Mòdul 4

563 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
563
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
140
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mòdul 4

 1. 1. Miniprojecte Treball amb blogs Opció -2
 2. 2. Context, nivell educatiu i temes Escola cíclica, aula de CM amb 15 alumnes, 6 de 3r i 9 de 4t, 2 PI un a cada curs. El blog d'aula tindrà 3 apartats que es treballen al “ Racó de l'investigador” 1.-El temps 2.-L'hort 3.-L'aquari
 3. 3. Organització de l'aula Organitzarem la classe en 3 grups de treball de 5 alumnes. Grup 1- EL TEMPS Grup 2- L'HORT Grup 3- L'AQUARI
 4. 4. EL TEMPS Temporalització Recull dades Penjar dades bloc Recerca d'informació Recursos multimèdia Tot el curs Diàriament abans del pati 1 sessió setmanal Categoria : El Temps a Olost Per grups i/o individualment a la xarxa S'insertaran al bloc setmanalment Categoria: Creixem amb l'hort
 5. 5. EL TEMPS 1.- Els encarregats del temps, diàriament 10 minuts abans de sortir al pati, recolliran les dades de l'estació meteorològica de l'escola. Abans de sortir al pati pel servei de megafonia del centre “faran d'homes del temps” explicant als companys d'escola les condicions meteorològiques del moment. Aquestes dades quedaran recollides en la llibreta de meteorologia. En una sessió setmanal del divendres realitzarem el traspàs al bloc de CM a la categoria de E l temps a Olost . Mensualment realitzarem una gràfica de temperatures màximes i mínimes i de la pluviometria (EXCEL). Sempre que hi hagi un fenomen meteorològic important es procurarà realitzar-ne una fotografia o enregistrament de manera que puguem il·lustrar les dades setmanals. Aquests encarregats buscaran informació dels fenòmens meteorològics, dels aparells de mesura, de fets importants relacionats amb l'atmosfera que succeeixin a altres països i ho anirem incorporant al bloc a la categoria Creixem amb el temps.
 6. 6. L'HORT Temporalització Recull dades Penjar dades bloc Recerca d'informació Recursos multimèdia Tot el curs Classes de Medi i sempre que sigui convenient. 1 sessió setmanal Categoria : Seguiment de l'hort Per grups i/o individualment a la xarxa S'insertaran al bloc setmanalment Categoria: Creixem am el temps
 7. 7. L'HORT 2.- Els encarregats de l'hort, realitzaran observacions i anotacions (llibreta de l'hort) de totes les incidències i treballs que s'hi realitzin, remoure la terra, sembrar, plantar, regar, treure herbes, recollir fruits, estudi de comparació del creixement en plantes de dins l'hivernacle i de fora ,... En una sessió setmanal del divendres realitzarem el traspàs de tota la informació al bloc de CM, a la categoria Seguiment de l'hort . Els mateixos encarregats hauran de cercar informació de les plantes que tenim a l'hort, de la part de la planta que consumim, receptes de cuina i sobretot de les aportacions nutricionals de l'hortalissa. Tota aquesta informació s'inserirà al bloc de CM a la categoria: Creixem amb l'hort .
 8. 8. L'AQUARI Temporalització Recull dades Penjar dades bloc Recerca d'informació Recursos multimèdia Tot el curs A les entrades i sortides de classe. 1 sessió setmanal Categoria : Seguiment de l'aquari Per grups i/o individualment a la xarxa S'insertaran al bloc setmanalment Categoria: Creixem amb l'aquari
 9. 9. L'AQUARI 3.- Els encarregats de l'aquari, diàriament n'hauran de tenir cura, de l'alimentació, observació de l'estat dels peixos i de les plantes, analitzant-ne l'aigua setmanalment per assegurar que està en condicions idònies per a la vida dels peixos i sempre que calgui realitzar el canvi d'una part de l'aigua i la neteja del recipient. Totes les incidències que hi hagi aniran anotades al bloc de CM a la categoria Seguiment de l'aquari. Aquests alumnes seran els encarregats de buscar informació de cadascun dels tipus de peixos que tindrem a l'aquari, de les plantes, aportar enllaços que ajudin a resoldre els problemes que sorgeixin a l'aquari. Com en la resta de grups tota aquesta informació s'inserirà al bloc de CM a la categoria: Creixem amb l'aquari.
 10. 10. Recursos A l'escola disposem d'estació meteorològica, d'hort i a la classe tenim un aquari. Disposem de PDI i d'un total de 4 portàtils a l'aula, sempre que calgui podem utilitzar l'aula d'informàtica, on poden treballar bé per parelles. Es tindrà en compte la situació familiar de cada alumne, en el cas que algun no disposi d'ordinador se li permetrà utilitzar-ne a l'escola i se l'orientarà per tal que s'habituï a utilitzar els de la biblioteca local.
 11. 11. TEMPORALITZACIÓ El treball d'observació de cada projecte és en hores diferents, alternades entre entrades i sortides, hores de pati i hores de classe de medi. El treball relacionat directament amb el bloc es realitzarà setmanalment al llarg de dues hores de llengua. Per això demanarem als alumnes que aportin el material en un document word, de manera que el trasllat de la informació no sigui gaire entretingut. Encara que se'ns demana que sigui una activitat trimestral, es durà a terme al llarg de tot el curs, tanmateix els grups seran rotatius, de manera que tots els alumnes realitzaran els tres projectes només que en èpoques diferents de l'any. D'aquesta manera ens assegurem que tots podran realitzar el treball en el bloc de manera activa, a part dels comentaris que hi puguin anar fent.
 12. 12. COMENTARIS Els alumnes estan poc acostumats a participar realitzant comentaris, per aquest motiu ja en la reunió d'inicis de curs s'explicarà a les famílies la necessitat de compartir aquest espai, se'ls motivarà i es valoraran totes les aportacions. Els nens i nenes seran els protagonistes d'aquest espai, se'ls demanarà que es fixin en la construcció de les frases i que utilitzin un vocabulari adequat. Serà una activitat més a contemplar en l'expressió escrita.
 13. 13. AVALUACIÓ Les seves tasques seran avaluades de diferents maneres, hi haurà l'autoavaluació la coevaluació i l'avaluació per part de l'adult. Seguint unes pautes prèviament marcades i que ells saben que són les que s'han de fixar per realitzar bé la feina. La coevaluació, serà per grups, per facilitar una mica la feina del mestre i no cansar-los excessivament, ja que és un treball llarg i intens que demana molta constància, llavors hi hauria el perill que automatitzessin sense reflexionar en el treball propi ni dels companys. Al final de curs se'ls donarà un resum dels resultats dels 3 tipus d'avaluació.
 14. 14. Pautes d'avaluació L'article....................... publicat per................ Autoavaluació coevaluació Avaluació adult Em fa pensar... És important perquè... No he entès... S'hi pot afegir... La informació és clara? És completa la idea del tema? Com és la informació complementària?
 15. 15. IDEES BÀSIQUES Per poder portar a terme aquest projecte és necessari: 1.- l'interès i la motivació dels nens i nenes de la classe. 2.- Disposar dels recursos metodològics i organitzadors. 3.- Ser constant i persistent davant qualsevol entrebanc . Cal tenir en compte que treballem amb dos factors difícils. D'una banda són projectes amb elements naturals que en qualsevol moment poden sorgir problemes i imprevistos, aleshores les programacions no serveixen. D'altra banda, com a docent, tinc molt poca experiència en els blocs, i un gran desconeixement, a base d'anar practicant aniré agafant confiança i la transmetré als alumnes, confio que, junts n'aprendrem.

×