Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Which word is stressed                                   You haven’t been toon the second syllable?                       ...
She is worried aboutWhich word is stressed                                 ... the final exam.on the second syllable?   A....
This painting, … was/na / is the phonetic                               painted by Van Gogh,  transcription for           ...
The … you pay, the …Which word does not                                   the quality is.contain the /g/ sound?   A. Barga...
Which word contains                                They have known each   the / t / sound?                                ...
Do you keep … touch … Which word does not                                   old school friends?contain the / :/ sound?    ...
I … enjoy flying butWhich vowel sound is in                                now I love it.the word hurt ?   A. / /         ...
Last weekend I visitedWhich word is stressed                               my grandmother, … ison the second syllable?    ...
The pencil is really old. Which is the correct                                  You can … it … . phonetic transcription  f...
The Star Game Cards
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

The Star Game Cards

355 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

The Star Game Cards

  1. 1. Which word is stressed You haven’t been toon the second syllable? Rome before, … A. Duty B. Vegetable A time when shops sell A. haven’t you? C. Argument things at lower prices B. have you? D. Pretend than usual. C. have you been? Answer: D Answer: B Answer: SALES Which word does not I don’t like her at all.contain the / / sound? We don’t … well. A. Goat B. Bought A. get on C. Bone B. get up D. Go C. get with Answer: B Answer: TILL Answer: A Which word has a Could you tell me … different sound? A. Soup A. where the bank is? B. Soul B. where is the bank? C. Shoulder C. in where the bank is? D. Dough D. in where is the bank? Answer: A Answer: A Answer: JEWELLER’S Julia is the woman …Which vowel sound is in son works with me.the word horse? A. Stall A. whose A. / / B. Flea market B. whom B. / :/ C. Stand C. who C. / :/ D. Mall D. which Answer: B Answer: D Answer: A
  2. 2. She is worried aboutWhich word is stressed ... the final exam.on the second syllable? A. Wardrobe A. fails A place at the front of B. fail B. Necessary a shop where you can C. to fail C. Trumpet see the products they D. failing D. Guitar sell. Answer: D Answer: D Answer: SHOP WINDOW I … to go to school Which word does not every weekday.contain the / i:/ sound? A. Weak A. used B. Receive B. must C. Near C. should D. Easy D. did Answer: C Answer: TROLLEY Answer: A We went out … the bad Which word has a weather. different sound? A. Full A. in spite B. Club B. however C. Butcher C. despite D. Good D. although Answer: B Answer: Answer: C TOBACCONIST’S Everybody went on …Which is the correct until midnight .phonetic transcription A. Suitfor the word chef? A. to dance B. Fit A. /t ef/ B. dancing C. Bargain B. / ef/ C. dance D. Match C. /d ef/ Answer: B Answer: C Answer: B
  3. 3. This painting, … was/na / is the phonetic painted by Van Gogh, transcription for is my favourite. A. Now Money that is paid back A. whose B. No to you when you are B. that C. Know unhappy with something C. who you buy. D. which Answer: A Answer: REFUND Answer: D I can’t go on holiday …Which is the correct you pay for my planephonetic transcription ticket. I am broke. for the word since? A. if A. /s ns/ B. as soon as B. /sa ns/ C. when C. /si:ns/ D. unless Answer: Answer: A PURSE - WALLET Answer: D If I … lots of money, IWhich word contains … a bigger house. the / e / sound? A. Key A. had / buy B. Receive B. have / ‘d buy C. Main C. had / would buy D. ‘d have / would buy Answer: GREENGROCER’S Answer: C Answer: C or FRUIT SHOP Which word has a It’s very expensive … a different sound? flat in the centre. A. Basket A. Houses B. Bag B. Matches A. to rent C. Trolley C. Clothes B. rent D. Suitcase D. Boxes C. renting Answer: C Answer: A Answer: D
  4. 4. The … you pay, the …Which word does not the quality is.contain the /g/ sound? A. Bargain A. most … best B. Newsagent A piece of paper that B. most … better C. Argument shows that you have C. more … best D. Ground paid for something. D. more … better Answer: B Answer: D Answer: RECEIPT When I turned on the Which word has a TV, the match… different sound? A. Chin E. has finished yet B. Chain F. had finished yet C. Machine G. has already finished D. Achieve H. had already finished Answer: C Answer: ESCALATOR Answer: D This is the house … wasWhich vowel sound is in refurbished last year.the word world? A. / / A. where B. / :/ B. which C. whose C. / :/ D. what Answer: C Answer: B Answer: BUTCHER’S I am learning English …Which word does not to my in-laws, who arecontain the / :/ sound? British. A. Receipt A. Brought B. Credit card B. Call A. for talking C. Cash C. Abroad B. to talk D. Cheque D. Tough C. for to talk D. for talk Answer: D Answer: A Answer: B
