12 13 p3a els dracs

4,345 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

12 13 p3a els dracs

 1. 1. ELS DRACS 2n PROJECTE P3 2012 – 2013
 2. 2. TRIA DE SEGON PROJECTE. PLUJA D’IDEES! QUAN VAM TANCAR EL PROJECTE DELS PORQUETS, VAM PROPOSAR ALS NENS I NENES DE LA CLASSE, LA POSSIBILITAT DE TRIAR-NE UN DE NOU. AL PRINCIPI, NO ELS VA AGRADAR GAIRE LA IDEA, JA QUE ELLS/ES DEFENIEN QUE VOLIEN CONTINUAR SENT “ELS PORQUETS”, PERQUÈ ELS AGRADAVEN MOLT. LA MAJORIA ES PENSAVEN QUE ENCETAR UN NOU PROJECTE SUPOSAVA UN CANVI DE NOM DE GRUP, I ÉS CLAR, NO VOLIEN DEIXAR DE SER LA CLASSE DELS PORQUETS! QUAN VAN SABER QUE AIXÒ NO ERA AIXÍ, QUE NOSALTRES CONTINUARIÉM SENT ELS PORQUETS, PERÒ QUE ARA INVESTIGARÍEM SOBRE UN ALTRE TEMA, ES VAN COMENÇAR A ANIMAR! COM LA TRIA VA SER AL VOLTANT DE LA FESTA DE SANT JORDI, ESTAVEN SÚPER MOTIVATS AMB LA LLEGENDA, EL CAVALLER SANT JORDI, I ELS DRACS! AMB TOTES LES PROPOSTES VAM FER UNA PRIMERA VOTACIÓ, ON ELS DRACS, LES PRINCESES I ELS METGES, VAN SORTIR GUANYADORS. PER DECIDIR QUIN SERIA FINALMENT EL SEGON PROJECTE, VAM FER UNA SEGONA VOTACIÓ, I AQUÍ VA SER ON, PER MAJORIA, VAN GUANYAR ELS DRACS!
 3. 3. QUÈ SABEM DEL DRACS? QUE TREU FOC. PER VEURE QUINS EREN ELS SEUS CONEIXEMENTS PREVIS VAM TENIR DIVERSES CONVERSES, SOBRE QUÈ ERA EL QUE SABIEN DELS DRACS. COM PODREU COMPROVAR, LA MAJORIA DE LES COSES ESTAVEN RELACIONES AMB LA LLEGENDA. SÓN VERDS. TENEN URPES I TENEN CUA.ÀLEX. TENEN PEUS. “TIENEN DOS PATAS Y DOS PATAS MÁS, DIFERENTES”. “SALE EN EL CUENTO DEL SANT JORDI”. TENEN ULLS.. TENEN NAS. “SE MENGEN A LA PRINCESA”. TENEN BOCA. TENEN ORELLES. SANT JORDI LI CLAVA UNA LLANÇA. “SE MENJA A LOS ANIMALS, I LI CLAVA UNA LLANÇA”. “I SE CAU AL TERRA”. “Y CRECE UNA ROSA”.
 4. 4. QUÈ VOLEM SABER? “LOS DRACS SE MOREN”. “LES MATA EL SANT JORDI”. LA GENT ES QUEDA SENSE MENJAR. “EL DRAC SE MENJA ALS ANIMALS”. SABEM MOLTES COSES PERÒ ENCARA ENS AGRADARIA SABER-NE MÉS! QUINES COSES VOLEM SABER?? “SI TIENEN DIENTES”. SI TENEN PEUS. I, QUE SABEM QUÈ MENGEN? TOTS: NOOOOO! I ON VIUEN? AL CEL. A LA MUNTANYA! QUÈ MÉS VOLEM SABER? SI TENEN ALES. Sí QUE EN TENEN!!!
 5. 5. COM HO PODEM SABER? TENEN UNES ALES MOLT PETITES. SI ELS DRACS TENEN BEBÉS. SI QUAN NEIXEN PRENEN EL PIT. ON PODEM INVESTIGAR TOTES AQUESTES COSES? A LA MUNTANYA. AL PATI. ALS LLIBRES. MIRANT JOGUINES. A L’ORDINADOR.
