Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Përfitimet e një ditari profesional!
Sfida e ngarkesës në punë!
Ngarkesa e madhe dhe e vazhdueshme në punë ka mjaft
aspekte negative që nuk karakterizohen vetë...
Mbani një ditar!
Secila prej simptomave apo efekteve të përmendura janë
jo vetëm të dëmshme për shëndetin dhe mirëqenien
t...
Formati i ditarit!
Formati dhe përmbajtja është plotësisht në dorën tuaj
pasi është/dhe duhet të mbetet vetëm për ju.
Nëse...
Përfitimet: Reflektimi
Kur jeni shumë të ngarkuar me punë mund të duket
praktikisht e pamundur të gjeni kohën e mjaftueshm...
Përfitimet: Kujtesa
Kujtesa afatshkurtër – Në punën time të përditshme
shpesh ndodh të takohem me njerëz të rinj apo të ma...
Përfitimet: Kujtesa
Kujtesa afatgjatë – nuk përpiqem të mbaj mend çdo gjë,
madje, nuk synoj ta bëj këtë pasi ka mjaft deta...
Përfitimet: Planifikimi
Një nga “surprizat” më të këndshme dhe efikase për
punën time mbetet ndikimi pozitiv që mbajtja e ...
Përfitimet: Planifikimi
Fakti që ti e “detyron” mendjen të reflektojë mbi
ndodhitë e ditës të bën të kuptosh më mirë se sa...
Përfundimi
Ky shkrim është kryesisht i bazuar mbi eksperiencat
dhe reflektimet e jetës dhe punës personale nëpërmjet
mbajt...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Perfitimet e nje ditari profesional!

1,378 views

Published on

Shpesh merret e mirëqenë që pothuajse çdo profesionist sot duhet të përballet me një mori projektesh, detyrash, kërkesash dhe në përgjithësi ngarkesë e cila e vështirëson punën e kujtdo.

Por, ngarkesa e madhe dhe e vazhdueshme ka edhe mjaft aspekte të tjera negative që nuk karakterizohen vetëm nga simptoma e stresit dhe lodhjes së vazhdueshme por edhe nga:

mungesa e përqendrimit,
humbja e durimit,
kujtesa e sforcuar – thuajse harresë e vazhdueshme,
çorientim prioritetesh,
mungesë planifikimi,
harxhim hemoragjik energjish etj.

Ky prezantim ju sugjeron nje menyre praktike qe do t'ju ndihmoje te permiresoni perqendrimin, kujtesen dhe aftesite tuaja planifikuese rrjedhimisht edhe efikasitetin tuaj ne pune.

Per shkrime te tjera si keto vizitoni: http://www.sfidabiznesi.com

Published in: Business
 • Be the first to comment

Perfitimet e nje ditari profesional!

