Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

CONNECTOR

1,097 views

Published on

Exposició d'un invent a l'aula
CM Primària

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

CONNECTOR

 1. 1. MARIA FARRÉS MASRAMON 4t primària Escola Terra Nostra – Olost 20-02-2012
 2. 2. “CONNECTOR”
 3. 3. INTRODUCCIÓHe triat aquest invent perquè el meu cosíquan era petit n’havia fet un i m’ha ajudat.També perquè s’hi pot jugar amb diferentstemes.
 4. 4. UTILITATServeix per entendre la manera de fercorrent elèctrica amb una pila i unabombeta.Connectant un cable al born negatiu i uncable al born positiu per una banda i perl’altra els ajuntem i fem un circuit tancat, peraixò s’encén la bombeta.
 5. 5. EL CONNECTOR S UN CIRCUIT ELÈCTRIC TANCAT.
 6. 6. DESCRIPCIÓJo l’he construït amb una caixa de cartró i,he clavat els claus metàl·lics amb el cable,connectats a la pila juntament a la bombeta.De manera que quan toco els dos cablesconnectats junts per endevinar, s’encén labombeta, aleshores fa el circuit tancat. Quanno s’encén al no fer contacte se’n diu circuitobert.
 7. 7. No és una màquina, ni està compost per màquines simples.És un circuit elèctric format per - una font d’energia: la pila - els connectors : els cables
 8. 8. MATERIALS UTILITZATS1 Porta bombetes1 Bombeta1 PilaClaus metàl·licsCable elèctric1 Caixa de cartró
 9. 9. COM FUNCIONAAmb un porta bombetes, una bombeta i unapila, muntem un circuit elèctric simple.En el circuit senzill quan el circuit és tancat,la bombeta està encesa. Però quan el circuités obert, la bombeta està apagada.
 10. 10. “LA BOMBETA” LA BOMBETA , ÉS UNA DE LES PARTS MÉS INPORTANTS DEL CONNECTOR.
 11. 11. CABLES ELÈCTRICSELS CABLESSERVEIXEN PERCONECTAR,I PER RELACIONAR,
 12. 12. LA PILALA PILA ÉS L’APARELLPER ALIMENTAR LACORRENTDEL CIRCUIT.
 13. 13. LA BOMBETA S’ENCÉN!COMPROVANT COM FUNCIONA

×