Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Dutch partner finding

528 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Dutch partner finding

 1. 1. Stap 1 Aanmelden Klik op de knop Aanmelden
 2. 2. Stap 1 Aanmelden Voer uw gebruikersnaam en uw wachtwoord in. Tip: Klik op ‘Uw wachtwoord kwijt?’ als u zich uw wachtwoord niet meer kunt herinneren.
 3. 3. Stap 2 Uw profiel vernieuwen Klik op de tab Profiel
 4. 4. Stap 2 Uw profiel vernieuwen Tip: U weet steeds in welke tab u zich bevindt, aangezien de titel ervan gemarkeerd wordt. Controleer in het venster Mijn eTwinning-leven of u bij de stelling Ik ben klaar voor een eTwinning-project de optie ‘Ja’ hebt geselecteerd
 5. 5. Stap 2 Uw profiel vernieuwen Om uw profiel te updaten, klikt u op Profiel Bewerken Tip: Het is een goed idee om een foto van uzelf te uploaden – het is niet verplicht, maar het maakt uw profiel wel aantrekkelijker voor potentiële partners. Als u liever geen foto van uzelf plaatst, kunt u een foto van uw school, het logo van uw school of een bekend monument uit uw land of stad uploaden.
 6. 6. Stap 2 Uw profiel vernieuwen U kunt de meeste velden van uw Profiel bewerken, waaronder uw naam en emailadres Tip: U kunt ook uw paswoord wijzigen Tip: Tracht een korte, interessante tekst te schrijven over uzelf, uw professionele interesses, uw school, uw ervaring en uw ideeën voor projecten. Het is van het grootste belang dat u in een taal schrijft die potentiële partners begrijpen – heel wat leerkrachten hebben tweetalige profielen met zowel hun moedertaal als een tweede, vaak gesproken taal zoals Engels, Frans, Spaans of Duits.
 7. 7. Stap 3 Denk na over uw projectidee Tip: Als u reeds een projectidee hebt, kunt u dit aan anderen laten weten door het te beschrijven onder eTwinning en ik: Mijn Journaal en dan op de knop Delen te klikken. Anderen kunnen op uw Journaal-bericht reageren en aangeven dat ze geïnteresseerd zijn. Als u nog geen projectidee hebt, kunt u deze ruimte gebruiken om te beschrijven waarrond u graag zou werken, bijv. Ik ben geïnteresseerd in een e-mailconversatie of Ik ben geïnteresseerd in projecten rond Wetenschappen.
 8. 8. Stap 3 Naar wie bent u op zoek? Checklist Hieronder vindt u enkele vragen die u kunnen helpen bij het bepalen welke partners mogelijk bij u passen. • • • • • • • Welke soort partnerschool zoekt u? Hoe oud moeten de leerlingen in de partnerklas zijn? Wat moet de voertaal zijn van het project? Welke onderwerpen wil u graag behandelen? Hebt u concrete ideeën of suggesties voor het project? Met welke instrumenten wil u graag werken? Is er iets van bijzonder belang voor uw eTwinning-partnerschap? Tip: Als u geen inspiratie hebt, kunt u altijd gaan grasduinen in de Pakketten (kant-en-klare projecten) onder de hoofding Werk samen
 9. 9. Stap 4 De zoekfunctie gebruiken Klik op de tab eTwinners zoeken Voer een naam in Als u de naam van de persoon of school die u zoekt reeds kent, kunt u die invoeren in het veld Snel Zoeken
 10. 10. Stap 4 De zoekfunctie gebruiken In het andere geval kunt u de meer algemene zoekfunctie gebruiken door specifieke velden in te vullen, zoals Land, Vak, Taal, enz. Tip: Dit is geen aanvraagformulier. U hoeft dus niet alle velden in te vullen . Hoe algemener uw zoekopdracht, des te meer resultaten u zult krijgen. Tip: Het is ook een goed idee om het vak Beschikbaar voor een eTwinning-project aan te vinken, zodat enkel leerkrachten worden getoond die op dat moment beschikbaar zijn. Vergeet niet om op de knop Zoeken te klikken.
