Learning     by doing:the common denominator                          for success with                          fractionsh...
The great        divide:Common Core is driving sweeping changes            across education                     Only 1 in ...
Understandingfractions       and division at age 10       predicts overall       achievement          in math on standardi...
The key to effective fractions instruction: help educators              help students • improve                   • recogn...
When it comes to teaching       fractions,    you asked1. What am I doing tomorrow to teach fractions?2. How do I know if ...
Transforming the teaching of fractions    through comprehensive and         integrated hands-on learning                  ...
Instructional Curriculum                              Hands-On Standards                               Common Core Fractio...
What am I   doing tomorrow to teach fractions?  aligns to one or more  Common Core State  Standard for Mathematics  provid...
What am I   doing tomorrow to teach fractions?   activates prior knowledge   through whole-class   participation   jump-st...
How do I know if my students get   it ?   observe students at work   to check for student   progress   elicit student resp...
How do I   help students who don’t get it?   provide alternative ways   for students to understand   the concept   reinfor...
What do I do to   enrich my students who do get it?   prompt students to   participate in a class   discussion of their   ...
How do I   address using multiple models?   exploratory activities allow   students to answer   open-ended questions   usi...
Interactive Digital Applications                                            VersaMate                                     ...
Interactive Digital Applications                              Hands-On Standards                               Common Core...
Bring fractions       to life and deepen understanding.                                                 40+ FREE lessons w...
Hands-On Manipulatives                              Hands-On Standards                           Common Core Fractions    ...
Hands-On Manipulatives                                     Unique                      Fractions Manipulatives            ...
Professional Growth & Coaching                                                         Core PD                            ...
What am I    doing tomorrow to teach fractions?                                        Course content, eLearnings, videos,...
scalable      transform                   flexible   fractions      instructionrevolutionary                comprehensive ...
Contact an Educational Consultant today.   hand2mind.com/fractions
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Learning by Doing: The Common Denominator for Success with Fractions

66,543 views

Published on

Teaching fractions is tough. Ensuring student comprehension is even tougher. Set up your students and yourself for fractions success with our comprehensive solution of proven hands-on instructional tools for teachers.

Published in: Education, Technology
6 Comments
22 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
66,543
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
59,643
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
6
Likes
22
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Learning by Doing: The Common Denominator for Success with Fractions

  1. Learning by doing:the common denominator for success with fractionshand2mind.com/fractions
  2. The great divide:Common Core is driving sweeping changes across education Only 1 in 5 teachers feel they are prepared to teach the Common Core State Standards to students.
  3. Understandingfractions and division at age 10 predicts overall achievement in math on standardized tests in high school.
  4. The key to effective fractions instruction: help educators help students • improve • recognize understanding of fractions are fractions and how numbers to teach them • understand why computational procedures make sense conceptual understanding
  5. When it comes to teaching fractions, you asked1. What am I doing tomorrow to teach fractions?2. How do I know if my students get it?3. How do I help students who don’t get it?4. What do I do to enrich my students who do get it?5. How do I address using multiple models?
  6. Transforming the teaching of fractions through comprehensive and integrated hands-on learning Instructional Curriculum Interactive Hands-On Digital Manipulatives Applications Teacher Coaching & Development
  7. Instructional Curriculum Hands-On Standards Common Core Fractions Fully aligned hands-on lessons created for differentiated instruction •includes talking points and guiding instructions •enhances student conceptual understanding •integrates Digital Classroom Lessons with virtual manipulativeshand2mind.com/hosfractions
  8. What am I doing tomorrow to teach fractions? aligns to one or more Common Core State Standard for Mathematics provides vocabulary/ELL support includes a context photo that provide a real-life visual cueFeatured Solution: Hands-On Standards, Common Core Fractions
  9. What am I doing tomorrow to teach fractions? activates prior knowledge through whole-class participation jump-starts instructional session with a short thinking exercise provides hands-on exploration through teacher-guided activities using manipulativesFeatured Solution: Hands-On Standards, Common Core Fractions
  10. How do I know if my students get it ? observe students at work to check for student progress elicit student response with open-ended questionsFeatured Solution: Hands-On Standards, Common Core Fractions 10
  11. How do I help students who don’t get it? provide alternative ways for students to understand the concept reinforce lessons through independent practice with VersaTiles®Featured Solution: Hands-On Standards, Common Core Fractions 11
  12. What do I do to enrich my students who do get it? prompt students to participate in a class discussion of their findings challenge students with additional questions, or encourage them to use different modelsFeatured Solution: Hands-On Standards, Common Core Fractions 12
  13. How do I address using multiple models? exploratory activities allow students to answer open-ended questions using manipulativesFeatured Solution: Hands-On Standards, Common Core Fractions 13
  14. Interactive Digital Applications VersaMate iPad App ® Makes learning fractions FUN •combines skill-building fractions practice with tactical game play •aligned to CCSS and built around the proven content in VersaTiles® • extends learning to home View the demo>hand2mind.com/versamate
  15. Interactive Digital Applications Hands-On Standards Common Core Fractions Digital Classroom Lessons Bring lessons to life in the classroom •embeds Virtual Manipulatives into lessons making classroom modeling hassle-free •web-based for immediate, convenient access with your interactive whiteboard •easy-to-use prompts provide teacher support •engages kinesthetic and visual learnershand2mind.com/hosfractions
  16. Bring fractions to life and deepen understanding. 40+ FREE lessons with the Teacher Resource Guide View the demo>Featured Solution: Hands-On Standards, Common Core Fractions Digital Classroom Lessons 17
  17. Hands-On Manipulatives Hands-On Standards Common Core Fractions Classroom & Small Group Kits Flexible kits support hands-on fractions instruction •easily activates and integrates manipulatives into hands-on lessons •Ready-to-go kits for center or whole class activities •Includes manipulatives specifically developed for fractions instructionhand2mind.com/hosfractions
  18. Hands-On Manipulatives Unique Fractions Manipulatives Unlock multiple models to deepen fractions understanding •Fractions Number Line and Fractions Ruler address the emphasis Common Core puts on number lines •Fractions Tower Cubes help students explore equivalent fractions •VersaTiles provides self-checking skills practicehand2mind.com/fractions
  19. Professional Growth & Coaching Core PD Understand fractions and teach them well •delivers teacher-focused course with student-centered strategies •features hands-on strategies that can be used immediately in the classroom to achieve Common Core measureable results Fractions •includes coaching online AND on location Endorsed byDr. Francis “Skip” Fennellhand2mind.com/corepd
  20. What am I doing tomorrow to teach fractions? Course content, eLearnings, videos, and assignments help you: •understand fraction concepts and how they relate to CCSS •learn how to use models and visual representations of fractions •experience how students learn fractions What you’ll learn>Featured Solution: Core PD, Common Core Fractions
  21. scalable transform flexible fractions instructionrevolutionary comprehensive modular
  22. Contact an Educational Consultant today. hand2mind.com/fractions

×