 6. 6. QUÈ HEM APRÈS? COM PODREU OBSERVAR, AQUEST PROJECTE ÉS DIFERENT AL PRIMER QUE VAM FER DELS PORQUETS, SOBRETOT PEL QUE FA A L’ESTRUCTURA. MOLTES DE LES INQUIETUDS DELS NENS I NENES GIRAVEN AL VOLTANT DEL DRAC DE LA LLEGENDA DE SANT JORDI, I DURANT TOT EL PROJECTE HAN ESTAT MOLT MOTIVATS PEL CONTE, PER TOTES LES CANÇONS DEL CONTE, I PER AIXÒ ENS HEM CENTRAT UNA MICA MÉS EN AIXÒ, QUE NO PAS EN FER UN CERCA SOBRE ELS DRACS, DIFERENTS TIPUS… JA QUE NO ERA PER ON GIRAVEN ELS SEUS INTERESSOS. HEM ESTAT INVESTIGANT UNA MICA MITJANÇANT FOTOS, JOGUINES I CONTES COM EREN FÍSICAMENT ELS DRACS, ON VIVIEN I COM NEIXIEN ELS SEUS BEBÉS, QUE EREN ALGUNES DE LES PREGUNTES QUE HAVIEN FET AL QUÈ VOLEM SABER; I DESPRÉS ENS HEM CENTRAT MÉS EN CONÈIXER ALGUNES CANÇONS SOBRE ELS DRACS, FER ALGUN BALL, CONSTRUIR UN DRAC PER LA CLASSE, I MIRAR I ESCOLTAR DIFERENTS VERSIONS SOBRE LA LLEGENDA DE SANT JORDI. AIXÍ PODEM DIR, QUE AQUEST PROJECTE S’HA CENTRAT EN LA PART MÉS ARTÍSTICA: LA MUSICAL (APRENDRE CANÇONS I BALLS), LA INTREPRETATIVA I EMOCIONAL (REPRESENTAR LA LLEGENDA, CONVERSES EMOCIOS I SENTIMENTS), I LA PLÀSTICA (CONSTRUCCIÓ D’UN DRAC, PORTADA PROJECTE!), ÍNTIMAMENT RELACIONADA AMB L’ÀREA DE DESCOBERTA D’UN MATEIX I DELS ALTRES, QUE ÉS LA QUE FA MÉS REFERÈNCIA AL CONEIXEMENT DEL PROPI COS! ESPEREM QUE US AGRADI! NOSALTRES ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ I NO HEM PARAT DE MOURE EL NOSTRE ESQUELET!!!
 7. 7. ÍNDEX DEL PROJECTE 1.COM SÓN ELS DRACS? 2.COM NEIXEN? 3.ON VIUEN? 4. A MÉS A MÉS…
 8. 8. 1. COM SÓN ELS DRACS? ELS PORQUETS I PORQUETES DES DEL PRINCIPI HAN TINGUT MOLT CLAR COM EREN ELS DRACS, JA QUE A PARTIR DE L’ESCOLTA I VISUALITZACIÓ DE LA LLEGENDA DE SANT JORDI, HAVIEN POGUT OBSERVAR MOLT, COM ERA LA SEVA FISIONOMIA. MIREU TOTES LES COSES QUE JA SABÍEN SENSE HAVER-NOS POSAT A INVESTIGAR! “Y CUAS”. ÀLEX. I UNS ULLS MOLT GRANS. I QUATRE CAMES. “ I ORELLES TAMBIÉN!”. “Y ALAS”. “SÓLO ALGUNS”. ELS DRACS TENEN CAPS. TENEN CUA. I UN COLL I COM ÉS…? MOLT LLARG. TAMBÉ TENEN UNGLES LLARGUES. I COM ES DIUEN AQUESTES UNGLES? URPESÀLEX
 9. 9. “I MUEVEN LA CUA QUAN VOLEN I ESTAN ENFADATS.” SI I TIREN FIOC PER LA BOCA.ÀLEX UN BON DIA, EN ARRIBAR A LA CLASSE, DESPRÉS D’HAVER JUGAT UNA ESTONA I D’HAVER RECOLLIT, ES VAN TROBAR AMB UNES CAPSES A LA ROTLLANA… APARENTMENT SEMBLÀVEM NOMÉS AIXÒ, CAIXES… PERÒ ESTAVEN POSADES UNA DARRERA DE L’ALTRE, I AMB CERTS ELEMENTS A SOBRE AMB UNA INTENCIONALITAT. AL PRINCIPI, ELS HI VAM PREGUNTAR SI SABÍEN QUE FEIA AIXÒ ALLÀ, QUÈ ERA, QUÈ PODIEM FER AMB ALLÒ…
