granpossible i desprès tindreu espai per a ficar méselements més endavant. La part principal ha deser gran.
 41. 41. I sempre es bo inclourealguna que ocupi quasi tot elllenç
 42. 42. I sempre és boincloure almenysun canvi descala.
 43. 43. 5. Entendre com Prezi treballa amb les imatges
 44. 44. Potser el més important a saber sobre les imatges i Preziés que Prezi no suporta bé els arxius JPEG. Sempre esveuen granulats i pobres.
 45. 45. Però no et preocupis per això - només has dutilitzar arxiusPDF. Amb ells Prezi treballa molt bé. Converteix els teusarxius JPEG usant www.online-convert.com o similar.
 46. 46. Recorda que totes les fotos omplen la pantalla quan es faun zoom a Prezi
 47. 47. Així que diguem que vols utilitzar una imatge dunacàmera antiga. Si trieu una imatge que és més petita quela pantalla completa ...
 48. 48. Aleshores es veuràborròs quan es fazoom sobre l’imatge
 49. 49. Una manera d’evitar això és si....
 50. 50. 6. Utilitzes marcs ocults
 51. 51. Els marcs són la seva manerade controlar el quelespectador veu, i com deaprop el veuen. Pots utilitzarmarcs visibles o marcs ocults.
 52. 52. Així que per evitar imatgesborroses, dibuixi un marc granocult i dins la petita imatge -llavors Prezi realitza un zoomen el marc, deixant l’imatgeen màxima grandària iadequada.
 53. 53. També és útil, utilitzar elsmarcs per fer zoom en ungrup dobjectes al mateixtemps - potser dues cites i unafoto, per exemple.
 54. 54. 7. Aposta per unestil uniforme
 55. 55. Prezi utilitza una rodetaper ajustar la mida.
 56. 56. Prezi utilitza una rodetaper ajustar la mida. Aixíque per fer el text mésgran, gira la roda iaugmenta de grandàriade l’escala mòbil.
 57. 57. Això significa que ésmolt difícil dobtenirexactament la mateixamida dues vegades.Prezi posarà en relleuels dos trossos de textque són de la mateixamida, per tal de quetassabentis daixò.
 58. 58. La millor maneradaconseguir laconsistència és lacreació dun tros de text/ imatges / gràfics iutilitzar el botó Duplicari editar la versióduplicada.
 59. 59. Pots fer això totes lesvegades que vulguis,amb qualsevol nombredobjectes en el llenç, iaixò ajuda a donar-li ala presentació unaspecte uniforme.
 60. 60. 8. CertaMODERACIÓ
 61. 61. El major enemic de fer un bon Prezi ésLA TEVA PRÒPIA AMBICIÓ
 62. 62. Perquè degut a la novetat de Preziés temptador fer tota mena de filigranes
 63. 63. Però realment es necessita canvis diagonals, o la col·locació irregularde materials, o marcs quadrats petits al voltant de tots els seus títols?
 64. 64. Realment ho necessites?
 65. 65. Aquest canvi de perspectiva de 180º?
 66. 66. Sigues honest…Aquest canvi de perspectiva de 180º?
 67. 67. No cal utilitzar totes les prestacions de Prezi per a totes lespresentacions que facis. Triar i escollir el que és més apropiat percadascuna en particular.
 68. 68. 9. Uns detalls més per a fer bones presentacions...
 69. 69. Enllaços: quan sescriu una adreça URL en el Prezi, noapareix com un enllaç. Però, es convertirà en unhipervincle un cop guardat i s’hagi sortit i tornar a obrir lapresentació.
 70. 70. Canvis massius: Es pot moure tot un grup dobjectes almateix temps (tot el Prezi, si vols), prenent la tecla demajúscules i, a continuació posar en relleu les pecespertinents. Estalvia un munt de temps.
 71. 71. Vídeos: es poden carregar arxius de vídeo i s’ha de teniren compte que tot el que s’ha de fer per incrustar unvídeo de Youtube és escriure la URL en el teu Prezi com atext lliure. A continuació, apareix com per art de màgia.
 72. 72. 10. Per sobre de tot fes que Preziet sigui útil i treballi per a tú no alinrevés.
 73. 73. És bo provar coses noves, però si Prezi no ésper tu, no és per tu. Passa algun temps ambell, aprèn, i després el fas servir si et resultaútil i t’ajuda, sinó no cal.
 74. 74. BONA SORT!
 75. 75. Totes les imatges pertanyen a frankly awesome www.sxc.hu Presentació original de Ned Potter
 76. 76. Exemples!• http://prezi.com/hsoyexc58cip/premis-cinetic-fem-cinema/• http://prezi.com/user/ka4jz21siywd/• http://prezi.com/pzfkzj7p0q_p/tutorial-prezi-en-catala-apren- a-fer-ne-us-en-15-minuts/• http://prezi.com/ucbqnfjsurg9/what-is-prezi-press-the-play- button/• http://delicious.com/stacks/view/RIcIHv• http://delicious.com/stacks/view/CuwM9w
 77. 77. GRÀCIESEva Castilla . Consultora en màrqueting digital i xarxes socialseva.m.castilla@gmail.comhttp://www.twitter.com/eva_castilla @Eva_Castillahttp://gplus.to/evacastillahttp://es-la.facebook.com/eva.castillahttp://es.linkedin.com/in/evacastillahttp://www.slideshare.net/Eva_Castillahttp://panoplis.blogspot.com http://evacastilla.wordpress.com

×