Smarte medarbeidere på smarte arbeidsplasser

1,214 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,214
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
27
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Smarte medarbeidere på smarte arbeidsplasser

 1. 1. Smarte medarbeidere på smarte arbeidsplasser På jobben har vi bruk for sosiale verktøy som er jobbnyttige, effektive, profesjonelle,og ikke minst sikre! Erling Hesselberg Workplace Consulting AS
 2. 2. Utfordringen anno 2010 Det er for mye informasjon til at vi klarer å bearbeide den alene Informasjon som bearbeides sammen med andre er nyttigere Vi har alle behov for å knytte oss til andre mennesker og føle oss tilknyttede Men vi vil ikke finne opp hjulet på nytt La oss koble sammen våre hoder og utnytte felles kunnskap
 3. 3. Globaliseringen krever mer samhandling enn noensinne  Organisasjoner må: ● ...knytte seg til personer globalt ● ...akseptere generasjonsskiftet ● ...bryte ned tradisjonelle grenser ● ...innovere nedenfra og opp og utenifra og inn ● ...vite hva man vet ● ...samarbeide bedre Samhandling er kritisk ● ...lære på nye måter nødvendig i vår moderne sammenknyttede verden Source: Burton Group, Mike Gotta field research 2009
 4. 4. Epost er IKKE løsningen  Fragmentert, ad-hoc samhandling  Liten eller ingen samhandling mellom kolleger  Vanskelig å finne filer, de sendes om og om igjen uten kontroll på versjoner  De samme spørsmålene besvares om igjen og om igjen  50 % sjekker e-post flere ganger i timen  Asynkron kommunikasjon er tids- og  < 20 % av tenåringer ressurskrevende bruker e-post  Det tar 8,2 min. å finne en e-post som er over 14 dg.
 5. 5. Sosial samhandling hjelper individer og organisasjoner til å jobbe smartere Det handler om mennesker, arbeidet de gjør og hvordan andre drar nytte av det. Knytte seg til globalt med andre ansatte, kunder og samarbeidspartnere for å bygge nære relasjoner som skaper resultater Samhandle fra hvorsomhelst for å bli en mer fleksibel og endringsvillig organisasjon. Innovere ved å utnytte kraften i fellesskapet og generer nye ideer Optimalisere investeringene i medarbeiderne 71% of CEOs plan to place greater focus on external partnerships and collaboration that * Source: IBM Global CEO Study 2008 extends beyond the traditional walls of the enterprise*
 6. 6. Sosial Samhandling skaper bedre resultater JEG MÅ KUTTE KOST JEG TRENGER INNSIKT JEG TRENGER FORDELER ✔ Utnytte skaperevnen i ✔ Fleksibel arbeidskraft ✔ Riktig informasjon til hele organisasjonen ✔ Strømlinjeforme rett tid, i relevans ✔ Øke styrken og beslutningene ✔ Mangedoble hastigheten i ✔ Gjøre ansatte i stand innholdsverdien beslutnings- til å skape mer med prosessene og mindre ✔ Gjenbruke relevant skape tettere ekspert-innhold relasjoner ✔ Utnytte ekspertisen SMART JOBB BEDRE FOKUS INNOVASJON Samhandle Tilknytte Innovere
 7. 7. Sosial Samhandling Knytter sammen individer og informasjon på tvers av verdikjeden for å gjøre medarbeiderne mer effektive Hold styr på det som skjer i prosjektene Finn de riktige personene som kan løse mine problemer - nå! Utnytt andres kunnskap og erfaringer Ha et sted der dere kan samle og utveksle ideer Kommunisér din med andre kompetanse til andre i kolleger med organisasjonen samme interesser Del mine Ha bedre kontroll på personlige filer arbeidet ditt
 8. 8. Tradisjonelt strukturert samarbeide Den tradisjonelle metoden for å dele innhold med dine team Team Kalender Dokument Bibliotek Ha kontroll på viktige Bruk innholdsbibliotek for begivenheter og aktiviteter som å organisere og dele innhold angår teamet ditt. for prosjekter, samarbeids- grupper eller deg selv. Team Diskusjoner Bruk et diskusjonsforum Lister, Oppgaver, til å utveksle informasjon og ideer Kontakter innen forskjellige tema relatert til Bruk lister med oversikter ECM Integrasjon dine team. over prosjekter, gjøremål, Utnytt dine investeringer i oppgaver, aktiviteter og en innholdsstruktur ved å gjøre Arbeidsflyt kontaktlister for alle informasjonen mer tilgjengelig medlemmene i prosjektet. Bruk dokument-arbeidsflyt for dine medarbeidere. for å godkjenne kritisk innhold og Sørg for at innholdet i rute informasjonen til Koblinger samarbeidet og ad hoc innhold beslutningstakere for godkjenning. Få tilgang til dokument- er ivaretatt i henhold til bibliotekene sømløst direkte fra regelverk og lover. Team Wikis din dekstop-applikasjon som Office, Notes, Outlook, Sametime Skap wiki-sider for dine prosjekter og fellesredigerte sider. Se endringene både på sidene og i kommentarene.
