Finnish TwinSpace for Beginners

483 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
483
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
180
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Welcome
 • Step 1.1
 • Step 1.2
 • Step 2.1
 • Step 2.2
 • Feature 1.1
 • Feature 1.2
 • Feature 1.3
 • Features 1.4 – NOTE: This screenshot will need to change
 • Features 1.5 – NOTE: This screenshot will need to change
 • Features 1.6 – NOTE: This screenshot will need to change
 • Step 3.1 – NOTE: This screenshot will need to change
 • Step 3.2
 • Step 3.3
 • Step 3.4
 • Step 4.1 – NOTE: This screenshot will need to change
 • Step 4 Tip
 • Step 4.2
 • Description 1.1
 • Description 1.2
 • Description 1.3
 • Description 1.4
 • Description 1.5
 • Description 1.6
 • Step 4.3
 • Step 5.1 – NOTE: This screenshot will need to change
 • Step 5.2
 • Step 5.3
 • Step 5.4
 • Step 5.5
 • Finnish TwinSpace for Beginners

  1. 1. Tervetuloa Opas TwinSpaceen Tämä opas on tarkoitettu opettajaylläpitäjille, jotka eivät ole ennen käyttäneet TwinSpacea. Neuvomme, kuinka: - Pääset TwinSpaceen - Muokkaat profiiliasi - Luot toimintaa projektille - Kutsut oppilaita mukaan Oppaassa kerrotaan myös TwinSpacen kotisivun tärkeimmistä ominaisuuksista.
  2. 2. Askel 1 Kirjaudu sisään Mene osoitteeseen www.etwinning.net ja klikkaa Kirjaudu sisään -nappia
  3. 3. Askel 1 Kirjaudu sisään Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja siirryt työpöydälle. Vinkki: Klikkaa ‘Unohtuiko salasana?’ , jos et muista salasanaasi
  4. 4. Askel 2 Siirry TwinSpaceen Kun olet työpöydällä, klikkaa Projektit-välilehteä
  5. 5. Step 2 Siirry TwinSpaceen Valitse projekti Klikkaa linkkiä projektin TwinSpaceen
  6. 6. TwinSpacen kotisivun ominaisuuksia Vinkki: TwinSpacen eri osioihin pääsee kätevästi käyttämällä ylälaidan välilehtiä. Näet TwinSpacesi nimen. Voit kirjautua ulos TwinSpacesta tai muokata TwinSpace-profiilia klikkaamalla tätä nappia. Tämä on julkinen linkki TwinSpaceesi, jos tarvitset sitä!
  7. 7. TwinSpacen kotisivun ominaisuuksia Tämä on TwinSpacesi postilaatikko, jossa voit lähettää ja vastaanottaa eTwinningprojektiisi liittyviä viestejä. Viimeisimpiä tapahtumia kertoo mitä TwinSpacessa on tekeillä; esim. uudet blogikirjoitukset ja jäsenkutsut näkyvät tässä. Tämä on TwinSpacesi kalenteri, johon voit merkitä aikatauluja koko lukuvuodelle. Vinkki: Projektin alussa kannattaa selvittää, milloin kumppanikouluissa on lomaa. Loma-ajat ovat erilaiset eri Euroopan maissa, joten kumppanisi eivät välttämättä ole tavoitettavissa silloin kun odotat heidän olevan.
  8. 8. TwinSpacen kotisivun ominaisuuksia Jos et ole ennen käyttänytTwinSpacea, kannattaa klikata Uusi TwinSpacessa? –nappia ja seurata ohjeita. Tässä osiossa voit hallinnoida jäsenasioita, mm. kutsua uusia jäseniä TwinSpaceen ja vaihtaa oppilaiden salasanoja. Tässä näet, montako opettajaa, oppilasta ja vierailijaa on jäsenenä TwinSpacessa. Näet myös TwinSpacen jäsenten nimet ja viimeisimmän sisäänkirjautumisen ajankohdan. Vinkki: Klikkaa Katso kaikki –nappia, jos haluat nähdä listan kaikista TwinSpacen jäsenistä.
  9. 9. TwinSpacen kotisivun ominaisuuksia Voit päivittää profiilisi lisäämällä siihen kuvan itsestäsi tai kirjoittamalla esittelyn itsestäsi tai luokastasi.
  10. 10. TwinSpacen kotisivun ominaisuuksia Voit myös luoda ‘Projektin toimintaa’ – se sisältää esim. tiedostoarkistoja projektityön säilyttämiseen ja gallerioita, joissa voit esitellä projektiin liittyviä kuvia.
  11. 11. TwinSpacen kotisivun ominaisuuksia Ja haluat tietenkin kutsua muita mukaan projektityöhösi. Vinkki: Projektisi toinen perustajajäsen on automaattisesti TwinSpacen jäsen ja hänellä on ylläpito-oikeudet. Haluat ehkä kuitenkin kutsua mukaan myös muita, kuten oppilaita, opettajia eTwinning-maiden ulkopuolelta, vanhempia tai muita vierailijoita, joita projektisi kiinnostaa. Huomaa: Jos haluat kutsua mukaan kollegoita muista eTwinningmaista, heidät on kutsuttava eTwinning-työpöydän eikä TwinSpacen kautta.
  12. 12. Askel 3 Päivitä profiilisi Klikkaa Mene-nappia päivittääksesi profiilisi
  13. 13. Askel 3 Päivitä profiilisi Laita esille valokuva, se tekee profiilistasi yksilöllisemmän. Kuva voi esittää sinua, kouluasi tai tunnettua maamerkkiä kotiseudullasi. Kirjoita kuvaus itsestäsi, luokastasi tai harrastuksistasi.
