Power projecte arc de sant martí

5,361 views

Published on

Published in: Education, Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
5,361
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,250
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power projecte arc de sant martí

 1. 1. P-4 CURS 2012/2013 ESCOLA NOVA DE CERVELLÓ NOM: PROJECTE: L’ARC DE SANT MARTÍ 2N PROJECTE
 2. 2. QUÈ DIVERTIT ÉS TREBALLAR PER PROJECTES I PODER DECIDIR ENTRE TOTS QUINES SÓN LES COSES QUE VOLEM APRENDRE! MIREU, QUINS EREN ELS TEMES QUE VAM PROPOSAR! LA PLUJA D’IDEES
 3. 3. UN COP FETA LA PLUJA D’IDEES VAM PASSAR A FER LA FASE DE LES VOTACIONS, TOT I AQUESTA VEGADA, VA SER MOLT MÉS FÀCIL. DESPRÉS DE LA 1ª VOTACIÓ NOMÉS VAN QUEDAR LES OPCIONS: PIRATES, CAVERNICOLES I ARC DE SANT MARTÍ. PERÒ JA A LA SEGONA VOTACIÓ ES VA VEURE CLAR EL RESULTAT!! LES VOTACIONS
 4. 4. AMB 18 VOTS DE 22, VA SORTIR: QUINA ALEGRIA VEURE’LS TANS CONTENTS!!!
 5. 5. QUÈ SABEM DE L’ARC DE SANT MARTÍ? CONEIXEMENTS PREVIS INÉS: ESTÀ EN EL CEL I SURT. NATALIA: ÉS DE COLORINS I LLARG. HUGO: SÍ, ÉS RODÓ. ÉS COM LA LLETRA “U” PERÒ AL REVÉS. ANNA: ÉS COM LA LLUNA PERÒ AL REVÉS. AINA: A DINTRE HI HA UN TRESOR. EL FOLLET ÉS EL VIGILANT QUE VIGILA EL TRESOR. HUGO: SÍ, I HI HA UNICORNS. HO HA DIT LA DORA. BERTA: ÉS UN TRESOR DE TROLS. HO HE VIST A UNS DIBUIXOS DE CAVALLERS. NURA: JO NO CREC QUE HI HAGI UN TRESOR. ANNA: L’ARC DE SANT MARTÍ SURT A L’ESTIU. BERTA: NO, QUAN PLOU I FA SOL. HUGO: NO HI HA UN TRESOR NOMÉS PODEN CAMINAR ELS UNICORNS. SI UN UNICORN DOLENT VOL AGAFAREL TRESOR, PER AIXÒ ESTÀ EL FOLLET, PER VIGILAR. SURT QUAN PLOU I FA SOL I QUAN FA SOL I PLOU. MARIO: ÉS DE COLORS. ALEJANDRO: ÉS VERMELL, BLAU, LILA, TARONJA, ROSA, VERD… INÉS: ÉS DE COLORINS. MARIO: ÉS GRAN I TÉ COLORS. CLAUDIA: SI ÉS DE NIT I FA MOLT DE TEMPS QUE ESTÀ L’ARC DE SANT MARTÍ DONCS SE’N VA A DORMIR. ALEX: ÉS DE COLORINS COM AIXÒ (ASSENYALANT LA PULSERA DE L’EVA). SI TOCA EL SOL ES CREMA. SURT QUAN PLOU I SURT EL SOL. ORIOL: SURT QUAN PLOU I SURT EL SOL. TÉ FORMA DE MITJA RODONA. SURT DE LA MUNTANYA I TÉ MOLTS COLORS. IZAN: BRILLA PEL SOL. ÉS DE COLORINS I DENTRO DE L’ARC DE SANT MARTÍ HI HA UN TRESOR. PAU: TÉ MOLTS COLORS. SURT QUAN PLOU I FA SOL. NURA: ÉS DE COLORINS. SURT QUAN FA SOL I PLUJA. ABRIL: ÉS DE COLORS. HI HA UN TRESOR A L’ARCOIRIS. SURT SI LLUEVE. IRENE: SURT QUAN FA PLUJA I SOL. ÉS DE COLORINS I GRAN.
