Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Final content 2018_highlighted SQ

11 views

Published on

Final content 2018_highlighted SQ

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Final content 2018_highlighted SQ

 1. 1. etwinning.net Collaboration in eTwinning II. Contents IV. Management of the Twinspace Bashkëpunimi në eTwinning IV. Menaxhimi i Twinspace II. PERMBAJTJA
 2. 2. Menu  Imazhet  Videot  Skedarët  Përfshirja  Faqet
 3. 3. Imazhet
 4. 4. IMAZHET Komunikimi joverbal është i rëndësishëm për një projekt eTwinning. Imazhet gjithashtu e bëjnë Twinspace më tërheqës. Mund të krijoni albume të pavarura me p.sh. fotot e aktiviteteve ose ju mund të integroni fotot në FAQ, postime FORUM ose postime FEED NEWS. 4
 5. 5. IMAZHET Për të ngarkuar fotot klikoni mbi MATERIALE në menunë kryesore. Pastaj klikoni mbi imazhin BROWSE / DRAG KETU.
 6. 6. IMAZHET Është e këshillueshme që të krijoni ALBUMET IMAZH. Madhësia maksimale e një fotoje është 4 Mb. Vetëm këto formate lejohen: gif, jpg, jpeg, png. Nëse dëshironi të integroni fotot në një faqe PAGE, FORUM ose NEWS FEED, ju së pari duhet të ngarkoni fotot tuaja në këtë seksion.
 7. 7. IMAZHET Për arsye të të drejtës së autorit është e këshillueshme të përdorni vetëm fotografitë për të cilat ju i keni të drejtat ose që janë ndarë nën Creative Commons License. 1. Fotografitë që keni marrë vetë ose që i përkasin Domainit Publik mund të përdoren lirisht pa atribuar emrin e autorit. 2. Kur përdorni fotografi nën Creative Commons License ju duhet t'i jepni autorit autoritetin në mënyrën e duhur.
 8. 8. Videot
 9. 9. VIDEOT Videot sjellin jetë në Twinspace. Ju mund të krijoni FOLDERS të pavarur me klip filmash ose mund të integroni filma në FAQET, FORUM POSTS ose NEWS FEED POSTS.
 10. 10. VIDEOT Për të ngarkuar videot klikoni në MATERIALE në menynë kryesore. Pastaj klikoni mbi ADD VIDEO.
 11. 11. VIDEOT Ju nuk mund të ngarkoni video direkt në Twinspace. Ju duhet të ngarkoni një video fillimisht në Youtube, Vimeo ose DailyMotion. Për arsye sigurie ju duhet të kategorizoni videot në Youtube nën UNLISTED. Në këtë mënyrë, videoja do të fshihet për motorin e kërkimit Youtube. Sidoqoftë, videoja do të jetë e dukshme për këdo që e njeh URL- në.
 12. 12. VIDEOT Për të transferuar videon në Twinspace, fillimisht COPY URL e videove të ngarkuara më parë në YouTube, Vimeo ose Dailymotion dhe pastaj PASTE atë në seksionin VIDEOS të Twinspace.
 13. 13. VIDEOT Vimeo ofron mundësinë për të mbrojtur një video me një fjalëkalim. Në këtë rast videoja nuk mund të ngarkohet në seksionin MATERIALE të Twinspace dhe nuk mund të përfshihet në p.sh. nje PAGE. Natyrisht, është e mundur të ndahet URL-ja e videove të Vimeo-s në PAGE, FORUM ose NEW POST FEED.
 14. 14. Skedarët
 15. 15. SKEDARËT Twinspace ofron mundësinë për të ndarë lloje të ndryshme skedarësh. Ju mund të krijoni dosje të pavarur ose mund të integroni një lidhje të drejtpërdrejtë me FILES në një faqe PAGE, FORUM ose NEWS FEED. Dosjet e lejuara janë skedare teksti (.pdf, .txt, .doc, .docx), prezantime (.ppt, .pptx), spreadsheets (.xls, .xlsx) dhe skedarë të ngjeshur (.zip, .rar). Madhësia e skedarit maksimal është 20 Mb.
 16. 16. SKEDARËT Për të ngarkuar fotografi kliko mbi MATERIALE. Është e këshillueshme që të krijoni FILES FOLDERS.
 17. 17. SKEDARËT Të gjitha dosjet në Twinspace janë të dukshme për të gjithë anëtarët. Nuk është e mundur të ndani fotografi vetëm me mësuesit. Nëse një lloj skedari nuk mbështetet nga Twinspace, është gjithmonë e mundur që të kompresohet në një skedar .zip ose .rar.
 18. 18. Përfshirja
 19. 19. PËRFSHIRJA Në një projekt eTwinning shumë mësues dhe nxënës përdorin mjete të tjera për të krijuar përmbajtje, sesa ato të ofruara në Twinspace: p.sh. një sondazh, një slideshow, një quiz, një mjet brainstorming etj.
 20. 20. 1 2 PËRFSHIRJA Ka dy mënyra të lidhjes së këtyre aplikacioneve të internetit në një Twinspace: 1. Sigurimi i një weblink që dërgon përdoruesin nga Twinspace në faqen e jashtme. 2. Përfshirja: mund të shihni ose përdorni aplikacionin e plotë në mjedisin e platformës Twinspace.
 21. 21. PËRFSHIRJA Jo të gjitha aplikacionet e internetit ofrojnë mundësinë për të futur një mjet në një platformë si Twinspace. Për arsye teknike dhe të sigurisë, jo të gjitha aplikacionet e internetit që lejojnë futjen e tyre mund të futen në Twinspace. </>
