Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Concurskant

253 views

Published on

Published in: Education, Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Concurskant

 1. 1. Concurs Kant Demostra que domines la terminologia kantiana. Però això només ho podràs fer si domines la seva filosofia... Ara bé: només podràs dominar la seva filosofia si també domines la seva terminologia!
 2. 2. Concurs Kant Aquest joc t’ajudarà a sortir d’aquest aparent cercle viciós, i a veure que Kant no és tan avorrit com sembla. Llegeix atentament les preguntes i les possibles respostes... Pren-te el teu temps en contestar.
 3. 3. Concurs Kant <ul><li>I recorda que tens tres comodins: </li></ul><ul><li>El comodí de la pregunta individual (si l’encerteu, puntua 0,5 per a cadascú). </li></ul><ul><li>El comodí del 50% (si l’encertes, puntua només 0,5) </li></ul><ul><li>El comodí del públic (no puntua però et permet continuar) </li></ul>
 4. 4. Quina afirmació és correcta? D) Amb els judicis analítics a posteriori avança la ciència i, a més, són necessaris. C) Amb els judicis analítics a priori avança la ciència i, a més, són necessaris. B) Amb els judicis sintètics a priori avança la ciència i, a més, són necessaris. A) Amb els judicis sintètics a posteriori avança la ciència i, a més, són necessaris.
 5. 5. Quina afirmació és correcta? D) Amb els judicis analítics a posteriori avança la ciència i, a més, són necessaris. C) Amb els judicis analítics a priori avança la ciència i, a més, són necessaris. B) Amb els judicis sintètics a priori avança la ciència i, a més, són necessaris. A) Amb els judicis sintètics a posteriori avança la ciència i, a més, són necessaris.
 6. 6. Quina afirmació és correcta? D) Amb els judicis analítics a posteriori avança la ciència i, a més, són necessaris. C) Amb els judicis analítics a priori avança la ciència i, a més, són necessaris. B) Amb els judicis sintètics a priori avança la ciència i, a més, són necessaris. A) Amb els judicis sintètics a posteriori avança la ciència i, a més, són necessaris.
 7. 7. Els judicis sintètics a priori… D) són possibles en la física i en la metafísica, però no en la matemàtica. C) són possibles en la matemàtica, però no en la física. B) són possibles en la matemàtica i en la física. A) només són possibles en la metafísica.
 8. 8. Els judicis sintètics a priori… D) són possibles en la física i en la metafísica, però no en la matemàtica. C) són possibles en la matemàtica, però no en la física. B) són possibles en la matemàtica i en la física. A) només són possibles en la metafísica.
 9. 9. Els judicis sintètics a priori… D) són possibles en la física i en la metafísica, però no en la matemàtica. C) són possibles en la matemàtica, però no en la física. B) són possibles en la matemàtica i en la física. A) només són possibles en la metafísica.
 10. 10. Quina afirmació és falsa? D) “5+7=12” és un judici sintètic. C) “5+7=12” és un judici analític. B) “5+7” i “12” no són sinònims. A) “5+7=12” és un judici a priori.
 11. 11. Quina afirmació és falsa? D) “5+7=12” és un judici sintètic. C) “5+7=12” és un judici analític. B) “5+7” i “12” no són sinònims. A) “5+7=12” és un judici a priori.
 12. 12. Quina afirmació és falsa? D) “5+7=12” és un judici sintètic. C) “5+7=12” és un judici analític. B) “5+7” i “12” no són sinònims. A) “5+7=12” és un judici a priori.
 13. 13. Quin és un judici apodíctic? D) A és possiblement B. C) Només un A és B. B) A és necessàriament B A) Si A és B, llavors és C.
 14. 14. Quin és un judici apodíctic? D) A és possiblement B. C) Només un A és B. B) A és necessàriament B A) Si A és B, llavors és C.