 6. 6. CRISTINA: SI L’ARCOIRIS ESTÉ QUIETO Y EL AGUA LE CAE PUES EL AGUA SE VA CAYENDO. TIENE MUCHOS COLORINS I SURT QUAN PLOU I FA SOL. FORA DEL ARCOIRIS HI HA UN TRERSOR QUE LES GUARDA EL FOLLET I QUE SÓN MONEDAS DE CHOCOLATE. HO VAIG VEURE A UNA PELI. OLI: ELS UNICORNS SÓN ELS ÚNICS QUE PODEN PASSAR PER L’ARC DE SANT MARTÍ. ELOY: ÉS MOLT GRAN. SURT QUAN PLOU I FA SOL. ERIC: TÉ MOLT COLORS I SI XOCA AMB EL SOL ES CREMA. ALEJANDRO: SURT AL CEL. NO SURT TOTS ELS DIES. ÉS DE MOLTS COLORS I NO EL PODEM TOCAR. MIREIA: SURT QUAN PLOU. ÉS MOLT GRAN I EL VEIEM AL CEL. ANNA: CREC QUE SURT A LA TARDOR. ÉS DE COLORINS I MOLT GRAN. ALEX: DUERME EN EL TIEMPO. ESO QUE CONTROLA EL RELOJ.
 7. 7. DURANT LA CONVERSA ANTERIOR MOLTS NENS I NENES FEIEN REFERÈNCIA A LLETRES O OBJECTES EN FORMA D’ARC…I NO VAN DUBTAR NI UN MOMENT EN REPRESENTAR-HO AMB EL SEU COS! ENS VAM COMENÇAR A ENGRESCAR I ALGUNS VAM PROPOSAR DE COMPROVAR-HO FENT LES LLETRES QUE TENIEN FORMA D’ARC AMB PLATILINA… FINALMENT, TOTS VAM ACABAR FENT EL NOSTRE NOM AMB XURROS DE PLASTILINA.TAMBÉ VAM AGAFAR LES VOCALS I LES VAM DEIXAR ENGANXADES A LA PISSARRA.
 8. 8. QUÈ VOLEM SABER DE L’ARC DE SANT MARTÍ? - SI XOCA UN NÚVOL AMB L’ARC DE SANT MARTÍ, QUÈ PASSA? ES CAU? - QUÈ PASSA SI XOCA AMB EL SOL? - A ON DORM? - HI HA UN TRESOR DINTRE DE L’ARC DE SANT MARTÍ? - HI HA OR? - ÉS MOLT LLARG? - HI HA GOSSETS I GATETS BONICS A DINTRE DE L’ARC DE SANT MARTÍ, COM SURT ALS DIBUIXOS? - TÉ EL COLOR ROSA I EL LILA? - HI HA 7 COLORS?
 9. 9. ÍNDEX DE TREBALL - LES LLEGENDES I ELS CONTES SOBRE L’ARC DE SANT MARTÍ. - COM ES FORMA I COM DESAPAREIX (EXPERIMENTS) - ELS COLORS DE L’ARC DE SANT MARTÍ. - HI HA UN TRESOR DINTRE DE L’ARC DE SANT MARTÍ? - HI HA OR? - HI HA GOSSETS I GATETS BONICS A DINTRE DE L’ARC DE SANT MARTÍ, COM SURT ALS DIBUIXOS? - SI XOCA UN NÚVOL AMB L’ARC DE SANT MARTÍ, QUÈ PASSA? ES CAU? - QUÈ PASSA SI XOCA AMB EL SOL? - A ON DORM? - ÉS MOLT LLARG? - TÉ EL COLOR ROSA I EL LILA? - HI HA 7 COLORS?