 9. 9. Vet du hvordan du finner de riktige personene? ● Bruker du mye tid på å finne medarbeidere med den rette kompetansen og erfaringen? ● Har du verktøy som kan finne ukjente ressurser på tvers av tidssoner, avdelinger, prosjekter og arbeidsområder? ● Vet du hvordan du enkelt kan finne en rapport for å informere dine kolleger? ● Ville det være fint å kunne identifisere en person som er knyttet til et; – et spesielt dokument, – en spesiell aktivitet, – en spesiell kompetanse, – eller en spesiell prosjekt-kompetanse?
 10. 10. Vet du hvordan du skal dele filene dine med andre? ● Er innboksen din overbelastet med epost? ● Har du mange duplikater og utdaterte filer på disken din? ● Kan du enkelt finne innhold som er delt, men som du ikke kjenner innholdet av eller hvor de er? ● Vet du om disse filene har noen verdi? ● Vet du hvem som har lastet ned siste versjon av filene dine? ● Vet du hvem som bruker filene dine?
 11. 11. Vet du hvordan du kan styre en rekke prosjekter i hele organisasjonen? ● Er det vanskelig å holde alle prosjektmedlemmene i synk med de siste oppdateringene? ● Trenger du hjelp til å organisere og koordinere hvem som som arbeider med ulike deler av prosjektene? ● Kaster prosjektgruppen bort tid når de skal dele innhold og sikre riktige versjoner av filene når de deler dem via epost? ● Har du en enkelt metode for å rute dokumentene i en arbeidsflyt for godkjenning før de blir publisert? ● Kan du enkelt gjøre alt dette med hjelp av en desktop-applikasjon eller en webleser?
 12. 12. Vet du hvordan du kan få gjort de daglige arbeidsoppgavene raskere? ● Er det stadig vanskeligere å holde seg ajour og fokusert? ● Klarer du å jobbe deg gjennom innboksen hver dag? ● Er du trøtt og lei av å finne opp hjulet på nytt når det gjelder repeterbare arbeidsoppgaver? ● Trenger du hjelp til å organisere og distribuere arbeidsoppgavene både for deg selv og andre? ● Er du i stand til å utføre og overvåke en rekke forskjellige aktiviteter og oppgaver? ● Kan du enkelt gjøre dette med hjelp av en desktop-applikasjon og en webleser?
 13. 13. Vet du hvordan du kan koble sammen personer med samme faginteresser for å dele kunnskap? ● Trenger du å utnytte idéer og innspill fra kunder og samarbeidspartnere for å skape nye produkter og tjenester? ● Har du medarbeidere med felles interesser og ferdigheter som andre deler av, eller hele organisasjonen, kan dra nytte av om de deler sine ideer, forskningsresulteter, nyheter osv.? ● Ser dine medarbeidere med felles interesser etter mer effektive måter å publisere sin kunnskap på til andre? ● Har din bedrift eller organisasjon et online forum der medarbeiderne kan dele idéer og publisere kostnadsbesparende idéer?
