eTwinning Romanian involving pupils

2,928 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

eTwinning Romanian involving pupils

 1. 1. Implicarea elevilor Recomandări pentru implicarea elevilor în activităţile de planificare şi implementare a unui proiect eTwinning
 2. 2. Implicarea elevilor Participarea la un proiect eTwinning poate fi o experienţă plină de satisfacţii atât pentru cadre didactice, cât şi pentru elevi. Măsurile recomandate mai jos au ca scop maximizarea avantajelor de care pot beneficia elevii în urma implicării lor în proiecte eTwinning.
 3. 3. Înainte de proiect Explicaţi-le ideea generală a proiectului şi implicaţi-i în planificarea activităţilor. Explicaţi-le că toţi participanţii (atât cadre didactice, cât şi elevi) vor avea câte un rol în proiect.
 4. 4. Înainte de proiect Alegeţi, de comun acord, câteva subiecte interesante, care să facă obiectul discuţiilor şi activităţilor de proiect.
 5. 5. Planificarea proiectului Estimaţi cunoştinţele elevilor despre alte ţări şi întrebaţi-i ce ar dori să afle. Rugaţi-i pe elevi să facă planuri pentru o prezentare a şcolii, regiunii şi ţării dumneavoastră.
 6. 6. Planificarea proiectului Selectaţi, de comun acord, instrumentele pe care le veţi folosi în proiect. Familiarizaţi elevii cu spaţiul virtual al proiectului.
 7. 7. Pe durata proiectului Creaţi un Colţ al elevilor, în clasă sau în alt loc din şcoală, cu rol de spaţiu expoziţional al proiectului.
 8. 8. Pe durata proiectului Organizaţi elevii din şcolile partenere în perechi sau în echipe mixte, astfel încât fiecare elev să aibă cel puţin un partener. Organizaţi întâlniri virtuale între elevi, prin intermediul chat-ului sau al conferinţelor video.
 9. 9. Pe durata proiectului Selectaţi elevi, pe bază de voluntariat, care să se ocupe de anumite aspecte ale spaţiului virtual al proiectului. Acordaţi-le elevilor libertatea de a propune subiecte de discuţie pe toată durata proiectului.
 10. 10. Pe durata proiectului Creaţi un calendar comun al evenimentelor (de ex., festivaluri naţionale, manifestări sportive etc.), la care să se raporteze elevii.
 11. 11. Pe durata proiectului Implicaţi toţi elevii în activităţi. Propuneţi activităţi diverse, pe măsura preferinţelor şi capacităţii elevilor, pentru a stimula astfel participarea lor constantă la proiect. Integraţi proiectul în curriculum: desfăşuraţi activităţile în timpul orelor de curs. Astfel, elevii le vor percepe ca pe o contribuţie naturală, şi nu ca pe un efort suplimentar.
 12. 12. Pe durata proiectului Stabiliţi criterii de evaluare, pe care elevii să le utilizeze într-o fază ulterioară. Puneţi accentul pe comunicarea dintre elevi şi mai puţin pe gramatică.
 13. 13. După proiect Discutaţi aspectele pozitive şi negative ale proiectului cu elevii. Aduceţi în discuţie aşteptările lor iniţiale şi felul în care s-au concretizat.
 14. 14. După proiect Implicaţi elevii în activităţile de diseminare a rezultatelor de proiect, atât în comunitatea educaţională, cât şi în afara ei.
 15. 15. După proiect Concuraţi pentru un Certificat de Calitate. Dacă îl obţineţi, sărbătoriţi alături de elevi.
 16. 16. Implicarea altor persoane De asemenea, puteţi implica şi colegii: le puteţi prezenta rezultatele proiectului , îi puteţi ruga să se implice în proiect sau să vă ajute la diseminarea rezultatelor acestuia.
 17. 17. Implicarea altor persoane Organizaţi „zile ale porţilor deschise” pentru părinţii elevilor, în cadrul cărora elevii să prezinte proiectul. O altă modalitate de a implica părinţii în proiect este de a-i invita să viziteze spaţiul virtual al proiectului, unde au ocazia să vadă la ce anume au lucrat copiii lor.

×