 10. 10. LA RECERCA DE LA INFORMACIÓ DEL PROJECTE ÉS UNA PART MOLT IMPORTANT D’AQUEST JA QUE AJUDA ALS NENS I NENES A TENIR ESTRATÈGIES PER PODER RESOLDRE ELS SEUS PROPIS DUBTES. EN AQUESTA TASCA, TANT A CASA COM A L’ESCOLA ELS HEM DE DONAR DIFERENTS VISIONS I CANALS PER TAL DE QUE PUGUIN TENIR UN AMPLI VENTALL DE POSSIBILITATS. ON PODEM TROBAR LA INFORMACIÓ? AQUEST COP LA CLASSE DELS ASTRONAUTES HAN DIT QUE PODIEN BUSCAR LA INFORMACIÓ A: -INTERNET -EL MÒBIL -ALS DIARIS -A LA BIBLIOTECA (EN LLIBRES, CONTES O VIDEOS) -A LA TELEVISIÓ -O PREGUNTANT A CINETÍFICS, PARES O MESTRES.
 11. 11. AQUÍ PODEM VEURE UNA PETITA MOSTRA DE TOT EL QUE HEU PORTAT. MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES!
 12. 12. DURANT AQUEST PROJECTE HEM POGUT APRENDRE MOLTES COSES RELACIONADES AMB LES PREGUNTES QUE VAM FER SOBRE L’ARC DE SANT MARTÍ I AMB TOT ALLÒ QUE HA ANAT SORGINT DE MANERA ESPONTÀNEA A LA CLASSE. TOTES LES ACTIVITATS QUE ES VEURAN A CONTINUACIÓ HAN TINGUT UN SENTIT PER ALS NENS I NENES, HAN ESTAT PLANTEJADES DE MANERA LÚDICA I ENS HAN SERVIT PER MOTIVAR-NOS DAVANT ELS NOUS APRENENTATGES I PER CONTINUAR CONSOLIDANT D’ALTRES. ALGUNS DELS CONTINGUTS QUE HEM TREBALLAT HAN ESTAT: -L’ESCOLTA ATENTA DE CONTES I HISTÒRIES. -EL RESPECTE PEL TORN DE PARAULA DURANT LES CONVERSES. -LES EXPOSICIONS ORALS DAVANT UN PÚBLIC. -LA LECTOESCRIPTURA DE PARAULES I FRASES SIGNIFICATIVES. -ELS NÚMEROS I EL SEU ORDRE. -ELS COLORS: ELS COLORS PRIMARIS, LES BARREGES… -EXPERIMENTS I FORMULACIÓ D’HIPÒTESIS. -ENTRE D’ALTRES! ESPEREM QUE US AGRADI!! QUÈ HEM APRÉS?
 13. 13. PER TAL DE PODER CONTESTAR ALGUNES DE LES PREGUNTES QUE ENS HAVIEM PLANTEJAT, VAM UTILITZAR DIFERENTS MATERIALS. PRIMER DE TOT, VAM LLEGIR ALGUNES DE LES INFORMACIONS QUE HAVÍEM PORTAT A LA CLASSE SOBRE L’ARC DE SANT MARTÍ. VAM VEURE QUE ALS LLIBRES I A LA INFORMACIÓ D’INTERNET NO PARLAVA DE TRESORS, NI ÉSSERS FANTÀSTICS… ÉS EN ELS CONTES I A LES LLEGENDES A ON SURTEN!! PER AIXÒ, DURANT AQUEST TEMPS HEM ANAT TREBALLANT CONTES I LLEGENDES SOBRE L’ARC DE SANT MARTÍ QUE ENS HAN DEIXAT FASCINATS I A LA VEGADA ENS HAN DONAT PEU A ESTABLIR CONVERSES PER PARLAR DE VALORS COM: L’ESFORÇ, L’AMISTAT, L’EMPATIA… I TAMBÉ DELS NOSTRES SENTIMENTS. LES LLEGENDES I ELS CONTES SOBRE L’ARC DE SANT MARTÍ ALGUNS DELS CONTES QUE HEM EXPLICAT HAN ESTAT: “UN POBLET SENSE NOM” “ELS COLORS DE L’ARC DE SANT MARTÍ” http://parajedehistorias.blogspot.com.es /2011/05/los-colores-del-arco-iris.html “LES GOTETES D’AIGUA I L’ARC DE SANT MARTÍ” http://elcofrecitodeloscuentos.blogspot. com.es/2010/04/las-gotitas-de-agua-y- el-arcoiris.html “ELS INDIS SOMIEN AMB UN ARC DE SANT MARTÍ” http://www.waece.org/cuentos/24.htm
