Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Personatges Àfrica

653 views

Published on

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Personatges Àfrica

 1. 1. SANTI GARCIAADRIÀ BERTOSDANIEL NARANJO
 2. 2. NELSON MANDELAVa néixer el 18 de juliol 1918 en UmtataSudàfrica, va ser un dels líders de la lluita anti-apartheid (defensor de les diferències racials).Va ser el primer President de la República deSud-àfrica (1994-1999) escollit a les primereseleccions nacionals no racials de la història delpaís.
 3. 3. LEOPOLD SEDARVa néixer el 9 doctubre de 1906 a Senegal, vaser el primer president del Senegal els primersvint anys de la independència del país (1960-1980), Poeta, polític i intel·lectual. Va ser elprimer africà elegit membre de l’Acadèmiafrancesa.
 4. 4. KWANE NKRUMAHNkrumah va néixer el 1909 fill dun comerciant iuna orfebre. Va ser un dels polítics líders de laIndependència de Ghana. Va fundar diversosmoviments panafricanistes reivindicant el dretdels països africans a tenir un Estat.
 5. 5. MITON OBOTEVa començar la seva carrera política ambJomo Kenyatta a Kenya. Després de que livan negar l’oportunitat destudiar lleis alsEstats Units, va fundar el Congrés Nacionald’Uganda per lluitar políticament per laIndependència.
 6. 6. MOHAMED VIEl rei del Marroc, segons la constitució vigent desde 2011, és el cap de lEstat i el cap de les ForcesArmades. Ha creat un codi familiar anomenatMudawana per la independència de les dones iuna comissió per defensar els drets humans.
 7. 7. AMINATA TRAORÉVa néixer el 1947, va servir com a consellerade Cultura i Turisme de Mali del 1997-2000.És una destacada crítica de la globalització iles polítiques econòmiques dels països mésdesenvolupats.
 8. 8. JULIUS NYEREREVa néixer a Tanfanyika 1922 i va morir al 1999.Va ser el primer President de Tanzània des dela independència d’aquest territori al 1962.Va portar al seu país a la independència delRegne Unit.Es va convertir en el primer President deTanganyika quan el país va ser independent.
 9. 9. FOTOS
 10. 10. FI!!

×