Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Final communication & interaction 2018Sq

16 views

Published on

Final communication & interaction 2018_highlighted translated al (1)

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Final communication & interaction 2018Sq

 1. 1. etwinning.net Collaboration in eTwinning III. Communication & Interaction IV. Management of the Twinspace Bashkëpunimi në eTwinning IV. Menaxhimi i Twinspace III. KOMUNIKIMI DHE NDËRHYRJA
 2. 2. Menu  Forum  Bisedë  TwinMail  Takime Online  Faqja kryesore e lajmeve dhe faqet publike  Buletini i Mësuesit
 3. 3. Forumi
 4. 4. FORUMI Një forum është një mjet për të përfshirë pjesëmarrësit në një diskutim të vazhdueshëm a-sinkron. Vetëm anëtarët me të drejta të administratorëve mund të krijojnë forume. Ngritja e një forumi shkon në dy hapa. Hapi i parë është të përcaktohet tema e përgjithshme ose tema e diskutimit dhe të jepni një përshkrim.
 5. 5. FORUMI Hapi i dytë është krijimi i një ose më shumë temave të diskutimit. Temat janë diskutimet aktuale (nën) temat që pjesëmarrësit mund të shprehin pikëpamjen e tyre. Klikoni mbi temën Diskutim dhe pastaj klikoni mbi CREATE THREAD.
 6. 6. Biseda
 7. 7. BISEDA Twinspace ofron disa mjete për komunikim sinkron:  ka një dhomë chat ku të gjithë anëtarët në internet mund të bashkohen në një diskutim të drejtpërdrejtë.  anëtarët gjithashtu mund të dërgojnë mesazhe të drejtpërdrejta 1: 1 për pjesëmarrësit e tjerë që janë në internet.
 8. 8. BISEDA Në chatroom të gjithë anëtarët në internet mund të komunikojnë në çdo kohë. Nuk është e mundur të fikni chat-in.
 9. 9. BISEDA Mësimdhënësit mund të shkarkojnë dhe eksportojnë historikun e bisedës. Kjo do të parandalojë sjelljen e keqe të nxënësve. Eksporti shkon deri në tre muaj. Tipari është gjithashtu i dobishëm për arsye pedagogjike: mësuesit mund të vlerësojnë kontributin e të gjithë anëtarëve në një bisedë.
 10. 10. BISEDA Biseda mund të gjendet në 3 vende të ndryshme: 1. Faqe Hyrëse 2. Seksionet e Takimeve Online 3. Pjesa e anëtarëve
 11. 11. 1:1 MESAZHE DIREKTE Në Twinspace ju mund të dërgoni në çdo kohë mesazhe të drejtpërdrejta 1: 1 të drejtpërdrejta për anëtarët e tjerë të cilët janë regjistruar. Mjeti është i dobishëm për bashkëpunim të menjëhershëm. Këto mesazhe janë të dukshme në profilin e përdoruesit.
 12. 12. Twinmail
 13. 13. TWINMAIL Twinmail është një mjet mesazhi i krahasueshëm me dërgimin e një email-i. Mesazhet mund të dërgohen nga të gjithë anëtarët tek anëtarët e Twinspaces ku ata janë pjesë e tyre. Administratorët mund të dërgojnë një TwinMail për të gjithë anëtarët e TwinSpace: kur krijoni një mesazh të ri në kutinë tuaj të postës, zgjidhni TwinSpace dhe më pas shtoni, si marrës, "të gjithë anëtarët".
 14. 14. Takimet Online
 15. 15. TAKIMET ONLINE Mësuesit mund të krijojnë ngjarje Live për anëtarët e Twinspace.
 16. 16. TAKIMET ONLINE Për të bërë përdorimin e mjetit ju duhet të rezervoni një hapësirë kohore. Pak para kohës së nisjes, butoni ENTER ROOM do të bëhet i dukshëm.
