Hva er sosiale medier?

689 views

Published on

Fra Webhuset Roadshow 2010 (vår)

Published in: Technology, Art & Photos
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
689
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Hvor mange har en Facebook-profil? PERSONLIG Hvor mange har en Facebook-page for selskapet de jobber i? Hvor mange er på Twitter? Det skal handle om sosiale medier; bruk av og markedsføring på sosiale medier for næringslivet. De som ikke vet så mye om sosiale: Lære mer De som vet en del fra før: Inspirasjon Hver enkelt bedrift har ulike forutsetninger - ingen er så heldige som f.eks. flyselskaper. Tjenester som brukes av alle. Ung, gammel, business, pleasure, fattig, rik.
 • Hvor mange har en Facebook-profil? PERSONLIG Hvor mange har en Facebook-page for selskapet de jobber i? Hvor mange er på Twitter? Det skal handle om sosiale medier; bruk av og markedsføring på sosiale medier for næringslivet. De som ikke vet så mye om sosiale: Lære mer De som vet en del fra før: Inspirasjon Hver enkelt bedrift har ulike forutsetninger - ingen er så heldige som f.eks. flyselskaper. Tjenester som brukes av alle. Ung, gammel, business, pleasure, fattig, rik.
 • Vi kan ikke begynne uten å definere... Alle snakker om SM som den største selvfølge. Jeg møter mennesker som sier de er på Facebook, men “det derre sosiale medier-greiene driver jeg ikke med”
 • Noen har påstått at sosiale medier er det største siden den industrielle revolusjonen. Internett er nok noe i den retningen, men å si at det først var når vi begynte med sosiale medier at ting begynte å skje - DET er å ta litt hardt i.
 • Vi må huske at ting har skjedd VELDIG raskt. Det er alltid lett å overdramatisere ting når man står midt oppi et stort skifte.
 • Man skriver ikke historie mens det skjer. Historien skrives noen år senere. Det er altfor tidlig å si hvor viktig sosiale medier er. Det eneste som vi kan si ganske sikkert: Internett vil være en viktig del av historien om 2000-tallet. Sosiale medier vil være en viktig del av INTERNETTS EVOLUSJON.
 • MEN, vi er her for å snakke om sosiale medier - at sosiale medier er viktig både NÅ og i FREMTIDEN er hevet over enhver tvil. Det grunnleggende prinsippet i alle sosiale medier: Alt innenfor det som kalles “sosiale medier” ÅPNER FOR DIALOG. Det dummeste jeg hører er når et selskap sier de har en blogg også er det bare en enveis propagandakanal uten mulighet for leserne å kommentere.
 • Reisesjekken, Cheryl Crow: All I wanna do (is have some fun) Ericsson 28,8 DT modem. 5.000. Abn: 1.000. Det var FØR telefonregningen. Ikke mange som kom gjennom på telefon hjemme hos oss høsten ´95.
 • VG, Dagbladet Blomster ... SOL CHAT Vi hadde også en annen form for sosialisering som var populær: IRC
 • Og kanskje enda mer populær var “News” - eller USENET. Minner om en kombinasjon av EPOST og et vanlig WEBFORUM. News var en av de viktigste kanalene for markedsføring av Webhuset i 1998 når vi startet!!!!!!
 • Dette er et eksempel på en post på news fra 1999. Legg merke til REPLY TO AUTHOR-knappen Lar deg kommentere og svare.
 • ... Det som skrives om deg på Internett har derfor fått en betydning Webhuset - 179.000
 • Er det noe galt i det? Spør du meg er det veldig bra. Det demystifiserer. Vi trenger bare å oppføre oss normalt!
 • Som er kuriositet. Dette er allerede i 2006 - og da hadde folk datet på nett lenge. Hvis det ikke er det ypperste av å være sosial vet ikke jeg. Match.com ble lansert i april 1995. - 100.000 giftemål HVERT ÅR. Andrew Hunt from Wellington, Somerset, England, and Lisa Grosso from West Palm Beach, Florida, USA on November 1st 1996 --- GIFTET SEG OVER I.R.C.
 • Selv om vi har hatt sosiale medier i 15 år må vi se litt på hvordan dagens ser ut.
 • I Norge vil jeg påstå disse er de viktigste. I tillegg kommer diskusjonsforum på alle nettavisene - og ikke minst de RENE DISKUSJONSFORUMENE innenfor ulike vertikaler. Biler, båter, mobiltelefoner, web, PC, hagearbeid, foto, Mac, vin, mat, YOU NAME IT
 • Skinner igjennom at det er skrevet av mennesker - INGEN PRESSEMELDINGER ÅPENT FOR KOMMENTARER INVITERER TIL DIALOG: “HVA SYNES DU?”
 • Det å blogge handler om å ÅPNE LITT OPP og DELE. I vinter lanserte vi JAMES. En MSN-robot som du kan legge til som venn på MSN og gjøre mange av de samme tingene som du kan gjøre via kundesenteret vårt. LEGGE TIL EPOSTKONTOER, STOPPE OG STARTE VIRTUELLE SERVERE etc. Bloggen som FORKLARTE TEKNOLOGIEN BAK JAMES skapte - 3 ganger mer trafikk enn bloggen som fortalte at vi hadde lansert en ny tjeneste som het JAMES.
 • Når vi lanserte nye websider måtte vi tåle kritikk MEN det varmet også med mange positive tilbakemeldinger. Uten å invitere til dialog på bloggen tror jeg aldri vi ville fått like mye konstruktive tilbakemeldinger OG UNIK MULIGHET TIL Å GJØRE FORBEDRINGER.
 • Ganske tidlig bestemte jeg å knytte opp personlige blogger for å gi en styrket følelse av “ektehet”. Ta oss som vi her.
 • Noen misliker det, noen er likegyldig og noen liker det. Jeg skriver om alt som engasjerer meg. Det være seg Nina Karin Monsen når stormen stod på som verst. Man kan ikke bli venner med alle. Hvis noen ikke vil gjøre business med Webhuset pga mine meninger: SO BE IT.
