Tallers primària 2011 12 comprimit

1,837 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,837
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
308
Actions
Shares
0
Downloads
11
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tallers primària 2011 12 comprimit

 1. 1. Tallers Educació PrimàriaDurant aquest curs, els nens i nenes de la classe de les Sirenes, dels Pingüins, elsde la classe del Cinema i els de la classe del Cos Humà s’han barrejat les tardes delsdimarts per fer els tallers d’hort, cuina, reciclatge, experiments, biblioteca, expressiócorporal i Tàpies.Als tallers: Els alumnes aprenen amb i a través dels altres, gaudint de la relació i integrant-se en el grup tot establint relacions afectives positives amb actituds d’empatia i col·laboració i intentant resoldre conflictes de manera pacífica. Els oferim unes activitats diferents de les que es poden organitzar a l’aula. Estableixen relacions amb companys i companyes dels diferents grups i amb diferents mestres del centre. Treballem d’una forma més individualitzada en tenir un grup d’alumnes més reduït. Introduïm tota una sèrie de coneixements, l’assoliment dels quals està previst que s’aconsegueixi a llarg termini.A continuació podreu veure un resum d’allò que hem anat fent als diferents tallers.
 2. 2. TALLER D’ANTONI TÀPIES 2011-12 Aquest any l’autor que hem triat per treballar durant tot el curs ha estat l’artista català Antoni Tàpies. Hem conegut una mica la seva vida i la seva obra. Malauradament va morir el 6 de febrer d’enguany als 88 anys. A través d’aquest autor hem pogut treballar diferents tècniquesartístiques de forma motivadora pels nens i nenes.
 3. 3. Taller 1: L’autoretrat amb carbonet Antoni Tàpies va estar malalt 2 anys quan en tenia 18 i va haver de fer repòs al llit. Davant del seu llit hi tenia un mirall i va començar a fer-se autoretrats d’ell mateix. Així és com ell va començar a dibuixar i a pintar. Més endavant els autoretrats ja no són tan realistes. Comença a fer servir la seva simbologia. Nosaltres també fem autoretratsPer dibuixar amb carbonet ho hem de fer molt suau. Després ho difuminem.
 4. 4. Taller 2: Les textures de TàpiesAntoni Tàpies en els seus quadres iescultures fa servir textures ben diferents.En aquest taller les descubrirem! FILFERRO TERRA ESPART LLANA COTÓ FLUIXAmb els ulls tapats hem d’endevinar dequin material es tracta.També anirem dient quines ROBA DE SACcaracterístiques té: és suau, és aspre, ésdur, és tou, és fred, és calent,…Un cop els tenim tots els anemclassificant. FEM FOTOS CALQUEM Anem per l’escola buscant textures i en fem l’empremta amb un paper. Després escriurem el nom de l’objecte i en farem un mural.
 5. 5. Taller 3: Construïm el mitjó d’Antoni TàpiesAntoni Tàpies va dir sobre el seu mitjó: Primer hem de donar forma al filferro«És un humil mitjó per mitjà del qual esproposa la meditació. Representa laimportància de les coses petites en lordrecòsmic.» Després fem un peu de fang on poder aguantar el mitjó i el decorem
 6. 6. Taller 4: La tècnica del Grattage Una de les tècniques que feia servir molt Antoni Tàpies era el Grattage. Aquesta tècnica consisteix a retirar la pintura un cop posada rascant-la amb diferents objectes. Nosaltres barrejarem la pintura amb terra i d’aquesta manera obtindrem una textura que ens anirà bé per a fer el Grattage.No ens oblidem de fer servir els colorsque utilitzava habitualment Tàpies per alsseus quadres ( ocres, vermells, grocs,taronges,..) En general, colors calents.Ni de la seva simbologia ( creus, números,lletres,…)
 7. 7. Taller 5: La tècnica del CollageAntoni Tàpies també feia servir molt latècnica del collage.Acostumava a reutilitzar objectes quehavien perdut la seva utilitat inicial i lesenganxava als seus quadres per a dona’ls-hi una segona vida. Nosaltres farem un collage amb els materials que tenim a l’abast ( papers de diari, roba de sac, paper de seda, llana, cotó,…
 8. 8. TALLER D’ENIGMES 2011-2012 Aquest és un dels tallers que hem triat a l’escola per realitzar aquest any. L’hem trobat força interessant, ja que vam pensar que els nens i nenes de l’escola s’engrescarien força i ho passarien d’allò més bé. Hem treballat els enigmes de varies formesdiferents, això si en totes hem hagut de pensar molt.
