Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Projecte Pirates P3 Escola Nova

3,890 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Projecte Pirates P3 Escola Nova

 1. 1. PIRATES! NORA-ALBA A.-SARA B.-LEO- DANNA-DARIO- MARC- MARIA-ALBA G.-MAX L.- IVAN- NIL- DAVID- INÉS-ABRIL-LAIA- AINA- MAX R.-JUAN ENRIQUE- VICTOR- -EDURNE-ARNAU- SARA S.-ERIC-PATRI
 2. 2. PER TRIAR EL NOM DE LA CLASSE VAM COMENÇAR FENT UNA PLUJA D’IDEES. CADA NEN I NENA VA PROPOSAR UN NOM QUE LI AGRADÉS. ALGUNS, VAM SEGUIR PENSANT O NO SABÍEM QUÈ PROPOSAR. EN TOTAL VAN SORTIR 12 PROPOSTES; FLORS, BALLARINES, COTXES, VAIXELLS, PIRATES, ESCOLA GRAN, CAVALLS, PORQUETS, LLEONS, TRENS, MONSTRES I EL NUMERO 3. TRIA DEL PROJECTE JA ESTÀVEM PREPARATS PER COMENÇAR AMB LES VOTACIONS! PLUJA D’IDEES
 3. 3. PRIMERA VOTACIÓ PODÍEM TRIAR DOS PROPOSTES CADASCÚ. LES MÉS VOTADES VAN SER: LLEONS, VAIXELLS, PIRATES, TRENS, COTXES I BALLARINES.
 4. 4. DE LES 6 PROPOSTES QUE QUEDAVEN VAM TRIAR LA QUE MÉS ENS AGRADAVA. VOTACIÓ FINAL LES DOS PROPOSTES FINALISTES EREN TRENS I PIRATES. FINALMENT… SOM LA CLASSE DELS PIRATES! SEGONA VOTACIÓ VOTACIÓ FINAL
 5. 5. ENS HEM DIBUIXAT UN PEGAT A L’ULL I HEM ANAT A LES ALTRES CLASSES A DONAR LA GRAN NOTÍCIA: SOM LA CLASSE DELS PIRATES! ENS PRESENTEM DURANT AQUESTS DIES, HEM ESTAT DEMOSTRANT DE QUINA CLASSE SOM. HEM VINGUT DISFRESSATS I AMB SAMARRETES XULÍSSIMES AMB MOTIUS DE PIRATES.
 6. 6. LA NURI ENS HA FET UN REGAL MOLT ESPECIAL; LA MASCOTA DE LA CLASSE! ARA FALTA POSAR-LI NOM… LA MASCOTA VAM PROPOSAR DIVERSOS NOMS, I VAM FER UNA VOTACIÓ… JA ESTÀ PREPARAT PER VENIR A PASSAR ELS CAPS DE SETMANA A CASA NOSTRA… ARA TOCARÀ CUIDAR-LO MOLT BÉ! LA NOSTRA MASCOTA JA TE NOM, ES DIU LLORO PIRATA!
 7. 7. QUÈ EN SABEM? LOS PIRATAS PORTEN GORRO COM JACK SPARROW. LLEVAN BOTAS Y UN CHALECO. LOS PIRATAS SE METEN EN EL BARCO. LLEVAN UN GARFIO EN LA MANO PARA COGER PULPOS. LOS PIRATAS LLEVAN COMO UN GORRO EN LA CABEZA TIENEN UN PARCHE. LUCHAN. SON BONS HI HA HISTÒRIES DE PIRATES SON BONS I MALOS PUES NO LO SE, DE BARCO VAN EN BARCO.
 8. 8. ENS HO ESTEM PENSANT … SON GUAPOS LA MAMA SABE UNA HISTORIA PERO YO NO. TIENEN UN OJO TAPADO ELS PIRATES TENEN UN PARCHE I UN BARCO I UNA BOTA LOS PIRATAS SABEN LUCHAR CON LA ESPADA TIENEN PATA PALO, ESPADAS, BOTAS, BARCO Y UN COFRE QUE HACEN LUCHAS LLUITEN AMB UNA ESPASA
 9. 9. QUÈ EN VOLEM SABER? ¿LUCHAN CON ESPADAS? ¿COMO ENCUENTRAN TESOROS? ¿PORQU E LUCHAN ? ¿POR QUÉ TIENEN UN LORO? ¿DONDE ESCONDEN LOS TESOROS? ¿COMO SE VISTEN? COM SÓN? ¿PORQUE LES GUSTA LUCHAR? ¿TIENE N UN BARCO ?
 10. 10. CANCIONES ¿COMO SON SUS BOTAS? ¿SE LLAMAN PIRATAS? SI VAN CON MOTO DE AGUA ¿TE- NEN UN GOS? ELS PIRATES FAN CURSETS PER BANYAR-SE A LA PISCINA? ENS HO ESTEM PENSANT ¿COMO VAN EN UN BARCO?
