Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Muscular

2,665 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Muscular

 1. 1. Les cèl·lules musculars s’anomenen fibres. Cada fibra (cèl·lula) té moltes miofibretes Un múscul està format per moltes cèl·lules Aquestes cèl·lules s’agrupen en feixos Nuclis Miofibretes Nuclis Tall transversal de fibra estriada
 2. 2. Les miofibretes estan formades per filaments
 3. 3. Aquests filaments són unes proteïnes anomenades Actina i Miosina i funcionen d’una manera particular. Si passes les diapositives de pressa potser ho deduiràs...
 4. 7. Per què l’acció de la interacció de l’actina i la miosina fan possible la contracció muscular ?
 5. 8. Les fibres (cèl·lules musculars) s’activen per un estímul nerviós.
 6. 9. La particular disposició dels filaments fa que quan s’observi el múscul al microscopi prengui un aspecte estriat. Els músculs que són així s’anomenen músculs estriats i són els que es troben units als ossos i el cor.
 7. 10. La forma de les cèl·lules musculars del cor és diferent. També es tracta de cèl·lules estriades però no són tant llargues, només tenen un nucli i la seva forma és diferent.
 8. 11. En el teixit muscular estriat s’aprecien les estries i tamb´els nuclis a la perifèria de la cèl·lula. El seu aspecte és ordenat. En el teixit muscular llis no s’observa tant d’ordre, les cèl·lules no tenen formes tant definides i no hi les estries perquè els filaments no estan tant ordenats.
 9. 13. Dibuix comparatiu de la forma dels tres tipus de teixits musculars.

×