  14. 14. Askel 3 Päivitä profiilisi Voit vaihtaa salasanasi klikkaamalla Muokkaanappia. Muista klikata Lähetä, jotta muutokset tallentuvat.
  15. 15. Askel 3 Päivitä profiilisi Voit käyttää profiilisi seinää kommunikointivälineenä ja kertoa sen avulla muille mitä olet viime aikoina tehnyt. Voit kirjoittaa viestejä myös muiden jäsenien seinille. Klikkaa Lähetänappia julkaistaksesi viestin seinällä.
  16. 16. Askel 4 Luo projektin toimintaa Klikkaa Mene–nappia luodaksesi “Projektin toimintaa”
  17. 17. Askel 4 Luo projektin toimintaa Vinkki: Tältä näyttää Luo projektin toimintaa –sivu. Huomaa, että Projektin toimintaa välilehti näkyy eri värisenä. Mitä on projektin toiminta? Projektisi koostuu erilaisesta toiminnasta. Se voi olla esimerkiksi digitaalisten kuvien käyttämistä, blogin kirjoittamista tai yhteisöllistä kirjoittamista. Tältä sivulta löytyvät työkalut projektin tekemiseen ja työn tallentamiseen.
  18. 18. Askel 4 Luo projektin toimintaa Anna projektin toimintasivullesi nimi – esim. Tutustuminen tai Kuvia kotikaupungistamme. Valitse, millaista toimintaa haluat kullekin sivulle.
  19. 19. Askel 4 Millaista toimintaa on? Toimintablogi on kirjoitustyökalu, jolla projektin jäsenet voivat kirjoittaa tietystä aiheesta. Oppilaat voivat kirjoittaa itsenäisesti tai ryhmissä. Kun blogikirjoitus on julkaistu, projektin muut jäsenet näkevät sen.
  20. 20. Askel 4 Millaista toimintaa on? Tiedostoarkistossa voit säilyttää Word - ja Excel-tiedostoja, videoita tai muita projektityöhön liittyviä tiedostoja. Suurin sallittu tiedostokoko on 20MB.
  21. 21. Askel 4 Millaista toimintaa on? Foorumilla voit aloittaa keskusteluja, antaa projektiin liittyviä tehtäviä tai keskittyä tiettyyn aiheeseen, esim. Lempivärini on. . .
  22. 22. Askel 4 Millaista toimintaa on? Kuvagalleriassa voit säilyttää projektiin liittyviä valokuvia ja muita kuvia, esim. skannattuja piirustuksia. Suurin sallittu tiedostokoko on tässäkin 20MB.
  23. 23. Askel 4 Millaista toimintaa on? Wiki on työkalu, joka sopii erityisen hyvin yhteisölliseen kirjoittamiseen. Kuten blogissa, siellä voidaan kirjoittaa tekstiä, jonka muut projektin jäsenet voivat lukea. Blogista se poikkeaa siinä, että muut projektin jäsenet voivat myös muokata alkuperäisen kirjoittajan tekstiä ja lisätä omaansa.
  24. 24. Askel 4 Millaista toimintaa on? Verkkosisältöön voit laittaa sisältöä verkosta antamalla sen koodin. Voit esimerkiksi upottaa tänne YouTubesta paikallisen matkailuviraston tekemän videon – tai sovelluksen, joka näyttää aikaa tai paikallissäätä.
  25. 25. Askel 4 Luo projektin toimintaa Tiedät valinneesi toiminnan, kun sen laatikko muuttuu keltaiseksi ja oikeaan alakulmaan ilmestyy vihreä merkki. Vinkki: Voit luoda niin paljon projektin toimintaa kuin haluat, mutta sinun on valittava ainakin yksi. Voit myös muokata valintojasi ja lisätä tai poistaa toimintaa myöhemmin. Luodaksesi toimintasivun klikkaa vain Luo–nappia.
  26. 26. Askel 5 Kutsu jäseniä Klikkaa Mene-nappia kutsuaksesi jäseniä
  27. 27. Askel 5 Kutsu uusia oppilaita Kirjoita oppilaan etu- ja sukunimi Vinkki: Kutsu uusia oppilaita –kentän oletusmäärä on 3 nimeä, mutta voit lisätä enemmän klikkaamalla pientä plusmerkkiä numeron 3 alapuolella. Klikkaa Lähetä
  28. 28. Askel 5 Kutsu uusia oppilaita Järjestelmä ehdottaa oppilaalle käyttäjätunnusta ja salasanaa. Vinkki: Voit muuttaa ehdotettua käyttäjätunnusta ja salasanaa – salasana saattaa kannattaa muuttaa helpommin muistettavaksi . Kun olet tyytyväinen käyttäjätunnukseen ja salasanaan, klikkaa Lähetä
  29. 29. Askel 5 Kutsu uusia oppilaita Vinkki: Voit muuttaa oppilaan roolia eTwinningissä klikkaamalla pudotusvalikkoa – vaihtoehtoja on kaksi: TS Oppilas ja TS Oppilasylläpitäjä – lisätietoa laatikossa.
  30. 30. Askel 5 Kutsu uusia oppilaita Vinkki: Saat sähköpostitse vahvistuksen oppilaidesi tunnuksista – säästä viesti, sillä saatat vielä tarvita tietoja. Monet opettajat myös kirjoittavat oppilaiden käyttäjätunnukset ja salasanat muistiin. Näet viestin, jossa vahvistetaan, että olet onnistunut kutsumaan oppilaita TwinSpaceen. Klikkaa Valmis palataksesi TwinSpaceen.

  ×