Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Ch 14 Al-Quran +923074302552
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

àFrica valeria i itziar power point

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

àFrica valeria i itziar power point

 1. 1. Valeria i Itziar
 2. 2. Els mursi són una tribuafricana que es localitza enEtiòpia. Els habitants sónuns 9.000 aprox., i viuenprincipalment en lesestepes de Jinka i lesmuntanyes de lOmo Park ala regió de lOmo Central aEtiòpia.
 3. 3. Els costums del continent africàsón molt variats, dependrà de laregió africana en què es trobi elpaís, per exemple en els païsosafricans musulmans les tradicionsi costums seran diferents a lesde lÀfrica Negra.
 4. 4. A Líbia les dones es vesteixen amb el tradicional barracano, un vestitllarg que les cobreix del cap fins als peus i que només deixa lliure unapart de la cara. Lobola és un costum molt pròpi dels païsossubsaharians, la tradició no és més que un acord comercial entre duesfamílies per casar als seus fills, a ella la família del nuvi acorda laquantitat a pagar per poder casar-se amb la jove, aquest tipus denegociacions pot arribar a durar dies.
 5. 5. Una altra tradició important és lús de màscares Bundu a la societatSande de Sierra Leone, la qual consta a utilitzar màscares de fustapolida, per representar el més pur de la bellesa femenina. Una altraimportant característica dels costums africans és el fet que moltestribus encara practiquen la poligàmia, és a causa daixò en gran partque sha propagat amb tal rapidesa les malalties de transmissiósexual, per a molts homes el fet de tenir diverses dones no és mésque un símbol destatus.
 6. 6. La Gastronomia de Sud-àfrica té una varietat de fonts i destats:Els usos culinaris dels indígenas de Sud-àfrica tals com els Khoisan iXhosa- i Sotho- Els usos forans introduïts durant lèpoca colonialper descenents dAfrikaner i British així com pels seus esclaus isirvents això inclou les influències de la cuina malaya de les gentsprovinents de Malàsia i Java.
 7. 7. Libèria:-Fufu: mandioca fermentada.-Jala: arròs amb carn i verdures.Nigèria:-Fufu: farinetes que selabora amb mandioca o nyam mòlts.-Seva: carn de fetge i dors en broquetes a la graella.-Killishi: carn seca amb espècies.Mali:-Capitaine sangha: au servida amb salsa picant, plàtans fregits i arròs
 8. 8. Tànger, MarrocLichin b kerefa (Taronges amb sucre icanyella)Ingredients:tarongessucrecanyellaPreparació:Peleu les taronges i retireu-ne tota la part depell blanca que hi pugui quedar. Daquestamanera evitareu que amarguegi.Talleu-les a rodanxes i repartiu-les en unasafata de servir.Escampeu-hi força sucre per sobre i,després, canyella mòlta. Com que el gust de lacanyella és força dominant, val més no posar-nhi gaire. És preferible que, a qui li agradi ien vulgui més, se nafegeixi a la seva ració.
 9. 9. El Monument al RenaixementAfricà és una escultura debronze de 49 metres dalturasituada als afores de Dakar,Senegal. Construïda amb vistessobre loceà Atlàntic al suburbide Ouakam, lestàtua va serdissenyada per larquitectesenegalès Pierre Goudiaby.La inauguració solemne delmonument va tenir lloc lany2010.
 10. 10. Animals salvatges dafrica:- Elefant africà de sabana, Girafa,Lleó, Rinoceront, Zebres,Hipopòtam, Lleopard, babuins,Gibons, Hienes, Xacal, Camells,Búfalo Cafre, Camaleó, Taràntules,Guepard, Gos salvatge africà,Escorpins, Flamencs, Impala , Nyus,Gasela saltadora, Facóquero comú,Gorilla, Estruç - animals africans,animals fotos, animals imatges
 11. 11. La malaltia equina africana és unamalaltia infecciosa i mortal.Normalment afecta els cavalls lesmules i els ases. Està causada perun virus que, sestèn primer pelcos. Es va trobar al desert delSàhara amb la introducció decavalls del sud dÀfrica i diversosbrots de la malaltia han ocorreguta tota Àfrica i altres llocs pervectors que són insectes.
 12. 12. Els beduïns, per suportar la calorextrema del desert, utilitzen roballeugera, túniques que permeten lacirculació de laire i llibertat demoviment, proporcionant protecciócontra el sol i la sorra.El vestitprincipal per als homes és el thawbde cotó blanc o la túnica gris. Asobre de la túnica, els homes portenmantells de seda llarga o jaquetesde cotó anomenades kirbs. Lesjaquetes estan obertes per davant iporten fermalls de cuir.
 13. 13. Kriolu KwanyamaLingalaLoziLuganda MandingoMbeNyanjaSesotho ShiShonaSwahiliTamazight TongaTswanaUmbunduWolof XhoxaZulu
 14. 14. La música i les danses tradicionals africaneshan estat transmeses via tradició oral i ésdiferent tant al nord com al sud.Les danses africanes són un importantmanera de comunicació, i els ballarinsutilitzen gestos, màscares, vestits, pinturacorporal i un sens fi de mitjans visuals. Elsmoviments bàsics solen ser simples,accentuant el cos, el tors o els peus només,tals moviments solen ser simple coordinacióde les parts del cos. Les danses de vegadeses realitzen sol o en petits grups dentre dosa tres persones, encara que també la dansaper equips és practicada en formacions de:línia, cercle, serpentina, entre altres.

Views

Total views

526

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

91

Actions

Downloads

5

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×