 14. 14. LA LAIA ENS VA EXPLICAR QUE A IRLANDA AQUESTA LLEGENDA ÉS MOLT FAMOSA I QUE ALLÀ ÉS FREQÜENT VEURE LA FIGURA DEL FOLLET QUE VIGILA L’OLLA DEL TRESOR A MOLTS LLOCS (ESTÀTUES, RECORDS…) I TAMBÉ ELS TRÈVOLS DE 4 FULLES, QUE SIMBOLITZEN LA BONA SORT! MOLTES GRÀCIES LAIA! ENS HA AGRADAT MOLT! ELS CONTES QUE HAVÍEM ESCOLTAT FINS ARA ENS HAVÍEN PARLAT DE MOLTS PERSONATGES: INDIS, GOTES D’AIGUA…PERÒ RES DE TRESORS NI FOLLETS! L’AINA MOLT IL·LUSIONADA ENS VA EXPLICAR QUE LA SEVA MARE SABIA UNA LLEGENDA SOBRE L’ARC DE SANT MARTÍ EN QUE SÍ QUE SORTÍEN. L’EVA VA PARLAR AMB LA LAIA, LA MARE DE L’AINA, QUE ÉS HISTORIADORA DE L’ART I SAP UN MUNT DE LLEGENDES SOBRE DIFERENTS PAÏSOS, I LA VAM CONVIDAR A VENIR A LA CLASSE A EXPLICAR-NOS LA LLEGENDA IRLANDESA DEL TRESOR AL FINAL DE L’ARC DE DANT MARTÍ… ELS FOLLETS A IRLANDA ES DIUEN: LEPRECHAUN LES LLEGENDES PODEN SER VERITAT O NO…TOT DEPÉN DEL QUE VOLGUEM IMAGINAR…
 15. 15. I DESPRÉS D’ESCOLTAR TOTS AQUESTS CONTES, VAM INICIAR UNA CONVERSA PER VEURE SI PODIEM CONTESTAR LES PREGUNTES QUE ENS VAM FER A L’INICI... OLI: SÍ QUE HI HA UN TRESOR PERÒ JO NOL’HE VIST MAI! NATALIA: NO! PERQUÈ ÉS BROMA! HUGO: HI HA TRESORS QUAN ACABA ‘ARC DE SANT MARTÍ. AINA: ES QUE POT PASSAR O NO PASSAR...! HUGO: SÍ! LES LLEGENDES PODEN SRE VERITAT O N O PODEN... CRISTINA: ALOMILLOR SÍ, ALOMILLOR NO... HUGO: ELS UNICORNS NO EXISTEIXEN. INÉS: SI! PAU: ELS UNICORNS NOMÉS SURTEN ALS CONTES. INÉS: ESTAN A LES PELIS I ALS CONTES. HUGO: NO ELS VEIEM PERQUÈ ENS TENEN POR... ERIC: PERQUÈ DE VEGADES ESTAN DISFRESSATS... NOMÉS SURTEN A LES PELIS I ALS CONTES, PERÒ EN VERITAT NO EXISTEIXEN. ALEX: ELS UNICORNS NO ESTAN A L’ARC DE SANT MARTÍ. CON SU CUERNO DISPARAN COLORINES I EN EL SUELO SE VE EL ARC DE SANT MARTÍ. FINALMENT, VAM ARRIBAR A LA CONCLUSIÓ DE QUE ELS UNICORNS, ELS FOLLETS, ELS TRESORS, ELS GOSSETS I ELS GATETS ELS VEIEM A L’ARC DE SANT MARTÍ EN ELS CONTES, ELS DIBUIXOS O LES LLEGENDES...I COM HEM APRÉS, AQUESTES PODEN SER VERITAT O NO... -HI HA UN TRESOR DINTRE DE L’ARC DE SANT MARTÍ? -HI HA OR? -HI HA GOSSETS I GATETS BONICS A DINTRE , COM SURT ALS DIBUIXOS?
