Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
CEIP Carles salvador – Barxeta
ESPAIS PROTEGITS
DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
Es protegeixen els paisatges considerats més valuosos pel
relleu, la vegetaci...
PARCS NATURALS
 A la Comunitat Valenciana, els parcs naturals es






divideixen en :
Serres litorals, com el Montgó...
ALBUFERA DE VALÈNCIA
 El parc natural de l’Albufera de València és una de les

zones humides costaneres més representativ...
ALBUFERA
ILLES COLUMBRETES
 Les illes Columbretes pertanyen a la categoria d’illes

dins dels parcs naturals. Es localitzen a la c...
 Són un conjunt de quatre illes volcàniques

Falcó de la reina
PAISATGE PROTEGIT
 La serra del Maigmó i serra del Sit és un dels

paisatges més bonics d’Alacant.
 Les principals forma...
SERRA DE MAIGMÓ
PARATGE NATURAL PROTEGIT
 La Devesa és un paratge natural municipal localitzat

a Castelló. Es tracta d’una llacuna als v...
EL SALER
MONUMENTS NATURALS

Llentiscle

 El monument natural del Camí dels Pelegrins de les

Useres es troba a Castelló. És un re...
CAMÍ DE LES USERES
 El Monument Natural Del camí dels Peregrins de les

Useres, localitzat entre els termes municipals d’...
CEIP Carles salvador. Barxeta
2n cicle de primària
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Espais protegits de la comunitat valenciana

3,833 views

Published on

 • Login to see the comments

Espais protegits de la comunitat valenciana

 1. 1. CEIP Carles salvador – Barxeta
 2. 2. ESPAIS PROTEGITS DE LA COMUNITAT VALENCIANA. Es protegeixen els paisatges considerats més valuosos pel relleu, la vegetació o la fauna i així s’impedeixen que algunes activitats humanes els perjudiquen.  Els espais protegits de la Comunitat Valenciana els     podem dividir en: Parcs naturals ( hi ha 22 ) Paisatges protegits. Paratges naturals municipals. Monuments naturals.
 3. 3. PARCS NATURALS  A la Comunitat Valenciana, els parcs naturals es     divideixen en : Serres litorals, com el Montgó a Alacant. Serres d’interior, com Penyagolosa a Castelló Zones humides. Com el Marjar de Pego – oliva Illes, com les illes Columbretes
 4. 4. ALBUFERA DE VALÈNCIA  El parc natural de l’Albufera de València és una de les zones humides costaneres més representatives de la Comunitat Valenciana.  La major part de la superfície del parc està ocupada per camps d’arròs. Entre la flora, destaquen la campaneta de mar i la mansega (en zones humides). Entre la fauna hi ha alguns endemismes, como el samaruc i el fartet.
 5. 5. ALBUFERA
 6. 6. ILLES COLUMBRETES  Les illes Columbretes pertanyen a la categoria d’illes dins dels parcs naturals. Es localitzen a la costa de Castelló i són un exemple de vulcanisme.  Entre la flora destaquen dos endemismes: la pastanaga marina de Columbretes i l’alfals arbori. La fauna està dominada per les colònies d’aus marines nidificants, com el falcó de la reina o el corb marí emplomallat. També hi ha una espècie endèmica de sargantana.
 7. 7.  Són un conjunt de quatre illes volcàniques Falcó de la reina
 8. 8. PAISATGE PROTEGIT  La serra del Maigmó i serra del Sit és un dels paisatges més bonics d’Alacant.  Les principals formacions vegetals són les pinedes; matolls, com els coscollars, i vegetació de fulla perenne, com o el llorer, l’arboç, el ginebre…  Hi ha nombroses aus rapaces, como el falcó pelegrí, l’àguila reial, el xoriguer… També hi abunden les musaranyes.
 9. 9. SERRA DE MAIGMÓ
 10. 10. PARATGE NATURAL PROTEGIT  La Devesa és un paratge natural municipal localitzat a Castelló. Es tracta d’una llacuna als voltans de la qual hi ha sureres, pinedes, arboços i estepars. Pel que fa a la fauna, cal destacar el fardatxo ocel·lat, l’eriçó comú, l’àguila cuabarrada i, fins i tot, algun porc senglar.  El Saler és un paratge natural municipal que hi ha a València. La vegetació predominant és el pi blanc, el coscoll o el llentiscle. Pel que fa a la fauna, hi ha mamífers, com la rabosa, la geneta, el conill o la llebre; i rèptils, com la sargantana ibèrica, el fardatxo ocel·lat o la colobra d’aigua. Fardaxo
 11. 11. EL SALER
 12. 12. MONUMENTS NATURALS Llentiscle  El monument natural del Camí dels Pelegrins de les Useres es troba a Castelló. És un recorregut que travessa alguns tossals i barrancs, i presenta una gran diversitat d’espècies botàniques que creen un hàbitat per a un gran nombre d’espècies animals.  La flora predominant a les zones baixes és la carrasca i el pi blanc, acompanyats pel llentiscle, el coscoll, el romer o el timó. A més altitud, predomina el roure de fulla petita.  La fauna associada a aquest ecosistema està formada per la rabosa, el senglar, l’esquirol roig o la cabra salvatge.
 13. 13. CAMÍ DE LES USERES  El Monument Natural Del camí dels Peregrins de les Useres, localitzat entre els termes municipals d’Useres, Llucena del Cid, Xodos y Vistabella del Maestrat, representa la via de comunicació per excel·lència entre les comarques costeres i les d’interior de Castelló.
 14. 14. CEIP Carles salvador. Barxeta 2n cicle de primària

×