Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

eTwinning Hungarian involving pupils

995 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

eTwinning Hungarian involving pupils

 1. 1. A diákok bevonása Hogyan vonjuk be diákjainkat az eTwinning projektek tervezésébe és végrehajtásába – tippek és tanácsok
 2. 2. A diákok bevonása Az eTwinning projektekben való részvétel a tanárok és a diákok számára egyaránt rengeteg előnnyel jár. Íme néhány javaslat, melyek követésével biztosíthatja, hogy diákjai a lehető legnagyobb mértékben kiaknázhassák az eTwinning tevékenységekből származó előnyöket.
 3. 3. A projekt előtt Nagy vonalakban ismertesse a projekt lényegét, és vonja be a diákokat a tervezés folyamatába. Magyarázza el, hogy a projekt során minden résztvevő (akár tanár, akár diák) szerephez jut majd.
 4. 4. A projekt előtt A diákokkal közösen válasszanak ki néhány érdekes témát, amelyeket a projekt során feldolgozhatnak.
 5. 5. A projekt megtervezése Mérje fel a diákoknak a partnerországokkal kapcsolatos ismereteit, és kérdezze meg azt is, hogy mit szeretnének még megtudni róluk. Kérje meg a diákokat, hogy tervezzék meg, hogy hogyan fogják bemutatni projektpartnereiknek iskolájukat, szűkebb környezetüket és országukat.
 6. 6. A projekt megtervezése Beszéljék meg, milyen eszközöket fognak felhasználni a projekt során. Mutassa be a diákoknak a TestvérTeret.
 7. 7. A projekt közben A tanteremben vagy az iskola egy másik részében alakítsanak ki egy „diáksarkot” a projekt bemutatására.
 8. 8. A projekt közben Alakítsanak ki vegyes párokat vagy csoportokat a partnerosztályok diákjaiból. Egy diák se maradjon külföldi pár vagy csoporttárs nélkül. Szervezzen „találkozókat” a partnerosztályokkal, például egy chat vagy egy videokonferencia keretében.
 9. 9. A projekt közben Keressen a diákok között önkéntes jelentkezőket, akik felelősséget vállalnak a TestvérTérben elvégzendő egyes feladatokért. A projekt teljes munkafolyamata során tegye lehetővé a diákok számára, hogy ők is javasolhassanak feldolgozandó témákat.
 10. 10. A projekt közben Hozzon létre egy közös naptárt, amelyen a diákok is nyomon követhetik a fontos időpontokat (pl. nemzeti ünnepek, sportesemények stb.).
 11. 11. A projekt közben Az összes diákot vonja be a munkába. Dolgozzon ki a gyerekek egyéni érdeklődési köreinek és készségeinek megfelelő különböző tevékenységeket. Ezzel biztosíthatja folyamatos aktív részvételüket. A projekttevékenységeket illessze be a tanórai tevékenységek közé. Ilyen módon a diákok számára természetesebb lesz a projektben való részvétel, és nem tartják majd különmunkának.
 12. 12. A projekt közben Határozzon meg különböző szempontokat a projekt kiértékeléséhez, melyek alapján a diákok a későbbiek során elemezhetik a projektmunkát. A kommunikáció során a nyelvtani szempontok helyett inkább a diákok közötti interakcióra fektesse a hangsúlyt.
 13. 13. A projekt után Diákjaival beszélgessenek a projekttel kapcsolatos pozitív és negatív tapasztalataikról. Idézzék fel a diákok előzetes elvárásait, és beszéljék meg, hogyan alakultak ezek a későbbiek folyamán.
 14. 14. A projekt után A diákokat is bevonva tájékoztassa a projekt eredményeiről az oktatási közösséget és tágabb környezetét.
 15. 15. A projekt után Projektjével pályázzon a Minősített eTwinning Projekt címért, és amennyiben elnyeri azt, ünnepelje meg diákjaival az elismerést.
 16. 16. További személyek bevonása Vonja be kollégáit is a projektbe – kérje meg őket, hogy vegyenek részt a projektmunkában vagy a projekt népszerűsítésében, és ossza meg velük a projekt eredményeit.
 17. 17. További személyek bevonása Szervezzen „nyílt napokat”, melyek során a diákok bemutathatják a projektet szüleiknek. Emellett a TestvérTeret is elérhetővé teheti a szülők számára, hogy figyelemmel kísérhessék a gyermekeik által végzett munkát.

×