 11. 11. ON PODEM TROBAR LA INFORMACIÓ? MIRANT LLIBRES ESCOLTANT CANÇONS DE PIRATES AMB JOGUINES DE PIRATES BUSCANT A L’ORDINADOR
 12. 12. ÍNDEX DEL TREBALL 1. COM SÓN. 1. 1. QUINA ÉS LA SEVA VESTIMENTA. 1. 2. QUINS SÓN ELS COMPLEMENTS QUE PORTEN. 2. ELS VAIXELLS. 2. 1. PER A QUÈ SERVEIXEN? 2. 2. LES VELES 2. 3. SURA O NO SURA? 3. LES BANDERES. 4. ELS MAPES I ELS TRESORS. 4. 1. EL NOSTRE TRESOR. 4. 2. EL TRESOR DEL LLORO PIRATA. 5. SÓM PIRATES MÉS DOLÇOS QUE LA NATA!
 13. 13. COM SÓN? ELS PIRATES SÓN PERSONES COM NOSALTRES. TENIM LES MATEIXES PARTS DEL COS; 2 ULLS, 1 NAS, 1 BOCA, 2 ORELLES, 2 BRAÇOS, 2 CAMES, 2 MANS, 2 PEUS... PERÒ VESTEIXEN UNA MICA DIFERENT DE NOSALTRES ...PER L’ÈPOCA EN QUÈ VIVIEN I PER LA SEVA FEINA! QUÈ BÉ QUE ENS HA ANAT PODER TREBALLAR LA FIGURA HUMANA! MIREU, MIREU TOT EL QUÈ HEM APRÈS!
 14. 14. 2. ULLERES DE LLARGA VISTA ELS COMPLEMENTS DELS PIRATES 3. GARFI 1. PEGAT PER A L’ULL MITJANÇANT DIFERENTS TÈCNIQUES, PINTAR AMB CERES, PINTURA, UTILITZAR MATERIAL RECICLAT, PUNXAR... HEM FET ELS NOSTRES COMPLEMENTS PIRATES AMB LA VIRGÍNIA, HEM CREAT EL NOSTRE GARFI!
 15. 15. VAIXELLS 1. PER QUÈ SERVEIXEN? A LA CLASSE HEM PARLAT DE LA UTILITAT DELS VAIXELLS. HI HA VAIXELLS QUE SERVEIXEN PER ANAR A PESCAR, D’ALTRES QUE SERVEIXEN PER TRANSPORTAR COSES, D’ALTRES PER VIATJAR I VEURE LLOCS BONICS I ELS PIRATES FEIEN SERVIR ELS VAIXELLS COM A MITJÀ DE TRANSPORT, PER ANAR D’UN LLOC A L’ALTRE NAVEGANT EN BUSCA DE TRESORS. BERGANTÍ GALIÓ GOLETA ALGUNS DELS VAIXELLS MÉS CONEGUTS DELS PIRATES SÓN:
 16. 16. …ANEM A BUSCAR PER L’ESCOLA COSETES QUE TINGUIN FORMA DE RODONA, DE CERCLE! 2. LES VELES US HEU FIXAT MAI EN LA FORMA DE LES VELES? EL VAIXELL BERGANTÍ LES TE TRIANGULARS I QUADRADES, EL GALIÓ NOMÉS EN TE DE QUADRADES I LA GOLETA, TRIANGULARS. SÓN COM LES FORMES GEOMÈTIQUES QUE TREBALLEM A LA CLASSE! PERÒ… HI HA ALGUN VAIXELL QUE TINGUI LES VELES EN FORMA DE CERCLE? BUSQUEM I BUSQUEM… PERÒ NO EN TROBEM CAP! I DESPRÉS DE PRACTICAR ELS CERCLES A LA PISSARRA...
 17. 17. HEM TROBAT CERCLES A TOT ARREU! FINS I TOT LA NOSTRA ROTLLANA FORMA UN CERCLE!
 18. 18. ELS VAIXELLS SUREN. SÍ, SÓN DE PALS DE FUSTA I SI XOQUEN ES TRENCA I S’ENFONSA. LA PLASTILINA SURA PERQUÈ NEDA BÉ. SI PONEMOS MUCHA SE ENFONSA TODOS LOS DIAS. EL SURO NO S’ENFONSA PERQUÈ ES POSA AIGUA EN L’AMPOLLA. PATRI: SI UN TROS DE PAPER ES MULLA SURARÀ O NO? ES DESFÀ. LOS BARCOS FLOTAN. A VECES SE HUNDEN, PERO TIENEN UNA HÈLICE DENTRO DEL BARCO Y POR ESO FLOTAN. SI FUERAN DE PLASTILINA SE HUNDIRIAN. UN ARBRE FLOTA PORQUE ES UN TRONCO.YO NO ME HUNDO PORQUE NADO, SI ME ASUSTO ME HUNDO. MI BARCO PIRATA DE JUGUETE S’ENFONSA. 3. SURA O NO SURA? UN DIA LA PATRI ENS VA PREGUNTAR QUÈ PASSAVA AMB ELS VAIXELLS QUAN ENTRAVEN DINS L’AIGUA. SUREN? S’ENFONSEN? PER QUÈ?
