Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Content - RO

2,103 views

Published on

Management of the eTwinning space: Content (https://youtu.be/hA6M-__cA48).
Translation of the presentation in Romanian.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Content - RO

 1. 1. etwinning.net Collaboration in eTwinning II. Contents IV. Management of the Twinspace Colaborarea în eTwinning IV. Administrarea TwinSpace-ului II. CONŢINUT
 2. 2. Meniu  Imagini  Videoclipuri  Fişiere  Încorporare  Pagini
 3. 3. Imagini
 4. 4. IMAGINI Comunicarea nonverbală este importantă într-un proiect eTwinning. În plus, imaginile pot face TwinSpace-ul mai atractiv. Puteţi crea albume de sine stătătoare, cu, de exemplu, imagini din timpul activităţilor dumneavoastră, sau puteţi integra imaginile în PAGINI, în mesajele de pe FORUM sau din JURNALUL DE PROIECT. 4
 5. 5. IMAGINI Pentru a încărca imagini, faceţi clic pe butonul ADAUGĂ IMAGINI de pe prima pagină. Alternativ, puteţi face clic pe MATERIALE.
 6. 6. IMAGINI Este recomandabil să creaţi ALBUME DE IMAGINI. Dimensiunea maximă a unei imagini este de 4 MB. Sunt permise doar următoarele formate: gif, jpg, jpeg şipng. Dacă doriţi să inseraţi imagini pe o PAGINĂ, într-un FORUM sau într-un JURNAL DE PROIECT, trebuie, mai întâi, să încărcaţi imaginile în această secţiune.
 7. 7. IMAGINI Din raţiuni ce ţin de drepturile de autor, vă recomandăm să folosiţi fotografii ale căror drepturi le deţineţi sau care sunt distribuite conform unei licenţe Creative Commons. 1. Fotografiile realizate de dvs. sau care aparţin domeniului public pot fi folosite în mod liber, fără menţionarea numelui autorului. 2. Când folosiţi imagini supuse unei licenţe Creative Commons, trebuie să menţionaţi numele autorului în formatul adecvat.
 8. 8. Videoclipuri
 9. 9. VIDEOCLIPURI Videoclipurile dau viaţă TwinSpace-ului. Puteţi crea DIRECTOARE cu videoclipuri, de sine stătătoare, sau puteţi integra filmele în PAGINI, în MESAJELE DE PE FORUM sau în JURNALUL DE PROIECT.
 10. 10. VIDEOCLIPURI Pentru a încărca videoclipuri, faceţi clic pe butonul ADAUGĂ VIDEOCLIPURI de pe prima pagină. Alternativ, puteţi face clic pe MATERIALE.
 11. 11. VIDEOCLIPURI Nu puteţi încărca videoclipurile direct în TwinSpace. Mai întâi, acestea trebuie încărcate pe YouTube, Vimeo sau DailyMotion. Din motive de siguranţă, vă recomandăm să plasaţi videoclipurile de pe YouTube în categoria NELISTATE. Astfel, videoclipul nu va figura în rezultatele motorului de căutare YouTube, fiind vizibil doar celor care cunosc adresa URL a acestuia.
 12. 12. VIDEOCLIPURI Pentru a transfera videoclipul în TwinSpace, trebuie, mai întâi, să COPIAŢI adresa URL a videoclipului încărcat anterior pe YouTube, Vimeo sau Dailymotion, după care să o LIPIŢI în secţiunea MATERIALE a TwinSpace-ului.
 13. 13. VIDEOCLIPURI Vimeo oferă posibilitatea de a proteja un videoclip cu parolă. În acest caz, videoclipul nu poate fi încărcat în secţiunea MATERIALE a TwinSpace-ului şi nu poate fi încorporat în, spre exemplu, o PAGINĂ. Bineînţeles, puteţi distribui adresa URL a videoclipului Vimeo pe o PAGINĂ, FORUM sau ARTICOL DE JURNAL.
 14. 14. Fişiere
 15. 15. FIŞIERE TwinSpace vă oferă posibilitatea de a distribui diverse tipuri de fişiere. Puteţi crea directoare de sine stătătoare sau puteţi integra adresa directă a FIŞIERELOR pe o PAGINĂ, într-un FORUM sau în mesajele din JURNALUL DE PROIECT. Sunt permise fişiere text (.pdf, .txt, .doc, .docx), prezentări (.ppt, .pptx), foi de calcul (.xls, .xlsx) şi fişiere arhivate (.zip, .rar). Dimensiunea maximă a fişierelor este de 20 MB.
 16. 16. FIŞIERE Pentru a încărca fişiere, faceţi clic pe MATERIALE.
 17. 17. FIŞIERE Vă recomandăm să creaţi DIRECTOARE DE FIŞIERE.
 18. 18. FIŞIERE Fişierele din TwinSpace sunt vizibile tuturor membrilor. Nu este posibil să distribuiţi fişiere doar profesorilor. Dacă formatul unui fişier nu este compatibil cu TwinSpace, puteţi să-l comprimaţi într-un fişier .zip sau .rar.
 19. 19. Încorporare
 20. 20. ÎNCORPORARE Mulţi profesori şi elevi folosesc în proiectele lor eTwinning alte instrumente pentru creare de conţinut decât cele puse la dispoziţie de TwinSpace: sondaje de opinie, prezentări de diapozitive, instrumente de brainstorming etc.
