Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Pla Experimental  de Llengües Estrangeres.  Voramar és un centre PELE?
Què vol dir aprendre llengües?  No és dominar codis.  Parlar de llengües és parlar de transmetre  emocions.  Les ...
Pla d’impuls d’Aprenentatge            de l’anglès.       PELE                 Centres ...
Requisits dels projectes  Sha d’emmarcar en el projecte lingüístic del  centre.  Sha d’aprovar al claustre de profes...
Modalitats.          Ed.Infantil i Primària    Modalitat a): introducció de la llengua estrangera a educació...
Modalitats.       Educació secundàriaa): ensenyament i l’aprenentatge de tots o alguns  dels continguts d’una àrea...
Filosofia del projecte  Multilingüe (societat) / plurilingüe (individu).  La innovació surt de la necessitat i la  r...
Objectius del pla. CLIL  Més contacte amb la ll.estrangera.  S’utilitza per aprendre (mitjà) i per comunicar-se.  Mi...
Clil a l’escola voramar
Science & Social Science      workshopsTemps:Una hora de dedicació setmanal.ObjectiusDe l’àrea per davant dels espe...
  Metodologia:    Flexible i facilitadora.    Interactiva i autònoma.    Utilització de molts recursos. Mate...
Exemple“the five senses”
Arts and Crafts  Temps:  Totalitat de la matèria. Dues hores setmanals.  Objectius  De l’àrea per davant dels espe...
  Metodologia:    Flexible i facilitadora.    Interactiva i autònoma.    Enfocada a tasques i a processos. ...
Art exampleModeling clay
Carnival
Sortides museu  Tercer: museu  picasso.  Visita taller: “Per  què els aristes pinten  de manera diferent?”
Feelings
Expressart  Quart: museu  macba.
Què suposa ser un centre PELE?  Dotació econòmica 2000 euros.  Formació de 30h el primer any per les persones   di...
Què suposa ser un centre        PELE?     Tot el centre està beneficiat.            Participeu!!!...
Futur…  Implicació/Responsabilitat  de TOT el professorat.  Decisió   de   diverses  opcions continuïtat.  ...
Una imatge… mes que mil    paraules.
The help of an expert…  http://www.youtube.com/watch?v=-Czdg8-  6mJA
Pele
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Pele

298 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Pele

 1. 1. Pla Experimental de Llengües Estrangeres. Voramar és un centre PELE?
 2. 2. Què vol dir aprendre llengües? No és dominar codis. Parlar de llengües és parlar de transmetre emocions. Les llengües són globalitzadores d’aprenentatges. Ha d’estar integrat en l’educació formal, no-formal i informal.
 3. 3. Pla d’impuls d’Aprenentatge de l’anglès. PELE Centres MesuresProfessorat Alumnat educatius extraescolars públics
 4. 4. Requisits dels projectes Sha d’emmarcar en el projecte lingüístic del centre. Sha d’aprovar al claustre de professors i el consell escolar del centre, amb el compromís explícit de continuïtat. S’ha de desenvolupar durant tres cursos.
 5. 5. Modalitats. Ed.Infantil i Primària Modalitat a): introducció de la llengua estrangera a educació infantil  Modalitat b): impartició de la llengua estrangera a l’educació primària per a reforçar la llengua oral.  Modalitat c) : ensenyament i l’aprenentatge de continguts d’àrees no lingüístiques en llengua estrangera (AICLE-CLIL- ÉMILE) Modalitat d): introducció de la segona llengua estrangera en el cicle superior de l’educació primària .
 6. 6. Modalitats. Educació secundàriaa): ensenyament i l’aprenentatge de tots o alguns dels continguts d’una àrea no lingüística del currículum en llengua estrangera.b): treball per projectes.c): millora de la competència comunicativa de l’alumnat fent èmfasi en la llengua oral.
 7. 7. Filosofia del projecte Multilingüe (societat) / plurilingüe (individu). La innovació surt de la necessitat i la responsabilitat. Pla EXPERIMENTAL del qual ha de sorgir una programacio global no només de llengües sinó també de totes la matèries.
 8. 8. Objectius del pla. CLIL Més contacte amb la ll.estrangera. S’utilitza per aprendre (mitjà) i per comunicar-se. Millorar competències. La fluidesa és més important que l’exactitud. Promoure experiències innovadores. Continuïtat metodològica.
 9. 9. Clil a l’escola voramar
 10. 10. Science & Social Science workshopsTemps:Una hora de dedicació setmanal.ObjectiusDe l’àrea per davant dels específics de llengua.
 11. 11.  Metodologia:  Flexible i facilitadora.  Interactiva i autònoma.  Utilització de molts recursos. Materials tic.  Enfocada a tasques i a processos.  Coordinació/complementació amb les altres hores de la matèria. Avaluació :  Projectes, exposicions, treballs cooperatius, comprensió dels conceptes treballats.
 12. 12. Exemple“the five senses”
 13. 13. Arts and Crafts Temps: Totalitat de la matèria. Dues hores setmanals. Objectius De l’àrea per davant dels específics de llengua.
 14. 14.  Metodologia:  Flexible i facilitadora.  Interactiva i autònoma.  Enfocada a tasques i a processos. Avaluació :  Produccions, projectes, correcció de tècniques utilitzades, creativitat.
 15. 15. Art exampleModeling clay
 16. 16. Carnival
 17. 17. Sortides museu Tercer: museu picasso. Visita taller: “Per què els aristes pinten de manera diferent?”
 18. 18. Feelings
 19. 19. Expressart Quart: museu macba.
 20. 20. Què suposa ser un centre PELE? Dotació econòmica 2000 euros. Formació de 30h el primer any per les persones directament implicades en el projecte. Visites al centre per part de l’inspector. Memòria global de les activitats realitzades. Priorització per sol.licitar: formació, auxiliars de conversa, recursos, concursos…
 21. 21. Què suposa ser un centre PELE? Tot el centre està beneficiat. Participeu!!! Estar prioritzats a tots els programes de formació: Estar prioritzats a tots els programes de formació:  Formació pel professorat especialista en ll.estrangera.  Formació lingúística per a professorat no especialista en ll.estrangeres.  Formació per capacitar professorat per impartir àrees no lingüístiques en llengües estrangeres (AICLE)
 22. 22. Futur… Implicació/Responsabilitat de TOT el professorat. Decisió de diverses opcions continuïtat. Altres projectes PELE. http://phobos.xtec.cat/plurili ng/pele.html
 23. 23. Una imatge… mes que mil paraules.
 24. 24. The help of an expert… http://www.youtube.com/watch?v=-Czdg8- 6mJA

×