Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

llojet e intirerareve.ppt

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
RM1.ppt
RM1.ppt
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 5 Ad

More Related Content

Recently uploaded (20)

Advertisement

llojet e intirerareve.ppt

  1. 1. ITINERAR Rruga që duhet ndjekur për të arritur në një vend tjetër
  2. 2. Kuptimi dhe llojet e itinerarit (të përgjithshëm, sintetikë) Me itinerar do të kuptojmë rrugën që do të duhet të ndiqet për të arritur në një zonë apo vend të caktuar, duke kaluar dhe qëndruar nëpër një ose më shumë zona të ndërmjetme. Itinerari lidh destinacionet mes tyre dhe realizon sjelljen e udhëtimit në hapësirë dhe kohë. Klasifikimi i itinerareve: • Itinerare udhëtimi drejt një destinacioni të vetëm; • Itinerare me një qëndrim bazë, dmth një destinacion me një vendqëndrim, por që përmban disa ditë udhëtim prej atje; • Itinerare vajtje-ardhje; • Itinerare me destinacione shumëfishe. Itinerarët grafikë, bazuar në hartën gjeografike, përshkruajnë rrugën që do të përshkruhet nga vendi I nisjes deri në destinacionin e mbërritjes. Këto itinerare përshkruajnë gjithashtu vendet ku do të qëndrohet. Itinerarët përshkrues përshkruajnë në mënyrë të detajuar cdo ditë të udhëtimit, duke përfshirë edhe të dhënat për mjetet e transportit, shërbimet e pritjes hoteliere, datat dhe oraret, etj.
  3. 3. Kuptimi dhe ndërtimi i itinerarit turistik Karakteristikat e itinerarit turistik: • U referohet udhëtimeve turistike; • Përmban një përshkrim të hollësishëm të vendit/destinacionit; • Përmban përshkrim të hollësishëm të faktorëve mjedisorë dhe kulturorë të vendit/destinacionit; • Përfshin programe të parapërgatitura udhëtimesh si për individë ashtu edhe për grupe.
  4. 4. Kriteret për hartimin e një itinerari turistik: • Kryerja e studimeve në lidhje me profilin e grupit të udhëtarëve; • Krijimi I itinerareve të udhëtimit duke përdorur mënyra të ndryshme transporti, si bicikleta, më këmbë, vetura, varka, autobusë, etj; • Planifikimi I kohës së mjaftueshme për pjesët më tërheqësë të udhëtimit, si dhe për të kaluar nga një vend te tjetri; • Planifikimi I një kohe të lirë për të bërë pazare apo pushime mes udhëtimeve të programuara; • Paraqitja e informacioneve mbi tematikën e udhëtimit si dhe për pjesët më tërheqëse të itinerarit; • Mospërfshirja e vendeve, ngjarjeve apo veprimtarive që nuk përputhen me standartin e përvojës së vizitorëve ose që nuk përputhen me kriteret e tematikës së grupit; • Paraqitja e restoranteve, hoteleve dhe shërbimeve të tjera të udhëtimit që do të përfshihen në udhëtim; • Vendosja e cmimit të itinerarit si për një person ashtu dhe për më shumë me qëllim që të zgjerohet mundësia për blerjen e programit të udhëtimit; • Përfshirja e informacionit për kontakte apo një formular për rezervimin e udhëtimit si dhe itinerarin e plotë me qëllim komunikimin me operatorët turistikë.
  5. 5. Turet: Gadishulli Karaburunit-Shpella e Haxhi Alisë-Ishulli i Sazanit Nisja më 01 maj, duke filluar nga 35 euro! Turi 2 ditor 75 euro! 1. Shëtitje me skaf Në Karaburun, Sazan, Shpella e Haxhi Alisë, Plazhi i Shën Vasilit 2. Akomodimi në Hotel Regina me mëngjes&darkë 3. Transporti me minibus sipas programit 4. Guida Nisja nga “Zogu i Zi” Tiranë në Vlorë ora 06:00, mbërritja të nesërmen ora 21:00 Turi një ditor 35 euro 1. Shëtitje me skaf në Karaburun, Sazan, Shpella e Haxhi Alisë, Plazhi i Shën Vasilit 2. Transporti me minibus sipas programit 3. Nisja nga “Zogu i Zi” Tiranë në Vlorë ora 06:00, mbërritja në orën 21:00 4. Guida

×