 16. 16. AL CONTE “LES GOTETES D’AIGUA I L’ARC DE SANT MARTÍ” S’EXPLICAVA MOLT BÉ COM ES FORMA L’ARC DE SANT MARTÍ, PERÒ LA MILLOR MANERA D’ENTENDRE-HO ERA VEIENT- HO EN PERSONA! PER AIXÒ, VAM DECIDIR TREBALLAR AQUEST PUNT MITJANÇANT ELS EXPERIMENTS QUE VAN PORTAR ALGUNS NENS I NENES. EXPERIMENT 1: FEM UN ARC DE ST.MARTÍ AMB UNA LOT! VAM NECESSITAR: UNA LOT, UN GOT DE VIDRE PLE D’AIGUA, UN FULL BLANC I UN ESPAI FOSC. VAM AGAFAR ELS MATERIALS I VAM ANAR CAP A LA SALA DE PSICO. AMB LES LLUMS APAGADES, VAM ENCENDRE LA LOT I LA VAM ENFOCAR CAP AL GOT D’AIGUA. INMEDIATAMENT ES VAN VEURE REFLECTITS ELS COLORS DE L’ARC A LA CAMA DE LA NATALIA! (QUE ESTAVA JUST AL DAVANT!) COM ES FORMA I COM DESAPAREIX (EXPERIMENTS)
 17. 17. EXPERIMENT 2: ARC DE ST. MARTÍ PERSONAL! PER FER AQUEST EXPERIMENT NECESSITÀVEM: UNA MÀNEGA I UN DIA AMB SOL. ENS VA FALLAR LA SEGONA PART… PERÒ HO VAM INTENTAR I ENS HO VAM PASSAR MOLT I MOLT BÉ!
 18. 18. EXPERIMENT 3:L’ARC DE ST. MARTÍ DE LES BOMBOLLES DE SABÓ! UN DIA PARLANT DE A QUINS LLOCS MÉS PODIEM VEURE ELS COLORS DE L’ARC DE ST, MARTÍ REFLECTITS, ALGUNS NENS I NENES VAM DIR: ALS CD’S I A LES BOMBOLLES DE SABÓ! PER COMPROVAR-HO, VAM SORTIR AL PATI I VAM JUGAR A FER BOMBOLLES DE SABÓ I…SÍ, SÍ! QUAN LA LLUM DEL SOL DÓNA A LA BOMBOLLA ES VEUEN ELS COLORS! I TAMBÉ HO VAM VOLER PROVAR AMB UN DISPENSADOR D’AIGUA!
 19. 19. UN COP FETS ELS EXPERIMENTS VAM PARLAR DE COM HAVÍEN ANAT…A TOTS I A TOTES ENS VAN AGRADAR MOLT TOT I QUE, COM PASSA A LA REALITAT, SENSE EL SOL NO SURT L’ARC DE SANT MARTÍ, I PER TANT, TOTS VAM COINCIDIR EN QUÈ… ELS HAUREM DE REPETIR A CASA! PERÒ…L’ARC DE SANT MARTÍ SEMPRE SURT DURANT EL DIA AMB LA LLUM DEL SOL? LA BERTA ENS VA EXPLICAR QUE NO. EXISTEIXEN L’ARC DE SANT MARTÍ LLUNAR QUE ES POT PRODUIR QUAN HI HA HUMITAT I LA LLUM DE LA LLUNA. I L’ARC DE SANT MARTÍ DE FOC, QUE POT APARÈIXER QUAN HI HA GEL, ELS RATJOS DEL SOL I NÚVOLS. MOLT INTERESSANT BERTA! MOLTES GRÀCIES!