 21. 21. 1 2 ÎNCORPORARE Există două modalităţi de conectare a acestor aplicaţii online cu TwinSpace-ul: 1. Inserarea adresei web care direcţionează utilizatorul TwinSpace către o pagină externă. 2. Încorporarea: puteţi vizualiza sau utiliza aplicaţia în cadrul platformei TwinSpace.
 22. 22. ÎNCORPORARE Nu toate aplicaţiile online oferă posibilitatea de a încorpora un instrument pe o platformă precum TwinSpace. Din raţiuni tehnice şi de securitate, nu toate aplicaţiile care permit încorporarea pot fi încorporate în TwinSpace. Iată o listă a aplicaţiilor care pot fi încorporate în TwinSpace: http://bit.ly/embedtwinspace
 23. 23. ÎNCORPORARE CUM ÎNCORPORAŢI UN INSTRUMENT ÎN TWINSPACE? – pasul 1 I. Creaţi conţinut pe site-ul instrumentului pe care doriţi să-l folosiţi. (Este posibil să aveţi nevoie de un cont.) II. Căutaţi şi copiaţi codul de încorporat. Căutaţi cuvinte-cheie precum ÎNCORPORARE, DISTRIBUIRE sau </>. Codul de încorporat sau iframe începe cu < şi se termină cu >.
 24. 24. ÎNCORPORARE CUM ÎNCORPORAŢI UN INSTRUMENT ÎN TWINSPACE? – pasul 2 I. Creaţi sau deschideţi o PAGINĂ existentă din TwinSpace. Faceţi clic pe butonul SURSĂ. II. LIPIŢI codul de încorporat. După ce faceţi clic din nou pe butonul SURSĂ, conţinutul va fi vizibil.
 25. 25. ÎNCORPORARE Utilizarea instrumentelor din afara TwinSpace-ului poate da un plus de valoare proiectului. Cu toate acestea, multe instrumente online gratuite conţin publicitate. Uneori, instrumentele gratuite nu sunt fezabile pe termen lung, dat fiind că pot dispărea sau solicita plata unei taxe. </>
 26. 26. Pagini
 27. 27. PAGINI Paginile vă ajută să spuneţi povestea proiectului dvs. Materialele încărcate (imagini, videoclipuri, prezentări şi alte rezultate ale proiectului) pot fi prezentate într-un context coerent.
 28. 28. PAGINI Pentru a începe, faceţi clic pe CREEAZĂ O PAGINĂ de pe prima pagină. Alternativ, puteţi face clic pe butonul PAGINI.
 29. 29. PAGINI  Pentru a începe, apăsaţi pe CREEAZĂ O PAGINĂ.  Inseraţi un titlu.
 30. 30. PAGINI Când creaţi o pagină, trebuie să selectaţi (co-)autorul paginii. În mod implicit, administratorii (fondatorii) şi profesorii pot modifica orice pagină din TwinSpace. Elevii administratori pot crea pagini noi. Elevii pot adăuga conţinut pe o anumită pagină doar atunci când li se acordă acest drept.
 31. 31. PAGINI În calitate de autor al unei pagini, aveţi dreptul de a stabili gradul de vizibilitate al acesteia. În mod implicit, doar autorul şi administratorii pot vedea pagina creată. Atunci când consideraţi că pagina este gata, trebuie să alegeţi publicul vizat. În majoritatea cazurilor, pagina va fi vizibilă doar membrilor TwinSpace-ului. Paginile pot fi, de asemenea, vizualizate de oricine de pe internet.
 32. 32. Materiale Cod de încorporat PAGINI Paginile pot conţine text, materiale (imagini, videoclipuri, fişiere) şi conţinut încorporat. Faceţi clic pe pictograme pentru a adăuga materiale sau pentru a lipi codul de încorporat al aplicaţiei de pe internet. De reţinut că nu toate codurile de încorporat funcţionează în TwinSpace.
 33. 33. PAGINI Ordinea şi ierarhia paginilor poate fi schimbată, astfel încât structura acestora să fie transparentă şi uşor de înţeles de către toţi membrii. Paginile nu pot fi şterse definitiv. Ele pot fi arhivate, pentru a deveni invizibile şi, la nevoie, vizibile din nou. Dimensiunile şi poziţia imaginilor pot fi modificate făcând clic dreapta pe acestea.
 34. 34. PAGINI Stabiliţi reguli clare cu toţi membrii TwinSpace-ului: Discutaţi structura şi ordinea paginilor cu toţi profesorii din proiect. În caz contrar, TwinSpace-ul va deveni un haos. Elevii pot fi, de asemenea, cointeresaţi, acordându-li-se drept de modificare a unor anumite pagini, pentru a putea insera conţinut.
 35. 35. etwinning.net Concept, text and editing by eTwinning Central Support Service - 2015 Under Creative Commons License etwinning.net Concept grafic şi redactare text – Biroul Central de Asistenţă 2015 Conform licenţei Creative Commons

×