Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

ALIMENTACIÓ

2,986 views

Published on

Published in: Education
 • Login to see the comments

ALIMENTACIÓ

 1. 1. ¿ Per què és important fer una bona alimentació? Alimentació…
 2. 2.  Contribueix a: ◦ Estar més sans. ◦ Que els ossos estiguin més forts. ◦ Créixer millor. ◦ Tenir més energia cada dia. ◦ Una millora de les capacitats físiques i intel·lectuals.
 3. 3. Els aliments estan compostos principalment per:  Hidrats de Carboni  Proteïnes  Greixos
 4. 4.  És el combustible del nostre cos.  Ens dóna energia durant el dia.  Es troben principalment en els cereals (arròs, blat de moro, etc), pasta, pa, patata i en els llegums (llenties, cigrons, mongetes blanques, etc)
 5. 5.  Són les responsables de formar els musculs del nostre cos.  Ajuda a mantenir les defenses.  Ajuda a mantenir la pell i els cabells sans.  Es troben en aliments d’origen animal com les carns, llet, peixos o ous però també es troben en aliments d’origen vegetal com els llegums.
 6. 6.  Són una font de reserva energètica.  Formen part de la majoria de les nostres cèl·lules.  Ens ajuden a mantenir la temperatura corporal.  Es troben principalment en aliments d’origen animal com carns, peixos, ous, llet però també en aliments d’origen vegetal com els olis o els fruits secs.
 7. 7. ¿ Què significa fer una dieta equilibrada i variada?
 8. 8. Quan hem d’ingerir aquests aliments ?  Desdejuni  Esmorzar  Dinar  Berenar  Sopar
 9. 9.  Llet  Cereals  Fruita
 10. 10.  Beure un suc de fruita és millor que menjar la fruita sencera ?  Una bona opció és un entrepà ?  Menjar galetes, croissants i donuts és bo ?
 11. 11.  Entrepà petit  Fruita  Fruits secs
 12. 12. 1r plat: Verdures i hortalisses/Arròs/pasta/Llegums/Caldos 2n plat: Carns/Peix/ous Postres Fruita/làctic Aigua i pà
 13. 13.  Fruita  Entrepà petit  Iogurt  Fruits secs
 14. 14. 1r plat: Verdures i hortalisses/Arròs/pasta/Llegums/Caldos 2n plat: Carns/Peix/ous Postres Fruita/làctic Aigua i pà
 15. 15. GRUPS D’ALIMENTS
 16. 16.  No és indespensable per l’èsser humà.  No ajuda a digerir els aliments.  Es necessària per expulsar els aliments del nostre cos.  Es recomana prendre 3 o 4 gots d’aigua al dia.  L’aigua es troba també a les fruites, verdures, llegums, làctics i en menor proporció en les carns i els peixos.
 17. 17. Menjarem cada dia verdura!! Tipus de verduras
 18. 18. La fruita ens aporta energia,vitamines i minerals Quantes peces de fruita hem de menjar cada dia?
 19. 19.  On es troben els cereals?  Ens aporten energia, minerals i vitamines.
 20. 20. Coneixeu algun llegum ? Per què són importants ?
 21. 21. Tipus de carns Ens aporta proteïnes, greixos, vitamines, minerals (ferro)
 22. 22.  Formes de menjar l’ou.  És ric en proteïnes, greixos, vitamines i minerals ( ferro).
 23. 23.  Tipus de peixos  És ric en proteïnes, greixos, vitamines i minerals
 24. 24.  On es troben ?  Són rics en proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines (D), minerals (Calci).
 25. 25. És bona la coca-cola ?
 26. 26.  És dolent menjar sempre fregits ( patates, croquetes, carns arrebossades )?  És bo menjar peix una vegada a la setmana?  És bo menjar verdures i amanides en els àpats?  És dolent menjar llegums ( llenties, cigrons, etc) ?  És bo menjar rebosteria ( galetes, croasants, etc )?  És dolent no esmorzar?  És bo no fer tots els àpats?
 27. 27. Gràcies per la vostra atenció

×