 17. 17. TAKIMET ONLINE Live Event ofron mjete të ndryshme të komunikimit dhe ndërveprimit. Prezantuesit mund të ndajnë ekranin e kompjuterit, të hapin një tabelë bashkëpunuese ose të shfaqin një prezantim ose dokument. Pjesëmarrësit mund të komunikojnë me audio dhe video ose thjesht të përdorin kutinë e bisedës.
 18. 18. TAKIMET ONLINE * E rëndësishme * Regjistrimet e mbledhjeve në internet nuk mund të shkarkohen ose arkivohen. Edhe pse butoni rekord duket të jetë aktiv. Takimet në Internet nuk mund të arrihen me llogaritë e nxënësve. Kur organizon një takim virtual me partnerët e projektit, mësuesit duhet të shfaqin Eventin Live në një ekran të madh në klasë.
 19. 19. Faqja kryesore e lajmeve dhe faqeve publike
 20. 20. FAQJA KRYESORE E LAJMEVE DHE FAQEVE PUBLIKE Twinspace ofron 2 mënyra të komunikimit me këdo që NUK merr pjesë në projekt. Me faqet publike dhe ushqimin e lajmeve në faqen e internetit ju mund të zgjidhni dhe shpërndani informacione me aktorë të ndryshëm si prindërit dhe anëtarët e tjerë të komunitetit të shkollës. Lajmërimi i Homepage është publik dhe mund të shihet nga çdokush në internet. URL-ja është e njëjtë me versionin e kufizuar.
 21. 21. FAQJA KRYESORE E LAJMEVE DHE FAQEVE PUBLIKE Faqet mund të bëhen publike duke zgjedhur opsionin "të gjithë në internet" kur redaktoni një faqe. Dhënia e dukshmërisë për projektin eTwinning është shumë e rëndësishme dhe e vlefshme për pjesëmarrësit dhe për shkollën. Megjithatë, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje aspekteve të privatësisë dhe të drejtës së autorit.
 22. 22. FAQJA KRYESORE E LAJMEVE DHE FAQEVE PUBLIKE Vetëm anëtarët me të drejta të administratës mund të postojnë mesazhe në faqen kryesore të lajmeve. Të gjithë anëtarët e Twinspace mund të shtojnë një koment për ato mesazhe. Megjithatë, në versionin publik, publikohen vetëm postimet e përdoruesve (pa komente, pa pëlqime). Emrat e përdoruesve nuk mund të 'klikohen' për të shkuar në profilin e tyre. Fotot e profilit të pjesëmarrësve nuk shfaqen në faqen publike të Twinspace dhe janë të dukshme vetëm për pjesëmarrësit të cilët janë regjistruar. Public Private
 23. 23. FAQJA KRYESORE E LAJMEVE DHE FAQEVE PUBLIKE Mesazhet e lajmeve në shtëpi mund të përfshijnë materiale si imazhe dhe video. Lajmërimi është gjithashtu i dukshëm në profilin e projektit në eTwinning Live (duke përfshirë komentet dhe lidhjet me profilet e përdoruesve (nëse janë regjistruar në eTwinning).
 24. 24. FAQJA KRYESORE E LAJMEVE DHE FAQEVE PUBLIKE Administratorët mund të shohin postimet nga përdoruesit dhe nga sistemi (kur krijohen diskutime të reja, temat dhe faqet dhe kur shtohen materiale të reja). Ata mund të zgjedhin çfarë të shohin duke filtruar vetëm postimet e përdoruesve ose përditësimet e sistemit, ose të dyja.
 25. 25. Buletini i Mësuesit
 26. 26. BULETINI I MËSUESIT Buletini i Mësuesit është një mjet komunikimi i dukshëm vetëm për mësuesit. Mund të përdoret për të menaxhuar projektin dhe për të diskutuar hapat që duhen marrë. Buletini i Mësuesit mund të përmbajë vetëm mesazhe me tekst. Nuk është e mundur të bashkëngjitni skedarë.
 27. 27. etwinning.net Koncepti, teksti dhe redaktimi nga Shërbimi Qendror i Mbështetjes eTwinning - 2018 Under Creative Commons License

×