Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Gel paralias Tourkia

Gel paralias Tourkia

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to comment

Gel paralias Tourkia

  1. 1. ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ COMENIOUSΔΙΜΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣΧΟΛΕΙΟ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 2012-1-TR1-COM07-37032 2ΧΩΡΑ: ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΔΑΝΑΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: AKIF PALALI ADANAΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : BEYOND THE BORDERSΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αντωνακοπούλου Αθανασία ΠΕ02Χατζηκυριάκου Μήδεια ΠΕ02ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝΣτο χρονικό διάστημα από 4-4-2013 έως 13-4-2013 ομάδα 20 μαθητών του ΓΕΛΠΑΡΑΛΙΑΣ επισκέφθηκε την πόλη ΄Αδανα της Τουρκίας και φιλοξενήθηκε από τιςοικογένειες των μαθητών του σχολείου AKIF PALALI στα πλαίσια υλοποίησης τουδιμερούς προγράμματος COMENIOUS με τίτλο BEYOND THE BORDERS. Οιδραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν οιεξής :Πέμπτη 4-4-2013Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και άφιξη στα ΄Αδανα στις18.00, με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο της Κων/λης. Οι γονείς και οι μαθητέςμας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και αφού παρέλαβαν τους μαθητές μας,αναχώρησαν για τα σπίτια όπου θα φιλοξενούνταν.Παρασκευή 5-4-2013Επίσκεψη στο σχολείο AKIF PALALI. Γνωριμία με τους καθηγητές και ενημέρωση όληςτης ομάδας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και του εκπαιδευτικούσυστήματος της Τουρκίας.
  2. 2. Ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη. Επίσκεψη των μαθητών στο τζαμί και βόλτα πάνωστην ιστορική γέφυρα του ποταμού Seyhan που διασχίζει την πόλη. Περίπατος δίπλαστη μεγάλη λίμνη της πόλης.Σάββατο 6-4-2013Διήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία. Η διαδρομή μέσα από ορεινούς όγκους ήτανεντυπωσιακή. Ο ξεναγός ενημέρωσε τους μαθητές για την ιστορία της περιοχής και ταφυσικά μνημεία της.
  3. 3. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την πανοραμική θέα των βράχων του χωριούGOREME. Γνωριμία με τα παραδοσιακά φαγητά της περιοχής. ΄Αφιξη στο ξενοδοχείο.Κυριακή 7-4-2013Πρωινό και αναχώρηση για το ανοιχτό μουσείο τέχνης του GOREME. ΄Ολοιεντυπωσιαζόμαστε από το φυσικό τοπίο και τις θαυμάσιες νωπογραφίες μέσα στουςφυσικούς βράχους με παραστάσεις της ορθοδοξίας. Επίσκεψη και ξενάγηση σεοινοποιείο της περιοχής. Επίσκεψη και ξενάγηση στην υπόγεια πόλη Kaymakli (under-ground city). Επιστροφή στα ΄Αδανα.Δευτέρα 8-4-2013Επίσημη τελετή υποδοχής στο σχολείο από το Διευθυντή και άλλους επίσημουςτοπικούς φορείς. Τους προσφέραμε το CD που είχε δημιουργήσει η ομάδα τουσχολείου μας με τραγούδια και ορχηστρική μουσική, το εξώφυλλο του οποίου είχανφιλοτεχνήσει με εξαιρετικό τρόπο δύο μαθητές της ομάδας μας και το μικρόσημειωματάριο με κάποιες ελληνικές συνταγές μεταφρασμένες στα αγγλικά. Επίσηςένα λεύκωμα της πόλης της Πάτρας.
  4. 4. Παράθεση γεύματος στην αυλή του σχολείου, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία νααπολαύσουν το φημισμένο κεμπάπ των Αδάνων και άλλα φαγητά της παραδοσιακήςκουζίνας. Επίσκεψη στην Πανεπιστημιούπολη των Αδάνων, σε άλλα αξιοθέατα τηςπόλης και στην αγορά της.Τρίτη 9-4-2013Εκδρομή στην Ταρσό και στη Μέρσιν. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη της Ταρσού-πληροφορίες σχετικά με την οδοποιία και το αποχετευτικό σύστημα κατά τηναλεξανδρινή περίοδο.