 10. 10. ÉS UN ELEFANT! I DE MICA EN MICA ELS PORQUETS I PORQUETES VAN COMENÇAR A FER HIPÒTESIS…VAN SORTIR COSES MOLT MAQUES! SE’LS VAN OCÒRRER MOLTES IDEES!! UN CUC, PERQUÈ ÉS MOLT LLARG. UN P0RQUET! “UN PATITO”. “UN TIGRE”. UN CAVALL.. UN LLEÓ! ÀLEX UN TREN. UNA LOCMOTORA. CRIS, ENS DONES UNA PISTA? CRIS: JO NO SÉ QUE ÉS, M’HO HE TROBAT AQUÍ A LA CLASSE QUAN HE ARRIBAT, PERÒ TAMBÉ SE M’HA ACUDIT UNA IDEA COM A VOSALTRES… UN ANIMAL QUE TÉ EL COS VERD… UNA GRANOTA! SI SI, UNA GRANOTA!!!!! UN DRAC, UN DRAC!! L’ ONA VA DIR LES PARAULES MÀGIQUES! VA SER DIR UN DRAC, I TOTS ELS NENS I NENES, VAN DIR QUE Sí, QUE Sí, QUE FÈSSIM UN DRAC!, PERÒ AMB UNA CÚA UNA MIQUETA MÉS LLARGA!
 11. 11. UN COP DECIDIT VAM PENSAR QUINS COLORS NECESSITARÍEM, I VAM TRIAR PINTAR-LO AMB DOS VERDS DIFERENTS, I AMB VERMELL!
 12. 12. UN COP VA ESTAR TOT SEC, VAM COMENÇAR A MUNTAR LES DIFERENTS PARTS, LI VAM ENGANXAR UNS ULLS, UN FOC FET AMB PAPER DE CELOFAN I LI VAM PINTAR UNES BONES DENTS! MIREU QUE DIVERTIT ENS VA QUEDAR!
 13. 13. QUE MACOS I MAQUES ESTEM!
 14. 14. QUINES FOTOS MÉS DIVERTIDES!
 15. 15. TAMBÉ VAM ESTAR OBSERVANT UNS DRACS DE JOGUINES QUE ENS VAN PORTAR LA VALENTINA, L’ÀLEX, EL MATTEO I L’ERIC! EREN DE DIFERENTS COLORS, ALGUNS AMB ALES GRAN,S, AMB ALES PETITES, D’ALTRES SENSE ALES, AMB UN CAP O AMB DOS… PERÒ TOTS AMB UNES BONES URPES, I UNA CUA MOLT LLARGA!
 16. 16. 2. COM NEIXEN? EN UN PRINICPI, SEMBLAVA QUE TOTS TENÍEN MOLT CLAR QUE ELS DRACS NEIXIEN COM ELS PORQUETS I COM NOSALTRES. PERÒ QUAN ENS VAM POSAR A INDAGAR UNA MICA, VAM VEURE QUE NO ERA AIXÍ, ELS DRACS POSEN OUS, COM ELS GALLINES (VAM DIR MOLTS, MOLT RÀPID), I PER TANT JA NO SÓN MAMÍFERS COM NOSALTRES O COM ELS PORQUETS, JA QUE PER SER-HO, ENTRE D’ALTRES COSES HAN DE CRÈIXER DINS LA PANXA I NÈIXER PER LA VULVA I DESPRÉS S’HAN D’AMAMANTAR. PER TANT ELS DRACS NO SÓN MAMÍFERS, SÓN OVÍPARS, COM LA RESTA D’ANIMALS QUE POSEN OUS! 3. ON VIUEN? PER LA INFORMACIÓ QUE HEM POGUT TROBAR, ELS DRACS VIUEN EN COVES I A LES MUNTANYES
 17. 17. A MÉS A MÉS… HEM APRÈS UN TROSSET DE LA CANÇÓ, PUFF ERA UN DRAC MÀGIC.