 19. 19. I AQUESTES VAN SER LES NOSTRES CONCLUSIONS… ELS LLAPIS I LA PEÇA DE FUSTA SUREN COM ELS VAIXELLS. I EL TAP DE SURO. ESTAN FETS DE FUSTA, PERQUÈ NO S’ENFONSIN. ELS VAIXELLS PIRATES ESTAVEN FETS AMB FUSTA. LA FUSTA ÉS UN MATERIAL QUE SURA A L’AIGUA, PER AIXÒ ELS VAIXELLS NORMALMENT NO S’ENFONSEN. AIXÍ QUE ENS VAM POSAR A EXPERIMENTAR AMB L’AIGUA I DIFERENTS MATERIALS QUE TROBÀVEM PER LA CLASSE… 1. PRESENTEM L’ELEMENT AMB EL QUE TREBALLAREM, L’AIGUA, I FEM HIPÒTESIS DEL QUE POT PASSAR QUAN INTRODUIM DIFERENTS MATERIALS DE L’AULA… 2. EXPERIMENTEM LLIUREMENT AMB DIFERENTS MATERIALS, COTXES DE PLÀSTIC, PECES DE FUSTA, PAPER, SURO, PLASTILINA… 3. PARLEM SOBRE EL QUE HA PASSAT. UNS MATERIALS SUREN, ELS ALTRES S’ENFONSEN, UNS ES DESFAN…
 20. 20. QUE BÉ QUE ENS HO HEM PASSAT I QUANTES COSES HEM APRÈS!
 21. 21. COM SON? BANDERES DESPRÉS DE TREBALLAR LES FORMES DE LES VELES DELS VAIXELLS, VA SORGIR UN NOU DUBTE… LES VELES SÓN EL MATEIX QUE LES BANDERES? “NO! LES VELES SON PARA QUE SE BUFEN Y LOS BARCOS SE MUEVAN!” ELS PIRATES PORTAVEN BANDERES PER ESPANTAR ELS ALTRES VAIXELLS. PER AIXÒ A LES BANDERES SEMPRE APAREIXIEN DIBUIXOS UNA MICA LLETJOS. COM QUE TENÍEM UNA BANDERA PIRATA A LA CLASSE VAM FER UN JOC MOLT MACO! CADA TAULA ERA UN VAIXELL QUE ANAVA NAVEGANT PEL MAR, LA CLASSE, I ELS NENS I NENES EREM ELS TRIPULANTS DEL VAIXELL. LA PATRI ERA UN VAIXELL MOLT GRAN QUE ANAVA NAVEGANT PER LA CLASSE. QUAN LA PATRI ALÇAVA LA BANDERA PIRATA TOTS ELS TRIPULANTS TENÍEM POR PERQUÈ ENS PENSÀVEM QUE EL VAIXELL PIRATA ENS VOLIA PRENDRE LES NOSTRES COSETES. QUAN LA PATRI NO PORTAVA LA BANDERA SEGUÍEM NAVEGANT TRANQUILS JA QUE PODIA SER QUE FOS UN VAIXELL QUE ANAVA DE VIATGE O A PESCAR… COM VAM RIURE AQUELL DIA!
 22. 22. COM QUE NOSALTRES NO VOLEM QUE ELS NENS I NENES DE LES ALTRES CLASSES ENS TINGUIN POR QUAN ENS VINGUIN A VEURE, HEM DECIDIT FER LA NOSTRA BANDERA PIRATA “BONA”. HEM DECORAT CARTOLINES AMB DIFERENTS MATERIALS I ENS FALTA ESCRIURE EL NOM DE LA CLASSE… ENTRE TOTS VAM ESTAR ESCRIVINT LES LLETRES A LA PISSARRA. FINS I TOT L’EDURNE I L’ABRIL S’HAN ATREVIT A FER UN CARTELL PER LA NOSTRA BANDERA COPIANT LES LLETRES DE LA PISSARRA. US HI ATREVIU VOSALTRES?
 23. 23. ARA QUE JA TENÍEM LA NOSTRA BANDERA FETA, VAM ANAR PER LES CLASSES AMB LES DUES BANDERES A EXPLICAR L’ACTIVITAT.