 • Det er såpass mange som ikke kjenner til hvordan Twitter fungerer at vi vi ser på en liten film som forklarer konseptet.
 • ... Denne filmen ligger i sin helhet på eriknude.com hvis noen vil se den igjen. Når jeg laget denne filmen for godt over 1 år siden trodde jeg nok mer om Twitter enn det jeg gjør i dag. - Tror Twitter vil bli stort - Men vil forandre seg en god del før det virkelig får fotfeste. Det er smart å holde øynene oppe, men i mine øyne er det foreløpig for spesielt interesserte.
 • Så over til en aktør med betydelig større fotfeste - som vi ikke bør overse.
 • Vi hørte nylig at 2,5 millioner nordmenn har skaffet seg Facebook-profil. I samme setting var det flere som sa at “alle selskaper bør ha sin egen Facebook page” Det er ganske åpenbart at alle selskaper BØR ØNSKE Å VÆRE DEL AV et forum som samler halvparten av befolkningen i landet vårt. Men det krever litt engasjement. Det er enkelt å opprette en “page”, men ikke like enkelt å utnytte den. Det skal vi heldigvis lære mer om i dag. MEN FACEBOOK ER OGSÅ EN VIKTIG ANNONSEKANAL.
 • LinkedIn er Facebook i business-verden.
 • Før i tiden tok vi med visittkort hjem og satt dem i ROLLERDEXen I dag tar vi med kortet hjem, søker vi opp personen på LinkedIn og kaster visittkortet. LinkedIn er også en viktig annonsekanal. Foreløpig litt dårlig mulighet for å segmentere, men endringer er på vei.
 • Selv om ikke alle tenker på YouTube som et sosial medium er det umulig å snakke om sosiale medier uten å nevne det....
 • I dag finnes det flere videotjenester som f.eks. VIMEO og YouTube er på ingen måte alene. Men YouTube startet det hele og gav en ENORM påvirkning på måten vi bruker Internett. Bare tenk på hvor mye vi ser på VIDEO på nettet i dag. Det er en del av nyhetsartikler i alle aviser etc. På YouTube slipper alle til. Alle kan LASTE OPP en film og alle kan KOMMENTERE - enten i form av å sende inn en NY VIDEO SOM SVAR - eller en VANLIG TEKSTKOMMENTAR under filmen. YouTube er også en annonsekanal. Den har ikke slått helt an foreløpig. Annonsene er ofte litt for irrelevante. Folk vil ikke bli forstyrret mens de ser på film/TV. Men den er der og kommer garantert til å bli viktig når YouTube har funnet en god løsning.
 • Hvorfor er det så viktig å være tilstede på disse nye mediene? Dette her vil sagte men sikkert bli tilfelle for flere og flere selskaper. For teknologiselskaper er sannsynligvis snittet vesentlig høyere. Webhuset gir 179.000 treff på google. Sier seg selv vi ikke står for alt. Og du kan jo forestille deg hvordan det oppleves hvis det arrangeres et seminar eller en middag hvor formålet er å diskutere DITT SELSKAP uten at noen representanter for DITT SELSKAP er til stede. Oppstår det en diskusjon rundt ditt selskap MÅ DU JO gripe muligheten til å blande deg inn i diskusjonen. ELLER ENDA BEDRE: DU BØR VÆRE DEN SOM INVITERER TIL DEBATT OG ÅPENHET.
 • Sosiale medier tilfredsstiller det som kommer like etter basisbehovene til oss mennesker.
 • Jeg har samlet oppmerksomheten til alle dere nå. Innbiller jeg meg. Men det at jeg har oppmerksomhet er ingen garanti for at dere ikke synes jeg er en dust. Det er innholdet mitt som bestemmer hva dere synes om meg, om Webhuset og om denne presentasjonen. Fordi om du kan kjøpe 1 time i beste sendetid på TV2 er du ikke garantert suksess. Du må ha interessant innhold ellers GIDDER ikke folk å se på og du kaster bort TID og PENGER.
 • I fare for å foregripe begivenhetene så har jeg lyst til å oppsummere. Å gi: Kommunisere. Lytte. Gi brukeren noe han har nytte av. Der mange tar feil: Twitter og Facebook er ikke en ny kanal for enveis-kommunikasjon. “ Se på meg - se på dette - se hva jeg har laget - klikk her” Dette gjør ikke folk lenger. De gidder ikke. På et brøkdels sekund spør de og finner svaret på “What´s in it for me?”
 • Vaynerchuk - som vi snart skal høre om - økte ikke salget fra 4 til 50 millioner på grunn av Twitter, Facebook eller YouTube. Blendtec - som vi også skal høre om - og som 5-doblet salget sitt gjennom YouTube, gjorde det ikke takket være YouTube. Det er innholdet de har skapt som tiltrekker seg kundene. YouTube, Twitter, Facebook etc var en kanal hvor de klarte å spre viralt markedsføringsmateriale som var godt nok til at brukerne ikke gjennomskuet det som markedsføring. Det kunne stå på egne ben og brukerne følte at de fikk noe igjen for det. Underholdning og informasjon.
 • Fokus på å underholde, bonus hvis de plukker med seg noe mer.
 • Hvis du har godt innhold egner sosiale medier seg godt til å spre et budskap. Men det er IKKE DE SOSIALE MEDIENE SOM GJØR DEG POPULÆR.
 • Kunden styrer musen Vi klarer ikke lenger å fange oppmerksomheten til brukeren på “gamlemåten” Vi er avhengig av å bygge tillitt
 • Tillitt bygger vi ved å gi bort noe som har en OPPLEVD VERDI for kunden.
 • Vaynerchuk og Blendtec har brukt sosiale medier til å spre GODT INNHOLD. Det er IKKE DE SOSIALE MEDIENE som har solgt VIN og BLENDERE. DET ER GODT INNHOLD SOM SPREDDE SEG SELV NETTOPP FORDI INNHOLDET VAR GODT.
 • Hva er sosiale medier?