 22. 22. PËRFSHIRJA SI TË PERFSHINI NJË MJET NË TWINSPACE? - Hapi 1 1. Krijo përmbajtje në faqen e internetit të mjetit që dëshironi të përdorni. (Mund të të duhet të marrësh një llogari.) 2. Gjeni dhe kopjoni url. Kërko për fjalë kyçe si SHARE për të marrë url korrekte për të ndarë.
 23. 23. PËRFSHIRJA SI TË PERFSHINI NJË MJET NË TWINSPACE? - Hapi 2 I. Krijo ose modifiko një faqe ekzistuese në Twinspace. Klikoni butonin IFRAME. II. Ndiqni udhëzimet dhe plotësoni dosjet. Mos harroni të ruani.
 24. 24. PËRFSHIRJA Përdorimi i mjeteve jashtë Twinspace mund të japë një vlerë të shtuar për projektin. Megjithatë: shumë mjete falas online përmbajnë reklama; Nganjëherë mjetet e lira nuk janë të besueshme në afat të gjatë pasi ato mund të zhduken ose bëhen të pagueshme. </>
 25. 25. Faqet
 26. 26. FAQET Me faqe ju mund të tregoni historinë e projektit tuaj. Materialet e ngarkuara si piktura, video, prezantime dhe rezultate të tjera të projektit mund të paraqiten në një kontekst koherent.
 27. 27. FAQET Për të filluar, klikoni në FAQ në shiritin e sipërm. Pastaj ju mund të klikoni mbi CREATE A PAGE.
 28. 28. FAQET  Për të filluar, jepni faqen tuaj një titull. Ky titull mund të ndryshohet në çdo kohë.  Filloni të krijoni faqen me ndihmën e komponentëve të ndryshëm në dispozicion (Përmbajtja, Twinboard dhe sondazhi).
 29. 29. FAQET Kur të krijoni një faqe ju vendosni se kush është autori (bashkë) i faqes. Si parazgjedhje Administratorët (themeluesit) dhe Mësuesit mund të redaktojnë çdo faqe në Twinspace. Administratorët e nxënësve mund të krijojnë faqe të reja. Nxënësit mund të shtojnë përmbajtje në një faqe të caktuar kur u jepet e drejta. Mos harroni të ruani ndryshimet tuaja.
 30. 30. FAQET Si autor i një faqe ju mund të vendosni për shikueshmërinë e faqes suaj. By default vetëm autori dhe administratorët shohin faqen që krijoni. Nëse mendoni se faqja juaj është e gatshme, duhet të shënoni auditorin. Në shumicën e rasteve do ta bëni faqen tuaj të dukshme vetëm për anëtarët e Twinspace. Faqet mund të bëhen të dukshme edhe për të gjithë në internet.
 31. 31. Materials Embed FAQET Krijo faqen me ndihmën e komponentëve të ndryshëm në dispozicion (Përmbajtja, Twinboard dhe sondazhi). Faqet mund të përmbajnë tekst, por edhe materiale (imazhe, video, skeda) si dhe përmbajtje të ngulitur. Për të filluar, klikoni ADD CONTENT në këtë faqe në dispozicion në anën e majtë të ekranit tuaj. Klikoni ikonat për të shtuar materiale ose për të ngjitur kodin embed të aplikacionit të internetit. Ju lutem vini re se jo të gjitha kodet embed do të punojnë në Twinspace.
 32. 32. FAQET Krijo faqen me ndihmën e komponentëve të ndryshëm në dispozicion (Përmbajtja, Twinboard dhe sondazhi). Twinboard punon si një mjet bashkëpunues, ku të gjithë janë të mirëpritur për të kontribuar me tekst, fotografi imazhe, video, url. Së pari shtoni në faqen (1), futni temën (2) dhe më pas ftoni anëtarët e Twinspace të bashkëpunojnë (3). 1 2 3 3
 33. 33. FAQET Krijo faqen me ndihmën e komponentëve të ndryshëm në dispozicion (Përmbajtja, Twinboard dhe sondazhi). Komponenti i sondazhit do t'ju lejojë të krijoni sondazhe direkt në faqen tuaj dhe të bashkëpunoni më aktivisht me anëtarët e projektit. Shtojeni sondazhin me një pyetje dhe më pas ftojini të gjithëve për të votuar. Rezultatet do të jenë të dukshme në faqe.
 34. 34. FAQET Rendi dhe hierarkia e faqeve mund të riorganizohen ashtu që struktura të jetë transparente dhe e lehtë për t'u kuptuar për të gjithë anëtarët. Për të ndryshuar rendin thjesht klikoni dhe riordinoni faqet sipas dëshirës. Faqet nuk mund të fshihen tërësisht. Ata mund të jenë ARCHIVE për t'i bërë ato të padukshme, dhe nëse është e nevojshme bëhen të dukshme përsëri. Për të arkivuar, kliko në krye të titullit të faqes. Madhësia dhe pozicioni i imazheve mund të ndryshohen duke klikuar me të djathtën në figurë.
 35. 35. FAQET Bëni marrëveshje të qarta me të gjithë anëtarët e Twinspace: diskutoni strukturën dhe rendin e faqeve me të gjithë mësuesit e projektit. Nëse jo, Twinspace mund të përfundojë në një rrëmujë. Studentëve gjithashtu mund t'i jepet pronësia duke u dhënë atyre të drejta redaktimi në faqe të veçanta në mënyrë që ata të mund të shtojnë përmbajtje.
 36. 36. etwinning.net Koncepti, teksti dhe redaktimi nga Shërbimi Qendror i Mbështetjes eTwinning - 2018 Under Creative Commons License

×