  5. 5. Which word contains They have known each the / t / sound? other … ages. A. Butcher Something that you buy A. since B. Ache for a very good prize. B. for C. Chemist D. Mechanic C. during Answer: A Answer: B Answer: BARGAIN … should be banned in … Which word has a public places. different sound? A. House A. Smoking … every B. Happen B. Smoking … all C. Hair C. To smoke … every D. Honour D. To smoke … all Answer: D Answer: CREDIT CARD Answer: B … you, I would go toWhich is the correct the doctor.phonetic transcription for the word beat ? A. If I were A. / be t/ B. If I am B. /bi:t/ C. If I’d be C. / b t/ Answer: Answer: B BAKERY or BAKER’S Answer: A That is … you’ve everWhich word does not played.contain the / / sound? A. Bar code A. Special A. the worse B. Aisle B. Profession B. worse C. Label C. Ocean C. the worst D. Tag D. Necessary D. worst Answer: D Answer: B Answer: C
  6. 6. Do you keep … touch … Which word does not old school friends?contain the / :/ sound? A. Car A. on / with B. Heart A person who buys B. on / to C. Carrot things in a shop. C. in / with D. Father D. in / to Answer: C Answer: C Answer: CUSTOMER You’d sleep better ifWhich word is stressed you … less coffee. on the first syllable? A. Exam A. drink B. Climate B. drank C. Although C. had drunk D. Prefer D. would drink Answer: B Answer: SHELF Answer: B My friend,… son worksWhich vowel sound is in for me, has justthe word shirt ? returned from France. A. / / A. whose B. /e/ B. whom C. / :/ C. who Answer: D. that FISHMONGER’S Answer: C Answer: A or FISH SHOP The teacher told me …Which word does not copy in the exam.contain the /k/ sound? k A. Customer A. Chew B. Shop assistant A. don’t B. Chemist C. Salesman B. not to C. Mechanic D. Cashier C. shouldn’t D. Ache D. not Answer: A Answer: A Answer: B
  7. 7. I … enjoy flying butWhich vowel sound is in now I love it.the word hurt ? A. / / A. didnt use to The person who serves B. didn’t used to B. /e/ customers in a shop. C. am used to C. / :/ D. am not used to Answer: C Answer: SHOP ASSISTANT Answer: A I was late.Which word is stressed …, the others were on on the first syllable? time. A. Depressed B. Success A. However C. Retire B. Although D. Footballer C. Despite Answer: D Answer: A Answer: SCALES She often goes out … Which is the correct Friday night. phonetic transcription for the word one? A. at A. / w n/ B. on B. /w æn/ C. in C. /w n/ Answer: Answer: B Answer: A NEWSAGENT’S I was very … when I Which word has a failed the exam. different sound? A. Window shopping A. Rain A. thrilled B. Browsing B. Aim B. thrilling C. Shoplifting C. Stain C. disappointed D. Looking around D. Fair D. disappointing Answer: D Answer: C Answer: C
  8. 8. Last weekend I visitedWhich word is stressed my grandmother, … ison the second syllable? nearly ninety. A. Recognize A line of people waiting A. that B. Highlight their turn. B. whom C. Referee D. Parade C. who D. which Answer: D Answer: QUEUE Answer: C … the airport we wentWhich word does not to our hotel … bus.contain the /e / sound? A. Straight A. At / in B. Height B. From / in C. Weigh C. At / by D. Neighbour D. From / by Answer: B Answer: BASKET Answer: D The exhibition was free /θ n/ is the phonetic so I … pay. transcription for A. mustn’t A. Chin B. didn’t have to B. Thin C. had to C. Tin D. must Answer: Answer: B HARDWARE SHOP Answer: B I completely forgot her Which word does not name. It was so … .contain the / / sound? A. Discount A. Shoe A. embarrassed B. Cut-rate B. Stationary B. embarrassing C. Special prize C. Casual C. frightened D. VAT D. Sugar D. frightening Answer: C Answer: D Answer: B
  9. 9. The pencil is really old. Which is the correct You can … it … . phonetic transcription for the word pupil ? A. throw away A place in a shop where A. /pju:p l/ B. put off you can try on clothes. B. /pu:p l/ C. take off C. /p u:pel/ e D. put out Answer: Answer: A CHANGING ROOM Answer: A The doctor told me…Which vowel sound is in worry so much.the word lunch ? A. / / A. don’t B. / / B. not to C. shouldn’t C. / :/ D. not Answer: B Answer: B Answer: AISLE You … eat that cake./d æm/is the phonetic It’s for the party! transcription for A. mustn’t A. Shame B. don’t have to B. Charm C. could C. Jam D. should Answer: Answer: C TRAVEL AGENT’S or TRAVEL AGENCY Answer: A They … be out. ThereWhich word is stressed aren’t any lights on. on the first syllable? A. Stationery A. Return A. can’t B. Drugstore B. Vision B. mustn’t C. Pharmacy C. Result C. must D. Chemist D. Superb D. would Answer: B Answer: A Answer: C

×