 9. 9. Taller 1: Enigma EncriptatL’escriptura jeroglíficaes va inventar a l’AnticEgipte, l’any 3000 abansde CristDurant 1500 anys cappersona va aconseguir Pedra Rossetadesxifrar aquestllenguatge, fins que En aquesta sessió del taller d’enigmes varem repartirJean-Francois un full ple de símbols. Els alumnes van haber deChampollion, va desxifrar el que ens volien dir en aquell paperaconseguir desxifrar la desxifrant cadascú d’aquells dibuixets.pedra Rosseta. Cada dibuix pertanya a una lletra.Els símbols s’escrivienamb pinzells en fullesde papir. No penseu que va ser una tasca fàcil!
 10. 10. Taller 2: Enigma Encriptat Aquesta va ser la nostra Pedra Rosseta alhora de resoldre aquests enigmes tan complicats. En alguns moments ens vam sentir com Jean-Francois Champollion. Realment semblavem arqueòlegs intentant resoldre misteris desconeguts fins ara…
 11. 11. Taller 3: El meu enigma encriptat L’ultima sessió d’enigmes encriptats, potser va ser la més divertida, ja que els nens i nenes per grups van crear el seu propi enigma encriptat. Crear enigmes és molt difícil… Quina feinada!Però el resultat val la pena !
 12. 12. Taller 4: Enigmes a la PDIEn aquesta sessió vam fer grups d’alumnes barrejant 1r, 2n i 3r. Vamescriure diferents enigmes a la PDI i després d’un temps per pensar iposar-se d’acord havien d’anar dient la sol.lució. El problema de lànec Un ànec es troba a la vora dun llac. Quin és l’animal que Al costat hi ha un cartell que diu: fa més voltes després de mort? Prohibit banyar-se Què farà per ficar-se a l’aigua?
 13. 13. Taller 5: Concurs d’enigmes Voleu dir que I finalment va arribar la última sessió. anem ben encaminats Amb aquesta En aquesta última sessió varem aprofitar per resposta? Ànims fer un concurs d’enigmes. Seguint la mateixa agrupació que en els enigmes a la PDI. Però ara encertar tenia premi. El grup que guanyés el concurs d’enigmes seia considerat un dels grups més intel·ligents i amb més coneixements no només de l’Escola Nova, no només de Cervelló, sinó de gran part del Baix Llobregat ... És realment difícil!!!Cares de concentració... Serà la resposta correcta...
 14. 14. TALLER D’EXPRESSIÓ CORPORAL 2011-2012 Amb aquest taller hem treballat l’expressió corporal amb l’objectiu que l’alumne aprengui a comunicar- se mitjançant el seu cos. Principalment hem treballat, facilitat i potenciat la desinhibició, la imitació, la interpretació, la creativitat i la improvització.Gestos, actituds, expressions facials i balls per expressar-nos!
 15. 15. TALLER D’EXPRESSIÓ CORPORAL 2011-2012 Amb aquest taller hem treballat l’expressió corporal amb l’objectiu que l’alumne aprengui a comunicar- se mitjançant el seu cos. Principalment hem treballat, facilitat i potenciat la desinhibició, la imitació, la interpretació, la creativitat i la improvisació.Gestos, actituds, expressions facials i balls per expressar-nos!
 16. 16. Taller 1: Ens desinhibim!L’objectiu d’aquesta sessió era descobrir què és l’expressió corporali desinhibir-se. Vam realitzar diferents jocs d’imitació,d’espontaneïtat i de representació.
 17. 17. Taller 2: Aguantem el riure! L’objectiu d’aquesta sessió era crear i representar situacionsdivertides i aguantar les ganes de riure. Ens vam haver deconvertir en grans actors, capaços d’aguantar el riure davant lasituació més graciosa! Va haver-hi ganyotes, comèdiesimprovisades i jocs com el “Pobre gatet” amb el qual és fa difícilno riure.
 18. 18. Taller 3: Som actors!L’objectiu d’aquesta sessió era representar situacions ipersonatges mitjançant el moviment corporal i l’expressió de lacara. Vam realitzar jocs d’imitar, de representar situacionscompromeses (caminar per un lloc amb tres pams de neu,caminar amb un gran pes a sobre, etc.) i vam fer de mims.
 19. 19. Taller 4: Inventem i representem una històriaL’objectiu d’aquesta sessió era crear i representar una història. Vamrealitzar diferents grups i gran part de la sessió la vam dedicar ainventar i assajar una petita història. Finalment, la vam representardavant dels companys.