 11. 11. Stap 4 De zoekfunctie gebruiken Op de pagina Zoekresultaten, ziet u hoeveel leerkrachten beschikbaar zijn voor een eTwinning-project dat beantwoordt aan uw specificaties.
 12. 12. Stap 5 In contact komen met iemand Om meer resultaten te zien, scrollt u gewoon naar beneden Tip: Op deze pagina krijgt u een overzicht van de profielen van de gevonden leerkrachten, inclusief de taal die ze gebruiken, de vakken waarin ze geïnteresseerd zijn en het land waarvan ze afkomstig zijn
 13. 13. Stap 5 In contact komen met iemand Om iemands profiel uitvoeriger te bekijken, klikt u gewoon op de naam van de betrokken leerkracht Tip: De knop met het groene plusteken wordt gebruikt om iemand een ‘Contactverzoek’ te sturen, zodat u de betrokken persoon als mogelijke projectpartner kunt toevoegen aan uw Contactpersonen. Het is geen goed idee om deze knop te gebruiken voordat u zichzelf hebt voorgesteld. We raden u aan om de betrokkene eerst een e-mail te sturen of iets in zijn of haar Journaal te schrijven voordat u een contactverzoek stuurt.
 14. 14. Stap 5 In contact komen met iemand U kunt met iemand in contact komen door een e-mail te sturen. Klik daarvoor gewoon op de witte enveloppe. Tip: Aan de laatste Aanmelding kunt u zien hoe actief iemand is.
 15. 15. Stap 5 In contact komen met iemand Als u reeds contact hebt gehad, kunt u op het groene plusteken klikken om een ‘Contactverzoek’ te sturen. Tip: U kunt ook zien wie de contacten van de betrokken leerkracht zijn – dit kunnen mogelijke projectpartners zijn. U kunt een commentaar toevoegen aan het Journaal of een Journaal-bericht ‘leuk vinden’ om aan te geven dat u geïnteresseerd bent.
 16. 16. Stap 6 De forums gebruiken U kunt de Forums gebruiken om een bericht te plaatsen dat andere leerkrachten die op zoek zijn naar een eTwinning-partner kunnen lezen
 17. 17. Stap 6 De forums gebruiken Tip: De projecten worden gegroepeerd per leeftijdscategorie. Kies het Forum dat het meest relevant is voor u – Er is ook een Algemeen forum, als de leeftijd niet echt van belang is. Om toegang te krijgen tot een forum, klikt u gewoon op de titel ervan, bijv. eTwinning Projects 12-15
 18. 18. Stap 6 De forums gebruiken Tip: Voordat u een bericht op het Forum plaatst, overloopt u best een keer de bestaande berichten om te zien of er iets interessants is voor u. Om een bestaand Forum-bericht te bekijken, klikt u gewoon op de titel ervan
 19. 19. Stap 6 De forums gebruiken U kunt het Forum-bericht dan lezen en ‘Antwoorden’ als u geïnteresseerd bent. Tip: U kunt ook zien wie er nog heeft gereageerd op het bericht. Ook die leerkrachten zijn mogelijke projectpartners.
 20. 20. Stap 6 De forums gebruiken Om een bericht op het Forum te plaatsen, klikt u gewoon op de knop Bericht Opstellen
 21. 21. Step 6 De forums gebruiken Geef uw Forum-bericht een titel Schrijf uw bericht Kies de relevante Vakken
 22. 22. Stap 6 De forums gebruiken kies een Vak uit het beroepsonderwijs als dit van toepassing is Tip: We raden u aan om uw bericht te taggen met kernwoorden, zodat het vaker wordt gevonden bij zoekopdrachten die worden uitgevoerd via het Forum. Selecteer de taal van uw bericht Klik op Plaats uw bericht
 23. 23. Stap 7 Online en Offline Evenementen U kunt ook partners ontmoeten op evenementen zoals Contact Seminars en online Educatieve Evenementen en Partner-finding Fairs. Houd het nationale nieuws op de Startpagina van uw Desktop en de Keep up-todate sectie op de eTwinning-startpagina in de gaten.

×