 20. 20. ARA JA PODIEM RESPONDRE A LES PREGUNTES QUE ENS HAVIEM FET… PAU: QUAN L’ARC DE SANT MARTÍ SURT I BRILLA ELS NÚVOLS S’APARTEN. BERTA: NO, NO POT XOCAR AMB ELS NÚVOLS. ALEX: PERQUÈ L’ARC DE SANT MARTÍ ÉS TRANSPARENT. CRISTINA: SI ELS SOL XOCA AMB LES GOTES D’AIGUA LLAVORS SURT L’ARC DE SANT MARTÍ. ERIC: ALEX, SI L’ARC DE SANT MARTÍ ÉS TRANSPARENT NOSALTRES NO EL PODRIEM VEURE. EVA: ALEX, VOLS DIR QUE L’ARC DE SANT MARTÍ ÉS TRANSPARENT O QUE ES POT TRAVESSAR? ALEX: QUE ES POT TRAVESSAR. PAU: PERQUÈ ÉS BRILLANT. AINA: I EL VENT EL TRAVESSA. HUGO: AH! L’ARC DE SANT MARTÍ ÉS LLUM DE COLOR I PER AIXÒ ES POT TRAVESSAR! PAU: L’ARC DE SANT MARTÍ ÉS LLUM I ELS RATJOS DEL SOL SÓN LLUM. ANNA: L’ARC DE SANT MARTÍ A LA NIT SE’N VA. CLAUDIA: SÍ. JA NO ES POT VEURE. NATALIA: SÍ QUE ES POT! HO VA PORTAR LA BERTA EN UN FULL. ANNA: AH SÍ! BERTA: SÍ. HI HA UN ARC DE SANT MARTÍ LLUNAR. NURA: JO VAIG VEURE QUE L’ARC DE SANT MARTÍ ÉS MOLT LLARG PERQUÈ ANAVA DES D’UNES CASES QUE ESTAVEN MOLT LLUNY FINS A UNES ALTRES QUE ALLÀ JA NO PLOVIA. -SI XOCA UN NÚVOL AMB L’ARC DE SANT MARTÍ, QUÈ PASSA? ES CAU? -QUÈ PASSA SI XOCA AMB EL SOL? -A ON DORM? -ÉS MOLT LLARG? AMB TOT AIXÒ HEM APRÉS QUE L’ARC DE SANT MARTÍ SURT QUAN ELS RATJOS DEL SOL TRASPASSEN LES GOTES D’AIGUA DE LA PLUJA. ÉS LLAVORS QUAN LA LLUM ES DESCOMPÓN EN 7 COLORS FORMANT UN GRAN ARC DE COLORS EN EL CEL. QUAN EL SOL O LA PLUJA DESAPAREIX, L’ARC TAMBÉ HO FA.
 21. 21. ELS COLORS DE L’ARC DE SANT MARTÍ COM MOLTS JA SABIEN, L’ARC DE SANT MARTÍ TÉ 7 COLORS. PER TAL DE TREBALLAR-LOS TOTS VAM FER LES NOSTRES EXPOSICIONS ORALS A LA CLASSE. VAM FER GRUPS DE 3 O 4 NENS I NENES I ENS VAM HAVER DE POSAR D’ACORD PER VEURE QUIN COLOR TREBALLAVA CADA GRUP. SORPRENENTMENT NO ENS VAM BARALLAR…DE SEGUIDA VAM ARRIBAR A ACORDS ENTRE NOSALTRES, ESTÀVEM TAN CONTENTS DE PODER TREBALLAR A CASA JUNTS! A L’EXPOSICIÓ CADA GRUP HAVIA D’EXPLICAR: -SI EL SEU COLOR ERA UN COLOR PRIMARI O NO… -QUINES COSES TROBEM A LA NATURA D’AQUELL COLOR. -UNA CANÇÓ, CONTE, ENDEVINALLA…SOBRE EL COLOR. FELICITATS A TOTS I TOTES!! TOTS US MEREIXEU 3 CARES CONTENTES PER LA FEINA I L’ESFORÇ QUE HEU REALITZAT!
