Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Grècia

455 views

Published on

Gècia

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Grècia

 1. 1. GRECIA
 2. 2. LOCALITZACIÓ Es creu que el poble grec va immigrar al sud cap a la península balcànica en diverses onades a finals del tercer mil·lenni Ac.
 3. 3. TEMPS EN QUE ES VA DESENVOLUPAR L'antiga Grècia és va desenvolupar: 776 aC – 323aC.
 4. 4. El grec antic és el grec que es parlava a la Grècia Antiga i a les seves colònies (segles 11 aC a 3 aC). És l 'antecessor del grec (segles 3 aC a 3 dC).(segles 3 aC a 3 dC). El grec pertany a una llengua antiga anomenada indoeuropeu. La llengua grega de l'antiguitat es parlava no només a l'Antiga Grècia peninsular, sinó també a les colònies, cosa que va donar lloc als distints dialectes que en coneixem. grec hel·lenístic LLENGUA
 5. 5. DÉUS ● Zeus: déu suprem de l'Olimp, el seu regne és el cel. ● Hera: esposa i germana de Zeus, deessa del matrimoni ● Poseidó: germà de Zeus, déu del mar ● Demèter: germana de Zeus, deessa de l'agricultura ● Hestia: germana de Zeus, deessa de la llar ● Atenea: filla de Zeus, deessa de les arts, de la guerra i de la intel·ligència ● Apol·lo: fill de Zeus, déu de la llum, la música i de la medicina ● Àrtemis: filla de Zeus i germana d'Apol·lo, deessa de la caça (identificada amb la romana Diana). ● Afrodita: deessa de l'amor i de la bellesa, nascuda de l'escuma marina (identificada amb la romana Venus). ● Hefest: fill d'Hera, déu del foc i de l'artesania ● Ares: fill de Zeus, déu de la guerra ● Hermes: fill de Zeus, déu dels camins i dels viatgers
 6. 6. ESPAIS SAGRATS ● El temple grec és l' obra arquitectònica per excel·lencia de l' antiga grecia i forma part d' un espai sagrat. ● El temple grec no era un lloc per anar a resar, era la casa d'un déu a terra.
 7. 7. RITUALS SAGRATS ELS SACRIFICIS ● Els sacrificis podien ser oferts per un individu particular -un cap de família en ocasió d’una celebració familiar-, una col·lectivitat com una associació religiosa. PREGARIES ● Les pregàries s’adrecen als déus amb els sacrificis i les libacions(és un ritual religiós) FESTIVALS ● Els festivals eren un conjunt d’actes rituals en honor d’un déu que sovint duraven uns quants dies seguits. ELS RITUALS DE LA MORT ● Els ritus funeraris començaven el mateix dia de la mort: les dones de la família rentaven el cadàver, el vestien de blanc, el cobrien amb un llençol, deixant la cara descoberta, i el guarnien amb flors.
 8. 8. GRACIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ!!!
 9. 9. GRACIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ!!!

×