 20. 20. Taller 5: Ballem!L’objectiu d’aquesta sessió era expressar amb el cos allò que enstransmet la música. Vam ballar diferents músiques, vam ferd’alumnes i monitors d’aeròbic i ens vam relaxar amb la música.
 21. 21. TALLER DE L´HORT CURS 2011-2012A continuació podreu veure un petit resum d’allò que hem anat fent als diferents tallers.• L’hort ha estat un lloc de trobada.• L’hort ha estat un lloc d’aprenentatge.• L’hort ha estat un lloc de coneixement de nosaltres mateixos.• L’hort ha estat un lloc de descoberta d’allò proper que ens envolta...• A l’hort hem fet amics: les plantes i els animalets.• A l’hort ens hem anat fent grans.• A l’hort hem assumit responsabilitats.• A l’hort hem treball en equip, hem col·laborat i ens hem respectat.• A l’hort....ens queda molt per fer, per saber i per estar. CARME MAURI
 22. 22. Per començar a treballar a l’hort només ens calia preparar-lo i les primeres sessions del taller Aquest era les vam dedicar a aquesta feina: l´aspecte la preparació de l’hort. del nostreHem tingut molta ajuda, ja que el pare hort els de la Berta de P3, l´Eloi, ens ha ajudat durant primers dies totes les sessions.
 23. 23. Durant la primera part de cadasessió dedicàvem un temps aexplicar les feinetes que desenvoluparíemdurant el taller. Durant la segona part començava l’activitat divertida que sempre es desenvolupava al voltant de l’hort ( manipulant, plantant, regant,...etc) A principi de curs va ser treure les herbes que havien envaït el nostre hort. Les vam treure amb les mans i també amb algues eines. Per a finalitzar les sessions sempre entràvem a la classe i fèiem una valoració de les activitats desenvolupades.
 24. 24. Per a començar a plantar vam barrejartota la terra i vam afegir compost.Després vam organitzar el terreny fentsolcs. L´Eloi amb l’aixada, anava fentun camí amb la terra i en els dos costatsdel camí plantàvem i regàvem. Vam començar la nostra experiència plantant enciams. Per a plantar fèiem servir uns plantadors amb els quals fèiem el forat a terra i a dins posàvem o bé el planter o bé la llavor. Després afegíem una mica de terra damunt.
 25. 25. Durant tot el curs hem plantat moltes coses,Alguns els hem plantat amb llavors com les espinacs, les bledes i els raves i uns altres amb planter, com els enciams i els tomàquets.Com el nostre espai és prou reduït i volíem continuar plantant coses, el Nacho (pare de la Judith de P5) ens va regalar unes capsesque les vam omplir de terra per a continuar plantant. També vam fer el nostre propi planter de raves amb una capsa de suro blanca. Vam ficar terra, la vam regar i després amb els dits vam fer un forat per requadre. Dins d’aquests forats vam posar la llavor i aquesta capsa la vam posar a un lloc del pati càlid. A la setmana següent j a havien sortit els primers plantes de raves.
 26. 26. Sempre després de plantar, regàvem per a aconseguir que les arrelses fessin més fortes i s’ajuntessin amb la terra, ja que com tots sabem és la forma d’alimentar-se de les plantes.
 27. 27. Cada sessió quan sortíem a l´hort fèiem una observació directa de les nostres plantes: quines havien crescut més, quines menys i perquè. Un dia ens vam adonar que els enciams no creixien. Vam decidir ficar mitja ampolla d`aiguaper a protegir-les del fred i ens va funcionar molt bé ja que els enciams que no tenien ampolla van créixer molt poc i els altres, com que estaven protegits, van créixer molt més. També durant totes les sessions hem anat fent una mica de compost. Amb les pells d’algunes fruites del menjador i de l’esbarjo, i les herbes que anàvem treien de l’hort, les ficàvem a un gran recipient que tenim, deixem que s’anés descompossant a poc a poc.
 28. 28. A les últimes sessions ens hem dedicat a observar el creixement de les nostres plantes, a collir, a arrencar les herbes i a regar.
 29. 29. TALLER DE BIBLIOTECA 2011-2012 Els contes ens obren les portes del món que t’atreveixes a imaginar.Des de ben petits és molt important fomentar el gust per la lectura als nostresnens i nenes, ja que amb els llibres es desenvolupa la imaginació, l’enginy, lafluidesa verbal, i és una de les maneres d’apropar-los de forma divertida al’escriptura i a la lectura. Aquest és un dels objectius principals que ens hemplantejat durant aquest curs i en especial en el taller de biblioteca i que haestat possible gràcies a la Biblioteca del poble que ens ha ofert aquest espaiun dia a la setmana.
