Bibliorecomanacions nadal 2011[1]

677 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Bibliorecomanacions nadal 2011[1]

  1. 1. Nadal 2011 BIBLIORECOMANACIONS (il·lustració de Soufie Illustratrice) Sense gairebé adonar-nos, tornem a ser un altre cop a les festes de Nadal. Des de la biblioteca del centre us oferim un recull de llibres que potser us vindrà de gust afegir-los a la carta als Reis Mags. Alguns d’aquests llibres han esdevingut indispensables en les biblioteques particulars dels nens i nenes del nostre país per la seva qualitat, uns altres són autentiques novetats, aquest és el seu valor. Tots són llibres plens d’imaginació, històries plenesde sentiment, viatges a indrets llunyans i exòtics que ens acosten aèpoques remotes, tant al passat com al futur… garantint aixíl’entreteniment i l’aprenentatge a partir de les paraules composadespels escriptors/es, que s’han imaginat totes aquelles històries i quenosaltres les llegim, ens distreuen, ens fan pensar i ens fan créixercom a persones.No ho oblideu…per Nadal un llibre és el millor regal!!Que tingueu unes molt bones lectures!!!Per als qui els agrada que els llegeixin (infantil…) «La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap» Il·lustracions de Wolf Erlbruch. Text de Werner Holzwarth. Traducció de Maria Viu. Editorial Kalandraka. Barcelona, 2011. Quan la talpeta surt del seu forat, li cau al cap una cosa ben pudenta, com si fos un barret. Llavors, comença a recórrer el camp investigant molt indignada quin dels animals que hi viuen li havia fet allò al cap. Amb humor, el conte fa que els petits lectors —o oients— sidentifiquin amb la talpeta, ferida en el seu orgull. Premi Alemany de Literatura Infantil. Làlbum incorpora efectes sonors«De què fa gust la Lluna?» Il·lustracions de Michael Grejniec. Text delautor. Traducció de Maria Viu. Editorial Kalandraka. Barcelona, 2011.Des de feia molt de temps, els animals volien saber quin gust tenia la lluna, ¿dolç osalat? Per això només en volen tastar un tros petit. Aquest és el desig que tenen elsanimals del conte, però malgrat que sestiren per aconseguir el seu tros, no hiarriben mai. Desitjos que semblen impossibles però que es fan realitat gràcies a lacooperació i lajuda mútua entre la diversitat danimals, des de la tortuga fins alelefant, la girafa, la zebra, el lleó. «El carnaval dels animals». Il·lustracions de Subi. Text de Josep Maria Sala- Valldaura. Sèrie: Grans Obres per als Nens. Música: Camille Saint-Saëns. Editorial Bellaterra Música. Barcelona, 2011. Àlbum acompanyat de CD amb música dEl carnaval dels animals, de Camille Saint-Saëns, adaptada per a grup de cambra .Làlbum inclou llibre-carpeta amb poemes il·lustrats, retallables per pintar, guia pedagògica per jugar amb les músiques i descripció de l’obra. El carnaval dels animals va ser escrit per Camille Saint-Saëns l’any 1886, com una broma musical per compartir amb els amics el dia de Carnestoltes.
  2. 2. «En família!» Il·lustracions dAnke Kuhl. Text dAlexandraMaxeiner. Traducció de lalemany dAnna Soler Horta. EditorialTakatuka. Barcelona, 2011. Amb aquest àlbum de no ficció, il·lustrat enclau de vinyeta o calcomania, els autors van rebre la distinció del Premi deLiteratura Juvenil Alemanya 2011. En Biel de vegades es baralla amb la Lisa,la seva germana. La Mia no té germans, però ho té tot repetit des que els seuspares es van separar. En Jonàs té un mig germà i un tres quarts de pare, ques’estima amb bogeria. La Carla i en Max tenen dues mares i dos pares. LaJúlia està trista des que va morir la seva mare i no vol tenir cap altra mare.La Paula celebra el dia del seu l’aniversari i el dia en què va arribar a casadels pares adoptius. Tots tenen una cosa en comú: cadascú forma part d’unafamília, i cada família és única i irrepetible. Làlbum és una guia per entendreles diferents constel·lacions familiars, els tipus de famílies, les relacions deparentesc, els hàbits familiars i la convivència entre tots ells.Pels que comencen a llegir (6 a 8 anys) JANOSCH. Què bonic és Panamà! Hipòtesi, 2010 Història divertida i original en la que Petit Tigre i petit Ós, arran d’un descobriment, decideixen viatjar a Panamà. Pel camí coneixen i es fan amics del ratolí, la guineu, la vaca, la llebre , l’eriçó i el corb. Finalment aconsegueixen arribar, allà trobaran la felicitat però el que ells no saben es que l’indret s’assembla molt al que ells havien deixat.LIONNI, L. Frederick. Kalandraka, 2009S’acosta el fred, i una colla de ratolins comença a fer rebost per apassar l’hivern. Tots recullen fruits, plantes, cereals. Tots menys enFrederick, ell cull altres queviures… MCKEE, D. Elmer. Beascoa, 2008 L’Elmer, l’elefantet més conegut de la literatura infantil. No és gris com tots els elefants, no, és de tots colors: blau, verd, groc, vermell… En definitiva, és diferent. El voleu conèixer? SENDAK, M. Allà on viuen els monstres. Kalandraka, 2009 Edició en català d’aquest clàssic de la literatura infantil. En Max, un nen molt entremaliat, imagina un viatge al país dels monstres, on es convertirà en rei.