 18. 18. AQUESTA CANÇÓ ENS HA DONAT PEU A PARLAR SOBRE ELS AMICS I LES AMIGUES, A REFLEXIONAR SOBRE LA SORT QUE TENIM DE TENIR-NE TANTS, I LA IMPORTÀNCIA DE CUIDAR-LOS, JA QUE A NOSALTRES TAMBÉ ENS AGRADA QUE ENS CUIDIN. A PENSAR QUE QUAN ENS ENFADEM ENTRE NOSALTES, A VEGADES ENS DIEM COSES QUE ENS FAN MAL “JA NO SÓC EL TEU AMIC/GA, JA NO VULL JUGAR MÉS AMB TU…” QUE NO PENSEM EN AQUELL MOMENT PERQUÈ ESTEM ENFADATS PERÒ QUE FAN MAL ALS ALTRES. VAM ESTAR PENSANT QUINES COSES PODRÍEM FER O DIR, QUAN ALGÚ ESTIGUI TRIST O ENFADAT, JA NO NOMÉS ENTRE NOSALTRES, SINÓ QUAN VE AIXÍ DE CASA PER EXEMPLE, I VAM SORTIR UNES COSES MOLT MOLT MAQUES! VAM FER UNA GRAN LLISTA QUE VAM GUARDAR DINS D’UN POT, I AIXÍ CADA VEGADA QUE CREIESSIM QUE ALGÚ NECESSITAVA LA NOSTRA AJUDA, PODRÍEM REGALAR-LI ALGUNES DE LES COSES QUE ALLÀ ESTÀVEN ESCRITES! UNA ABRAÇADA! UN DIBUIX! UNA FLOR! PETONS DOLÇOS! PARAULES DOLCES! T’ESTIMO! GUAPO! GUAPA!
 19. 19. UN DRAC FEROTGE PER LA BOCA TREU FOC! TREU FOC! NO MENJA PA, NI MENJA COCA, TREU FOC! TREU FOC! LA GENT S’ESPANTA QUAN EL VEU QUI NO L’HA VIST MAI NO S’HO CREU… DRAC CATACRIC CATACRAC NO EM FAS CAP POR, CATACRIC CATACRAC TU ETS COM UN XAI AI QUE SI, AI CARAI, I JO EL PASTOR! SI SENYOR! HEM APRÈS UN TROSSET DE LA CANÇÓ, DRAC FEROTGE. ALGUNS DE NOSALTRES JA LA CONEIXÍEM, PERQUÈ ÉS LA CANÇÓ QUE VAM CANTAR I BALLAR PER CARNESTOLTES. I NO HEM PARAT DE BALLAR-LA!!
 20. 20. TAMBÉ HEM APRÈS TRES CANÇONS RELACIONES AMB SANT JORDI! UN PARELL QUE EXPLIQUEN LA LLEGENDA DE SANT JORDI, I UN ALTRE QUE MENCIONA ALS PERSONATGES DEL CONTE. SANT JORDI ARRIBA COM UN CAVALLER, AMB LA SEVA LLANÇA TRAVESSA EL CARRER. JA VEU LA PRINCESA QUE EL DRAC VOL MENJAR, SI NO ES DONA PRESSA ELLA MORIRÀ. LI CLAVA UNA LLANÇA, CAU ESCALABRAT, LA POBRA PRINCESA VISA S’HA SALVAT! LA ROSA CREIXIA, SANT JORDI L’HA AGAFAT, I A LA PRINCESA JA LI HA REGALAT.