 15. 15. Quin és un judici apodíctic? D) A és possiblement B. C) Només un A és B. B) A és necessàriament B A) Si A és B, llavors és C.
 16. 16. L’Estètica transcendental… D) és la part de la Crítica de la raó pura que s’ocupa de l’enteniment humà. C) analitza l’espai i del temps com a formes pures de la sensibilitat. B) s’ocupa dels conceptes o idees transcendentals. A) és la ciència que s’ocupa d’estudiar les obres d’art des d’una perspectiva transcendental.
 17. 17. L’Estètica transcendental… D) és la part de la Crítica de la raó pura que s’ocupa de l’enteniment humà. C) analitza l’espai i del temps com a formes pures de la sensibilitat. B) s’ocupa dels conceptes o idees transcendentals. A) és la ciència que s’ocupa d’estudiar les obres d’art des d’una perspectiva transcendental.
 18. 18. L’Estètica transcendental… D) és la part de la Crítica de la raó pura que s’ocupa de l’enteniment humà. C) analitza l’espai i del temps com a formes pures de la sensibilitat. B) s’ocupa dels conceptes o idees transcendentals. A) és la ciència que s’ocupa d’estudiar les obres d’art des d’una perspectiva transcendental.
 19. 19. “ Arbre”, per exemple,… D) és una intuïció empírica. C) és una intuïció pura. B) és un concepte empíric. A) és un concepte pur.
 20. 20. “ Arbre”, per exemple,… D) és una intuïció empírica. C) és una intuïció pura. B) és un concepte empíric. A) és un concepte pur.
 21. 21. “ Arbre”, per exemple,… D) és una intuïció empírica. C) és una intuïció pura. B) és un concepte empíric. A) és un concepte pur.
 22. 22. Quin no és un concepte pur… D) Necessitat. C) Existència. B) Temps. A) Causalitat.
 23. 23. Quin no és un concepte pur… D) Necessitat. C) Existència. B) Temps. A) Causalitat.
 24. 24. Quin no és un concepte pur… D) Necessitat. C) Existència. B) Temps. A) Causalitat.
 25. 25. Quina afirmació és falsa? D) L’enteniment no pot intuir. C) El coneixement sorgeix de la unió de l’enteniment i la sensibilitat. B) La sensibilitat no pot pensar. A) Tots els judicis sintètics són a posteriori.
 26. 26. Quina afirmació és falsa? D) L’enteniment no pot intuir. C) El coneixement sorgeix de la unió de l’enteniment i la sensibilitat. B) La sensibilitat no pot pensar. A) Un judici sintètic no pot ser a priori.
 27. 27. Quina afirmació és falsa? D) L’enteniment no pot intuir. C) El coneixement sorgeix de la unió de l’enteniment i la sensibilitat. B) La sensibilitat no pot pensar. A) Un judici sintètic no pot ser a priori.
 28. 28. La crítica de la sensibilitat… D) Kant la porta a terme en l’Estètica transcendental. C) Kant la porta a terme en la Dialèctica transcendental. B) Kant la porta a terme en l’Analítica transcendental. A) Kant la porta a terme en la Lògica transcendental.
 29. 29. La crítica de la sensibilitat… D) Kant la porta a terme en l’Estètica transcendental. C) Kant la porta a terme en la Dialèctica transcendental. B) Kant la porta a terme en l’Analítica transcendental. A) Kant la porta a terme en la Lògica transcendental.
 30. 30. La crítica de la sensibilitat… D) Kant la porta a terme en l’Estètica transcendental. C) Kant la porta a terme en la Dialèctica transcendental. B) Kant la porta a terme en l’Analítica transcendental. A) Kant la porta a terme en la Lògica transcendental.
 31. 31. Concurs Kant Bé ja heu arribat al final. Enhorabona, perquè l’heu fet fet força bé. I moltes gràcies pel vostre interès en el meu sistema. (En realitat no ho vaig fer difícil a propòsit ni per fastiguejar ningú... Ho prometo!! Em va sortir així i prou!) Joc adreçat a estudiants de segon de batxillerat Estela Torres Villacampa, 2011

×