  3. 3. Pels que ja en saben molt ( de 9 a 11 anys)ENDE, M. En Jim Botó i en Lluc el maquinista; En Jim Botó i els tretzesalvatges. La Galera, 2009 Bonica reedició d’aquests clàssics de la literaturainfantil. Llibres plens d’aventures extraordinàries. Ideal per a fer un viatge meravellós, hi vols anar? DOYLE, R. La venjança dels mofetes. Il·lustr. B. Ajar. Columna: 2000 Coneixeu els mofetes? No? Doncs és bona senyal, sí! Us explico: els mofetes castiguen els pares que renyen massa els seus. Llegiu aquest llibre, passareu una molt bona estona!KÄSTNER, E. Emili i els detectius. Animallibres, 2010 Després de moltsanys, tornem a tenir al mercat un dels clàssics de la literatura infantil, l’Emili, undetectiu que junt amb la seva colla ens faran viure les mil i una aventures per apoder descobrir qui li ha pres els seus diners. MAHY, M. El segrest de la bibliotecària. La Magrana, 1985 Us imagineu que de cop i volta segresten la bibliotecària? Això és el que passa en un poble i els segrestadors volen demanar a l’ajuntament un bon rescat. Però la cosa es complica, no serà tan fàcil com es pensaven…«El llibre dels éssers fantàstics a lescola». Il·lustracions dAlbertAlforcea. Text de lautor. Editorial Barcanova. Barcelona, 2011. Apartir 8 anys. Hi ha un ésser mig follet, mig conill que menja guix i s’enfilaper les parets. Hi ha uns éssers que neixen dels xiclets enganxats sota elpupitre. I el trompet deslligacordons, qui és? Per què hi ha criatures quesadormen a classe? Per què nhi ha que es deixen els deures? Per què elsprofessors ho saben tot? Fades, conifollets, arnatrolets, corretons, cancuquets,bufadors escaire, trasgolins cartabó, papugats golafres, sílfides de pati… Totun univers de lautor danteriors àlbums especialitzats en éssers fantàstics. «Lherbari de les fades» Il·lustracions de Benjamin Lacombe. Textos de Benjamin Lacombe i Sébastien Pérez. Traducció dÒscar Vendrell. Editorial Baula. Bacelona, 2011. A partir 9 anys. Làlbum de regal endinsa el lector en el diari íntim dun eminent botànic rus, Aleksandr Bogdanovitx, membre del Gabinet de Ciències Ocultes a qui Rasputín va encomanar la missió de descobrir lelixir de la mortalitat. Les seves investigacions el duran al bosc de Brocelianda, famós per les plantes medicinals i per les llegendes. Mite o realitat, el que descobreix en aquest bosc revolucionarà les seves conviccions i la seva vida per sempre. La seva valuosa investigació, il·lustrada amb fotografies, retrats, correspondència i testimonis és fascinant i atrau el lector cap aquest univers màgic
  4. 4. Pares, mares us recomanem molt especialment... aquests llibresque parlen de la lectura MOLIST, Pep. Els llibres tranquils. Lleida: Pagès editors, 2003 Els llibres tranquils és una tria comentada de contes i novel·les per a infants, publicats els darrers anys, que tracten quaranta-cinc temes relacionats amb els aspectes més importants que trobem en el curs de la vida (el naixement, la mort, la guerra, la natura...); amb els sentiments que desvetllen (lamor, les pors...) i amb lactitud que hi prenem (legoisme, la generositat...). Una eina útil per a pares i adults a lhora de transmetre un tema a linfant. Una tria ideal per provocar una bona trobada entre adult, infant i literatura.PORTELL, Joan. Magrada llegir. Barcelona: Ara Llibres, 2004Teniu a les mans la primera guia per aconseguir que el vostre fill sigui ungran lector. A Magrada llegir trobareu els consells més clars i eficaçosperquè llegir formi part de la vida quotidiana dels nens i ells sols puguinendinsar-se en el món màgic dels llibres, perquè llegir és, de ben segur,lactivitat més enriquidora per al seu desenvolupament intel·lectual ipersonal. MARINA, José A. La magia de leer. Barcelona: Plaza & Janés, 2005 Llegir es una urgent necessitat pública i privada. La vida humana està envoltada de paraules. Aquest llibre és una introducció poètica, científica i pràctica a la lectura.Us animem a fer una ullada al bloc de la biblioteca:www.ceippaisoscatalans.com (ELS NOSTRES BLOCS)on trobareu molts recursos i propostes per fer amb elsvostres fills i filles aquest Nadal. A veure si us feuseguidors i seguidores!!!

×