 22. 22. 1.VERMELL 2.TARONJA
 23. 23. 3.GROC 4.VERD
 24. 24. 5.BLAU 6.ROSA
 25. 25. TOTES LES EXPOSICIONS HAN ESTAT MOLT DIVERTIDES I ORIGINALS, GRÀCIES A ELLES HEM POGUT: APRENDRE COM S’ACONSEGUEIXEN ELS COLORS, ESCOLTAR CONTES, ENDEVINALLES, FER ALGUN EXPERIMENT I ALGUN TRUC DE MÀGIA, TASTAR AIGUA VERMELLA, MENJAR UN PASTÍS AMB LA FORMA I ELS COLORS DE L’ARC DE SANT MARTÍ… ENS HO HEM PASSAT SUPER BÉ! AHH! I TAMBÉ ENS HAN PERMÉS…EQUIVOCAR-NOS. L’ERROR FORMA PART DE TOT PROCÉS D’APRENENTATGE, JA QUE SERVEIX PER CONSTRUIR- NE UN DE NOU…DONCS A NOSALTRES SEGUR QUE MAI SE’NS OBLIDA QUE…EL COLOR ROSA NO APAREIX A L’ARC DE SANT MARTÍ. ES DIU COLOR… 7.LILA ANYIL
 26. 26. EXPERIMENTEM AMB ELS COLORS! A PARTIR DELS 3 COLORS PRIMARIS (VERMELL, GROC I BLAU) ACONSEGUIM OBTENIR TOTA LA RESTA DE COLORS! SEMBLA MÀGIA!
 27. 27. -HEM PINTAT EL NOSTRE PROPI ARC DE SANT MARTÍ PER LA CLASSE. -HEM FET ENDEVINALLES I JOCS DE PARAULES AMB EL VOCABULARI RELACIONAT. -HEM APRÉS UNA CANÇÓ SOBRE L’ARC DE SANT MARTÍ. -HEM VIST VIDEOS EXPLICATIUS. -HEM PINTAT I ORDENAT LES VINYETES D’UN CONTE. -HEM SORTIT AL PATI A OBSERVAR EL CEL I CANTAR SOTA LA PLUJA (FLUIXETA I SENSE FRED) LA NOSTRA CANÇÓ. -HEM FET UN ARC DE SANT MARTÍ DE PLASTILINA I HEM HAGUT DE BARREJAR COLORS PER ACONSEGUIR L’ANYIL QUE NO TENIEM! -ENS HEM PINTAT UNA SAMARRETA SOBRE AQUEST PROJECTE TAN XULO! -ETC… I A MÉS A MÉS
 28. 28. DURANT L’INICI DEL PROJECTE VA ESTAR AMB NOSALTRES LA GISELA. VA ESTAR FENT PRÀCTIQUES DE MAGITERI A LA NOSTRA CLASSE I ENS VA AJUDAR MOLT! ELLA TAMBÉ VA FER AMB NOSALTRES ALGUNES ACTIVITATS… L’ARC DE SANT MARTÍ SURT QUAN FA SOL I PLOU…PERÒ QUIN ANIMAL FA EL MATEIX? ELS CARGOLS! AMB LA GISELA VAM TREBALLAR: -UNA ENDEVINALLA -LES PARTS DEL COS DEL CARGOL -COM ES REPRODUEIXEN: VAM FER UNA CARGOLERA A LA CLASSE PER VEURE SI POSÀVEN OUS! -UNA CURSA DE CARGOLS (TENYINT-LOS AMB COLORANT ALIMENTARI) ENS VA AGRADAR MOLT! GRÀCIES GISELA!
 29. 29. UNA VEGADA MÉS, MOLTES GRÀCIES PER HAVER-VOS IMPLICAT TANT. HA ESTAT UN PROJECTE CURT PERÒ INTENS. SOU UNS CAMPIONS!

×