 1. 1. Përfitimet e një ditari profesional!
 2. 2. Sfida e ngarkesës në punë! Ngarkesa e madhe dhe e vazhdueshme në punë ka mjaft aspekte negative që nuk karakterizohen vetëm nga simptomat e stresit dhe lodhjes së vazhdueshme por edhe nga: • mungesa e përqendrimit, • humbja e durimit, • kujtesa e sforcuar – thuajse harresë e vazhdueshme, • çorientim prioritetesh, • mungesë planifikimi, • harxhim hemoragjik energjish etj.
 3. 3. Mbani një ditar! Secila prej simptomave apo efekteve të përmendura janë jo vetëm të dëmshme për shëndetin dhe mirëqenien tonë, por rrjedhimisht dëmtojnë efikasitetin tonë në punë. Ndaj, dëshiroj t’ju sugjeroj një “terapi” apo “praktikë”, e cila kam bindjen do t’ju ndihmojë të ripërtërini një pjesë të mirë të pasojave të ngarkesës që përjetoni si profesionist. • Sugjerimi është mjaft i thjeshtë: mbani një ditar! • Më lejoni t’ju sfidoj që ta provoni vetëm për një javë.
 4. 4. Formati i ditarit! Formati dhe përmbajtja është plotësisht në dorën tuaj pasi është/dhe duhet të mbetet vetëm për ju. Nëse ky sugjerim i thjeshtë nuk ju nxit sa duhet, atëherë më lejoni t’ju tregoj për të paktën tre prej përfitimeve direkte që do të keni nga praktika e hedhjes së mendimeve tuaja në letër (fizike ose dixhitale)!
 5. 5. Përfitimet: Reflektimi Kur jeni shumë të ngarkuar me punë mund të duket praktikisht e pamundur të gjeni kohën e mjaftueshme për të reflektuar mbi ato që bëni rregullisht, që fundja mund të jenë edhe thjesht punë rutinë. Por gjesti i hedhjes/përshkrimit të asaj që ju bëni çdo ditë në letër ju detyron të ndaloni mjaftueshëm për t’i dhënë kohë mendjes të reflektojë dhe të përqendrohet nëpërmjet procesit të të shkruarit. Rrjedhimisht, ju do jeni në gjendje të kuptoni dhe madje të gjeni zgjidhje më praktike për punët dhe nevojat e përditshme të punës.
 6. 6. Përfitimet: Kujtesa Kujtesa afatshkurtër – Në punën time të përditshme shpesh ndodh të takohem me njerëz të rinj apo të marrë kërkesa për projekte dhe punë të ndryshme. Rrjedhimisht, është praktikisht e pamundur të mbaj mend çdo emër apo detaj. Por, fakti që është që pas çdo takimi, bisede, pune apo në fund të ditës, e detyroj veten të shënoj emrat, vendin, detajet, ngjarjet, etj., në ditarin tim. Kjo praktikë më lejon të kujtoj detajet dhe gjërat e tjera të cilat zakonisht mund t’i harroja brenda pak minutash.
 7. 7. Përfitimet: Kujtesa Kujtesa afatgjatë – nuk përpiqem të mbaj mend çdo gjë, madje, nuk synoj ta bëj këtë pasi ka mjaft detaje dhe aspekte të ditës me të cilat nuk ia vlen ta ngarkosh kot mendjen. Ndaj, mbajtja shënim e detajeve të ditës, qoftë edhe thjesht të përmbledhura si një listë gjërash që kam bërë, më lejon që t’i referohem detajeve me lehtësi edhe në të ardhmen.
 8. 8. Përfitimet: Planifikimi Një nga “surprizat” më të këndshme dhe efikase për punën time mbetet ndikimi pozitiv që mbajtja e një ditari vazhdon të ketë mbi aftësinë për të planifikuar ditën, javën dhe më gjatë, të punës. Rezultati është i drejtpërdrejtë për sa i përket efektit pozitiv që ka reflektimi dhe kujtimi i detajeve të ditës së punës mbi aftësinë për ta planifikuar më mirë ditën e nesërme apo edhe vetë javën apo muajin.
 9. 9. Përfitimet: Planifikimi Fakti që ti e “detyron” mendjen të reflektojë mbi ndodhitë e ditës të bën të kuptosh më mirë se sa i suksesshëm ke qenë dhe rrjedhimisht vjen edhe nevoja që të përmirësohesh ditën apo javën në vazhdim duke bërë të njëjtën gjë që mund ta kesh bërë me qindra herë më parë. Rrjedhimisht, je në gjendje që të planifikosh më mirë: • Kohën tënde; • Energjitë që do të duhen; • Burimet dhe mjetet që do të nevojiten etj.
 10. 10. Përfundimi Ky shkrim është kryesisht i bazuar mbi eksperiencat dhe reflektimet e jetës dhe punës personale nëpërmjet mbajtjes së një ditari, por jam i vetëdijshëm që nuk është gjithëpërfshirës, ndaj mirëpres pa druajtje të gjitha këshillat dhe sugjerimet tuaja pasi besoj se është me interes mjaft të gjerë. Autor: Elvis Plaku Konsulent për marketingun & komunikimin dixhital http://SfidaBiznesi.com

×