  1. 1. Vil du twitre/kvitre? #whrs
  2. 2. twitter.com/eriknude eriknude.com [email_address]
  3. 4. Hva er egentlig sosiale medier?
  4. 5. ...og er det egentlig noe nytt?
  5. 6. Er det virkelig det største siden den industrielle revolusjonen?
  6. 7. Kilde: sosionomics.com Antall år til 50 millioner brukere
  7. 8. Antall år til 50 millioner brukere 38 år Kilde: sosionomics.com
  8. 9. 13 år Kilde: sosionomics.com
  9. 10. 4 år Kilde: sosionomics.com
  10. 11. 3 år Kilde: sosionomics.com
  11. 12. 100 millioner brukere - på 9 måneder Kilde: sosionomics.com
  12. 13. What happens in Vegas stays on
  13. 15. 1995
  14. 16. 1995 sol.no = Internett
  15. 18. August 1999
  16. 19. Hva er endret fra 1995?
  17. 20. Hva er endret fra 1995? 1. Utrolig mange flere Internett-brukere (men vi er ikke nødvendigvis mer sosiale) 2. Google har gjort det enklere å finne informasjon om deg
  18. 21. “ Sosiale medier” / “Web 2.0” er SAME SHIT NEW WRAPPING
  19. 22. 1/8 traff hverandre for første gang på nett (allerede i 2006)
  20. 23. MEN HVA ER SOSIALE MEDIER ANNO 2010?
  21. 25. Autentiske innlegg Kommentarer Dialog
  22. 33. -filmen finner du på eriknude.com/twitter
  23. 44. 25% av søkeresultatene for verdens 20 største brand er bruker-generert innhold
  24. 45. twitter.com/eriknude eriknude.com [email_address]
  25. 46. Sosiale medier lykkes fordi de gir oss mulighet til å underholde hverandre. diskutere, informere, skryte, vise frem, fortelle. Kommunisere
  26. 47. Folk er klar til å la seg underholde. Hvilken historie vil du fortelle?
  27. 48. Det klareste vi kan trekke ut av suksesser i sosiale medier er: Det handler om å gi.
  28. 49. Innhold. Innhold. Innhold .
  29. 50. I would rather entertain and hope that people learned something than educate people and hope they were entertained . - Walt Disney
  30. 51. Twitter og Facebook er effektive hjelpemidler for å si: “ Hey! Vi har noe nytt å fortelle deg her.”
  31. 52. Men kunden kommer ikke tilbake med mindre det første klikket hadde en verdi for han
  32. 53. Alt skjer på kundens premisser
  33. 54. Vi er enda mer avhengig av tillit enn noen gang før.
  34. 55. For å få til det må vi bidra med noe .
  35. 56. Kunden må like oss fordi vi deler og for dét vi deler (Ikke for det vi har å selge.)
  36. 57. Som Walt Disney vil vi underholde først. Deretter informere .
  37. 58. +Starter med 20 innlegg +10-15 innlegg/mnd
  38. 59. Oppsummering Hvis du bare skal huske 3 ting fra dette. Husk at det handler om: Innhold lnnhold Innhold
  39. 60. “ Must have”-hjelpemidler
  40. 62. google.com/alerts
  41. 65. twitter.com/eriknude eriknude.com [email_address]

  ×