 14. 14. Moderne samhandling Den mest effektive måten for å jobbe sammen i team Profiler Kollektiv IQ Fellesskap Raskt å finne personer du trenger ved Skap, finn, delta og arbeid sammen å søke på tvers av organisasjonen og med andre i fellesskap for personer knytte deg til andre. All sosial programvare du med samme interesser og arbeidsfelt, ansvarsområde og kompetanse. trenger rett fra boksen. Bokmerker Blogger Aktiviteter Lagre, organisere og dele bokmerker, Bruk en blogg til å presentere dine idéer finn bokmerkrs som er og få tilbakemelding fra andre. Lær av Organiser arbeidet ditt, panlegg neste kvalifisert/validert av andre med andres ekspertise og erfaringer via deres fase og utvid ditt profesjonelle nettverk samme interesser og ekspertise som blogger. for å utføre ditt daglige arbeide enklere deg. og raskere. Hjemmeside Filer Wikis Følg med i relevante sosiale data fra Last opp og del alle typer filer med Skap wiki-sider for individer, grupper hele din organisasjon ved bruk av kolleger og fellesskap. Ha kontroll med og fellesskap der flere redigerer de abonnementer, varsler og nettverk av versjoner, følg med i hvem som laster samme artiklene. Se kommentarer, kolleger. ned hva, les deres kommentarer og endringer og vurderinger. vurderinger.
 15. 15. Noen erfaringer 87% av medarbeidere som samhandler med andre via sosiale medier øker sine ferdigheter 84% får tilgang til ekspertise raskere 84% deler kunnskap med andre 77% gjenbruker verdifull informasjon 74% øker sin produktivitet 64.5% øker sin personlige verdi (fagmenneske) 64.5% øker sin følelse av tilhørighet 59.9% øker salget (produktiviteten) 42.4% øker kundetilfredsheten (brukerne) Kilde: IBMs egen implementasjon av sosial samhandlingsverktøy
 16. 16. Hvilken kunnskap har vi??
 17. 17. Del dine tanker, strategier og visjoner  Ved proaktivt å dele sine tanker og respondere på andres, kan ledere og nøkkelmedarbeidere bidra til utviklingen av bedriftskulturen og målrette organisasjonen i henhold til visjon og strategi.  Deltakelse i fellesskap vil effektivisere den målrettede informasjonsstrømmen, øke engasjementet og effektivisere arbeidet.
 18. 18. Samhandle med andre innen ditt fagområde  Felles tjenester som fildeling, wiki´s og diskusjonsfora gjør det mulig for medarbeiderne å finne frem til og samhandle med andre med relevant kunnskap.
 19. 19. Hvordan kan vi samarbeide og få kontroll på oppgavene?  Det er aktivitetene som skaper verdiene – ikke dokumentene!  Samhandlende aktivitetsplaner gjør det enklere å dele oppgaver, ressurser og holde alle ajour.
 20. 20. Få kontroll på dokumentene og versjonene  Del filer med den enkelte, med grupper, eller hele organisasjonen. Last opp nye versjoner, legg inn kommentarer og organiser dem i logiske samlinger.  Tilgangskontroll på gruppenivå og individuelt er selvsagt. Se også hvem som har lastet ned hva!
 21. 21. Det handler om Mennesker Ikke teknologi
 22. 22. Kampen om din oppmerksomhet Twitter Feeds Blogger E-post Chat Facebook Møter Wikis Forum Oppgaver
 23. 23. Vi er bare mennesker... Twitter Feeds Blogg E-mail Chats Facebook Møter Wikis Forum Oppgaver
 24. 24. Multitasking er dyrt For mange kilder Manglende oversikt Fragmentert informasjon Hvilke sammenhenger er viktige? Komplisert navigering Enhver kommunikasjon du har med noe eller noen er en potensiell kostbar avbrytelse
 25. 25. Hva er viktig? (husk, vi er «bare» mennesker) …de endelige data til kvartalsrapporten …viktig forskning… Twitter Feeds Blogger E-post Filtrere informasjon Chats Facebook For mange kilder = for mye “støy” ? Du må delta i dette tlf. møtet …din kommentarer til… … siste frist for ..... Møter Wikis Forumer Oppgaver
 26. 26. Hvordan starte?
 27. 27. Oversikt Fokus Tilgang til Kunnskap
 28. 28. Virksomhetsportal Applikasjoner Innhold Stellent Cloud Samhandling Ekstranett og intranett som kombinerer Web 2.0 & sosiale medier Diverse for mer effektiv samhandling
 29. 29. Takk for meg! Erling.Hesselberg@Workplace.no http://www.linkedin.com/in/erlinghe http://www.slideshare.net/erlinghe

×