 21. 21. SANT JORDI NO TENIA CAP SOLDAT, SANT JORDI NO TENICA CAP SOLDAT, SANT JORDI NO TENIA CAP SOLDAT, ELL SOL VA MATAR AL DRAC! SANT JORDI A LA PRINCESA VA SALVAR, SANT JORDI A LA PRINCESA VA SALVAR, SANT JORDI A LA PRINCESA VA SALVAR, UNA ROSA LI VA REGALAR!
 22. 22. SANT JORDI, LA PRINCESA, LA ROSA I EL DRAC, DOS VAN AL DARRERA, DOS VAN AL DAVANT. SANT JORDI, LA PRINCESA, LA ROSA I EL DRAC, DOS VAN AL DARRERA, DOS VAN AL DAVANT!
 23. 23. INTREPRETEM LA LLEGENDA DE SANT JORDI! DURANT DIFERENTS DIES, HEM ESTAT REPRESENTANT LA LLEGENDA DE SANT JORDI. CADASCÚ HA TRIAT FER EL PAPER QUE MÉS LI HA AGRADAT! UNS FEIEN DE SANT JORDI, UNS ALTES DE PRINCESA, I UNS ALTRES DE DRAC. LA RESTA, D’ESPECTADORS, ELS ANÀVEM CANTANT LA CANÇÓ QUE EXPLICA TOTA LA LLEGENDA PER A QUE ELLS I ELLES, L’ANESSIN REPRESENTANT A MESURA QUE ANAVEN SUCCEINT LES COSES A LA CANÇÓ! HA SIGUT MOLT DIVERTIT VEURE’LS EN ACCIÓ! ALGUNS ES MOSTRÀVEN MÉS VERNOGNYOSOS, I D’ALTRES MÉS ATREVITS! SANT JORDI LA PRINCESA EL DRAC
 24. 24. CADASCÚ HA TRIAT QUIN PAPER FER, I DESPRÉS DE REPRESENTAR HEM ESTAT PARLANT DEL NOSTRE PAPER. ENS HA AGRADAT FER DE DRACS? …I DE PRINCESES? …I DE SANT JORDI? PERQUÈ?? DRACS TOTS: BÉ!!! “YO ME SENTIDO MUY BIEN, PORQUE ME COMÍA A LA VALENT”. “MUY BIEN PORQUE NOS HEMOS CAIDO”. (QUAN EL SANT JORDI ELS MATA). “M’HA FET VERGONYA. NO QUERIA QUE ME CLVARAN LA LLANÇA, NO M’AGRADA”
 25. 25. PRINCESES TOTS: BÉ, ENS AGRADA! ENS AGRADA MOLT SER PRINCESES. ESTEM CONTENTES PERQUÈ ENS HAN REGALAT UNA ROSA. BÉ PERQUÈ ENS HAN SALVAT M’AGRADAT MOLT DONAR-LI UN PETÓ A L’ORIOL. (EL SEU SANT JORDI).
 26. 26. SANT JORDIS TOTS: BÉ!!! BÉ, PERQUÈ HEM REGALAT UNA ROSA. MOLT BÉ, PERQUÈ HEM REGALAT UNA ROSA A LES NOSTRES PRINCESES! ÀLEX TOTS ESTÀVEM MOLT ATENTS VEIENT COMREPRESENTAVEN ELS ALTRES!
 27. 27. FEM UNA PORTADA BEN DIVERTIDA!! REPASSANT UNA MICA AMB ELS NENS I NENES LES TÈCNIQUES TREBALLADES A PLÀSTICA, VAM ESTAR PENSANT COM FER LA PORTADA. ELS PORQUETS I PORQUETES VOLIEN ESQUITXAR I PINTAR AMB AQUAREL·LES. PER REPRESENTAR LES SEVES ESCATES, VAM PINTAR UNES PINCES DE COLOR VERMELL! DIT I FET! ENS VAM POSAR A TREBALLAR EN LA NOSTRA PORTADA!
 28. 28. ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT MOLT EL NOSTRE PROJECTE! UN COP MÉS, GRÀCIES PER LA VOSTRA AJUDA! ÉS MOLT MOLT VALUOSA PER NOSALTRES!

×