 30. 30. Taller 1: Coneixem la bibliotecaQUÈ ÉS LA BIBLIOTECA? ABANS D’ENTRAR A LA BIBLIOTECA VAN INICIAR UNACONVERSA ON ES DEMANAVA SI SABIEN QUE ÉS UNA BIBLIOTECA , QUÈ ES FAEN ELLA, QUI TREBALLA… I ENTRE TOTS I TOTES VAM PARLAR DE LES NORMESMÉS IMPORTANTS QUE HAVIEM DE CONÈIXER PER PODER ESTAR EN AQUESTLLOC. UN COP FET AIXÒ JA ESTAVEM PREPARATS PER ENTRAR-HI. UN COP A DINS VAM SALUDAR AL SENYOR BIBLIOTECARI I ENS VAM DIRIGIR CAP ALS ESPAIS ADREÇATS ALS ALUMNES D’AQUESTES EDATS. VAM PRESENTAR ELS CONTES I LLIBRES QUE PODIEN MIRAR I LLIUREMENT VAN ANAR AGAFANT CONTES . EN PETITS GRUPS I APROFITANT L’AJUDA DELS NOSTRES PARES COL·LABORADORS VAM PODER EXPLICAR CONTES EN PETITS GRUPS. I PER CONCLOURE AMB LA SESSIÓ RECOLLIEM TOTS ELS CONTES I ELS DEIXAVEM DAMUNT LA TAULA INDICADA, AIXÍ COM I PER ÚLTIM TORNEM CAP A TAMBÉ ENDREÇAVEM LES CADIRES I ELS COIXINS . L’ESCOLA
 31. 31. Taller 2: Gaudim! VAM COMENÇAR EL TALLER RECORDANT LES NORMES QUE CAL SEGUIR PER PODER ESTAR EN LA BIBLIOTECA, VAM EXPLICAR EN QUE CONSISTIRIA LA SESSIÓ. I A MÉS ELS HI VAM EXPLICAR QUE EN AQUESTA SESSIÓ JA FARIEM SERVIR EL CARNET DE LA BIBLIOTECA PER TAL DE PODER-SE EMPORTAR DOS CONTES A CASA. EN SILENCI VÀREM COMPARTIR EL CONTE AMB ELS COMPANYS. SEGUIDAMENT, IGUAL QUE A LA SESSIÓ ANTERIOR, VAN ESTAR MIRANT CONTES LLIUREMENT PERÒ EN AQUESTA OCASIÓ HAVIEN DE TRIAR EL DOS QUE S’EMPORTARIEN A CASA.PER CONCLOURE I COM VAM FER A LA 1º SESSIÓ VAM RECOLLIR TOTS EL CONTES I VAMENDREÇAR LA BIBLIOTECA PER TAL DE DEIXAR-LA COM L’HAVIEM TROBAT.
 32. 32. Taller 3: Llegim un conte i l’expliquem als companys i companyes IGUAL QUE A LES ALTRES SESSIONS ABANS D’ENTRAR A LA BIBLIOTECA, VAM RECORDAR LES NORMES I VAM EXPLICAR EN QUÈ CONSISTIRIA EL QUE FARIEM AL TALLER: HI HAURIA UNS ALUMNES QUE ESCOLLIRIEN UN CONTE PER LLEGIR-LO O EXPLICAR-LO ALS COMPANYS. TENINT CURA DE LA FONÈTICA I LA DICCIÓ ACURADA. DESPRÉS VÀREM ESCOLTAR ALS COMPANYS QUE ENS EXPLICAVEN CONTES.COM VAM FER A LES SESSIONS ANTERIORS VAMMIRAR CONTES LLIUREMENT I VAM TRIAR ELS QUEENS EMPORTARIEM A CASA. UN COP FET AIXÒ VAMENDREÇAR LA BIBLIOTECA . I JA PER FINALILTZAR AMS ELS TALLERS D’AQUEST CURS VAM VALORAR TOTES LES SESSIONS QUE HAVIEM FET, PER TAL DE VEURE QUINA ERA LA QUE MÉS ENS HAVIA AGRADAT , AIXÍ COM PER TAMBÉ SABER SI ELS AGRADARIA CONTINUANT FENT AQUEST TALLER EL CURS VINENT .

×