  5. 5. Ξενάγηση στο χώρο όπου βρίσκεται το σπίτι του Αποστόλου Παύλου. Επίσκεψη στοελληνιστικό φρούριο κοντά στη Μέρσιν. Περίπατος σε περιοχή φυσικής ομορφιάςπου είναι γνωστή ως Πύλη του Παραδείσου και της Κόλασης, όπου οι μαθητές είδαντο μνημείο ορθόδοξης εκκλησίας. Αναχώρηση και επιστροφή στα ΄Αδανα.Τετάρτη 10-4-2013Δραστηριότητες στο σχολείο. Παρουσίαση του DVD που είχε επεξεργαστεί ομάδαμαθητών μας, το οποίο περιείχε πληροφορίες για το σχολείο μας, για την πόλη μαςκαι για τη χώρα μας με σχετικό φωτογραφικό υλικό και ελληνική μουσική.
  6. 6. Οι μαθητές και των δύο ομάδων συνεργάστηκαν για τη δημιουργία αναμνηστικώνκαρτών και την παρουσίαση των εντυπώσεών τους από τις εκδρομές που είχανπραγματοποιήσει. Κάποιοι από τους μαθητές ζωγράφισαν ό,τι τους είχεεντυπωσιάσει περισσότερο από τις διάφορες επισκέψεις.Πέμπτη 11-4-2013Εκδρομή στην Αντάκια (Αντιόχεια της Συρίας). Στάση στην αρχαία Αλεξανδρέττα(σημερινό Ισκεντερούν), ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου καιενημέρωση σχετικά με την οικονομία της περιοχής. Επίσκεψη και ξενάγηση στομουσείο της Αντάκιας.
  7. 7. Εντυπωσιακά τα ψηφιδωτά-προσωπογραφίες της ελληνιστικής και ρωμαϊκήςπεριόδου με ελληνικά ονόματα. Περιήγηση στην πόλη. Επίσκεψη στο ναό τουΑποστόλου Πέτρου, ο οποίος είναι υπό συντήρηση. Επίσκεψη σε προάστιο τηςΑντάκιας, όπου στην αρχαιότητα ονομαζόταν Δάφνη και ήταν τόπος εξοχικώνκατοικιών των πλουσίων με θαυμάσιο φυσικό τοπίο και καταρράκτες.Παρασκευή 12-4-2013Τελετή αναχώρησης στο σχολείο. Παρουσίαση του CD με τραγούδια και ορχηστρικήμουσική κορυφαίων ελλήνων συνθετών και ποιητών που δημιούργησε η ομάδα τουσχολείου μας και παραδοσιακά τραγούδια που περιείχαν κοινά ακούσματα για τουςδύο λαούς.
  8. 8. Παρουσίαση ελληνικών χορών από τους μαθητές με τη συνοδεία μουσικής απόμπουζούκι που έπαιξε μαθητής της ομάδας μας. Οι γονείς των τούρκων μαθητών μαςπαρέθεσαν γεύμα με φαγητά παραδοσιακά που είχαν οι ίδιοι ετοιμάσει. Τα παιδιάτης ομάδας μας τραγούδησαν τραγούδια ελληνικά μεταφρασμένα στην τουρκικήγλώσσα για να τα καταλαβαίνουν οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς.Σάββατο 13-4-2013Αναχώρηση από το αεροδρόμιο των Αδάνων. Ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένος οαποχαιρετισμός από την πλευρά και των δύο ομάδων.
  9. 9. Άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 21.00 με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο τηςΚων/λης.ΑξιολόγησηΠαρά της όποιες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν , κυρίως τις πρώτες ημέρες, εξαιτίαςτης αδυναμίας άμεσης προσαρμογής των μαθητών στο διαφορετικό περιβάλλον, στιςδιατροφικές συνήθειες του τόπου φιλοξενίας και γενικότερα στις συνθήκεςδιαβίωσης, η κινητικότητα πέτυχε το στόχο της, που ήταν η προσέγγιση συνομήλικωνμαθητών με διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα και η αποδοχή τηςδιαφορετικότητας. Αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των μαθητών και από τις δύοομάδες, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, όσο και από την αναχώρηση καθώςεπίσης και από την μετέπειτα επικοινωνία τους μέσω των μέσων κοινωνικήςδικτύωσης.Διάχυση του προγράμματοςΗ τοπική κοινωνία έχει ενημερωθεί για την κινητικότητα. Ήδη ετοιμάζεται άρθρο καισχετικό φωτογραφικό υλικό για τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Θαμοιραστούν ερωτηματολόγια στους μαθητές και θα προετοιμαστούν για τηνπαρουσίαση του προγράμματος το Σεπτέμβριο στην τοπική κοινωνία, λόγωεξεταστικής περιόδου η οποία δεν επιτρέπει την άμεση παρουσίαση τουπρογράμματος.

×