Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Networking: Face to Face Events - RO

566 views

Published on

Networking: Face to Face Events - RO

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Networking: Face to Face Events - RO

 1. 1. etwinning.net Collaboration in eTwinning I. Settings & Participants IV. Management of the Twinspace Dezvoltarea profesională și stabilirea de contacte II. Stabilirea de contacte EVENIMENTELE FAȚĂ ÎN FAȚĂ ÎN eTwinning
 2. 2. Meniu  Introducere  Formări față în față  De ce să participați
 3. 3. Introducere
 4. 4. INTRODUCERE eTwinning oferă tuturor membrilor comunității o serie de oportunități de formare profesională online, de nivel european. Formările față în față reprezintă una dintre activitățile de dezvoltare profesională. Ele sunt promovate la nivel european și național.
 5. 5. INTRODUCERE Evenimentele față în față sunt o componentă foarte importantă a dezvoltării profesionale în cadrul eTwinning. Anual, în Europa, au loc aproximativ cinci ateliere de dezvoltare profesională și peste 40 de seminarii, oferindu-le profesorilor ocazia unică de a învăța unii de la alții, de a colabora și stabili contacte.
 6. 6. Formări față în față
 7. 7. FORMĂRI FAȚĂ ÎN FAȚĂ: ATELIERE DE DEZVOLTARE PROFESIONALĂ Atelierele de dezvoltare profesională (PDW) sunt organizate, în tandem, de țara gazdă și de Biroul Central de Asistență. Atelierele reprezintă ocazia de a ancora demersul de dezvoltare profesională într- un context european, alături de colegi din țări diferite. Atelierele de dezvoltare profesională se adresează persoanelor care doresc să afle mai multe despre eTwinning, despre modelele pedagogice și despre utilizarea TIC în eTwinning.
 8. 8. FORMĂRI FAȚĂ ÎN FAȚĂ: ATELIERE DE DEZVOLTARE PROFESIONALĂ Atelierele de dezvoltare profesională europene au cinci obiective de bază: 1. Să îi formeze pe profesori pe diferite teme și subiecte. 2. Să popularizeze oferta eTwinning adresată profesorilor și școlilor. 3. Să motiveze un număr de profesori prin intermediul reuniunilor europene față în față. 4. Să impulsioneze elaborarea unor modele pedagogice noi și inovatoare. 5. Să consolideze abilitățile și competențele profesorilor în sfera învățării bazate pe proiecte.
 9. 9. FORMĂRI FAȚĂ ÎN FAȚĂ : SEMINARII ETWINNING Seminariile eTwinning sunt organizate de două sau mai multe țări, fără implicarea directă a Biroului Central de Asistență. Principalele obiective sunt elaborarea de proiecte și căutarea de parteneri. Seminariile se pot axa pe: o căutarea de parteneri o o temă comună unui grup de țări (de ex., țările francofone) o elaborarea de proiecte eTwinning (obiectivul concret fiind în acest caz de a înregistra proiecte pe platformă până la încheierea seminarului). Seminariile eTwinning pot aborda toate cele trei aspecte sau doar o parte dintre ele.
 10. 10. FORMĂRI FAȚĂ ÎN FAȚĂ : EVENIMENTE NAȚIONALE Pe lângă manifestările europene, avem și evenimente naționale și locale, organizate de BNA. Acestea au scopul de a promova eTwinning la nivel local, regional și național. Prin urmare, seminariile naționale/regionale au cinci obiective de bază: 1. Să promoveze eTwinning la nivel național/regional. 2. Să contribuie la atingerea obiectivelor naționale. 3. Să motiveze profesorii dintr-o țară anume. 4. Să popularizeze oferta eTwinning adresată profesorilor și școlilor. 5. Să stimuleze organizarea de formări față în față.
 11. 11. De ce să participați?
 12. 12. DE CE SĂ PARTICIPAȚI? Pentru a învăța unii de la alții, a colabora și a vă forma contacte în mod direct.
 13. 13. DE CE SĂ PARTICIPAȚI? Pentru a stabili legături solide cu alți colegi.
 14. 14. DE CE SĂ PARTICIPAȚI? Pentru a vă extinde orizontul profesional.
 15. 15. FORMĂRI FAȚĂ ÎN FAȚĂ Dacă doriți să participați la aceste evenimente, solicitați informații suplimentare de la Biroul Național de Contact din țara dumneavoastră.
 16. 16. etwinning.net Concept, text and editing by eTwinning Central Support Service - 2016 Under Creative Commons License etwinning.net Concept grafic şi redactare text – Biroul Central de Asistenţă 2016 Conform licenţei Creative Commons

×