 24. 24. MAPES I TRESORS HEM VIST QUE ELS PIRATES ROBEN ELS TRESORS DELS DEMÉS VAIXELLS, A NOSALTRES AIXÒ NO ENS AGRADA JA QUE PREFERIM COMPARTIR LES COSES I AIXÍ HO HEM DEMOSTRAT! DESPRÉS DE PINTAR UNS COFRES BEN MACOS, VAM POSAR A DINS EL NOSTRE GRAN TRESOR DE CASA PER COMPARTIR-LO DURANT UN DIA AMB LA RESTA DE COMPANYS. BUSQUEM EL NOSTRE TRESOR...
 25. 25. TOTS HEM PORTAT ELS NOSTRES TRESORS I HEM EXPLICAT ALS COMPANYS QUÈ ERA I PERQUÈ HO CONSIDERÀVEM UN TRESOR.
 26. 26. UN DIA VA APARÈIXER A LA CLASSE UN SOBRE AMB EL NÚMERO 1, EL LLORO PIRATA ENS HAVIA PREPARAT UN JOC DE PISTES PER COMPARTIR EL SEU TRESOR. ESTAVA MOLT CONTENT AMB NOSALTRES PER HAVER APRÈS A COMPARTIR TANT BÉ AMB ELS COMPANYS. VAM ANAR PER TOTA L’ESCOLA SEGUINT LES PISTES QUE ENS HAVIA DEIXAT. A LA CLASSE, AL PASSADÍS, A LA SALA DE PSICO, AL MENJADOR I A LA FI...
 27. 27. LA NORA VA TROBAR L’ÚLTIM SOBRE QUE TENIA EL TRESOR AL COSTAT! UNA BOSSETA PLENA DE MONEDES DE XOCOLATA! DESPRÉS DE REPARTIR- LES I DE GUARDAR-NE ALGUNA A LA CLASSE PER NO AGAFAR MAL DE PANXA AMB TANTA XOCOLATA, VAM ORDENAR ELS CINC SOBRES QUE HAVÍEM TROBAT. PRIMER VA L’1, DESPRÉS EL 2... ARA JA NOMÉS ENS FALTAVA FER EL MAPA QUE HAURÍEM D’HAVER SEGUIT PER TROBAR EL TRESOR!
 28. 28. SOM PIRATES! VULL SER UN PIRATA! JA FA TEMPS QUE ELS MEUS SOMNIS EM DUEN CAVALCANT LES MAREES A LLOMS D’UN VAIXELL JO EN PORTO LES REGNES, AMB CALMA O TEMPESTA, NAVEGO GUIAT PER LA LLUM DELS ESTELS. PERÒ A LA MEVA BANDERA ! NO HI HA CAP CALAVERA NI OSSOS CREUATS PERQUÈ VULL SER UN PIRATA! MÉS DOLÇ QUE LA NATA, UN PIRATA LEGAL. QUE NO RAPTI DONZELLES! QUE REGALI ESTRELLES, COLLIDES DEL MAR. QUE NO ROBI FORTUNES! QUE TINGUI A LA LLUNA UN TRESOR AMAGAT VULL SER UN PIRATA SENSE CANONS QUE AMB UN SOMRIURE GUANYI ELS COMBATS I QUE SEGRESTI TOTS ELS MALSONS SENSE DEMANAR RESCAT. « Vull ser un pirata! » dins de Les tres bessones: Un món ple d’amics. A LA CLASSE ESCOLTEM AQUESTA CANÇÓ MOLTES VEGADES! DESDE QUE LA VAM DESCOBRIR NO VOLEM DEIXAR D’ESCOLTAR-LA!
 29. 29. ENS AGRADA MOLT JA QUE PARLA DE PIRATES BONS, TANT DOLÇOS COM LA NATA! NOSALTRES SOM COM EL PIRATA DE LA CANÇÓ, -COMPLIM LES NORMES -COMPARTIM LES JOGUINES -ESTIMEM ALS COMPANYS -SOLUCIONEM LES COSES PARLANT, SENSE BARALLES. HEM EXPLICAT ALS COMPANYS PERQUÈ NOSALTRES SOM PIRATES TANT DOLÇOS COM LA NATA, QUÈ FEM PER AJUDAR ALS ALTRES. DESPRÉS D’ESCOLTAR-NOS, REBEM UN FORT APLAUDIMENT PER HAVER ACONSEGUIT SER UN BON PIRATA! FELICITATS PIRATES!
 30. 30. I A MÉS A MÉS… HEM TREBALLAT: ELS NÚMEROS, LES LLETRES, CANÇONS, GRAFOMOTRICITAT, FIGURA HUMANA...
 31. 31. FENT AQUEST PROJECTE HEM APRÈS MOLTES COSES I ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ. ENS MEREIXEM MOLTES CARES CONTENTES! GRÀCIES A TOTES LES FAMÍLIES PER HAVER-HI COL·LABORAT!

×