Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

10 take-outs uit de NIMA Management Journey met professor Kurt Verweire

687 views

Published on

We waren met veel plezier aanwezig bij de NIMA Top Marketing Club op 2 juni jl. Tijdens deze interactieve sessie, onder leiding van professor Kurt Verweire (Vlerick Business School) werden we met tijdloze theorieën en kennis geïnspireerd op het implementeren én het bijsturen van business strategieën in de huidige wereld.

Published in: Business
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

10 take-outs uit de NIMA Management Journey met professor Kurt Verweire

 1. 1. NIMA STRATEGY, HOW TO MAKE IT REALLY WORK? 10 TAKE-OUTS Opgedaan tijdens
 de Management Journey 
 met professor Kurt Verweire
 (Vlerick Business School)
 2 juni 2016
 2. 2. INLEIDING We waren met veel plezier aanwezig bij de NIMA Top Marketing Club op 2 juni jl. Tijdens deze interactieve sessie, onder leiding van professor Kurt Verweire (Vlerick Business School) werden we met tijdloze theorieën en kennis geïnspireerd op het implementeren én het bijsturen van business strategieën in de huidige wereld. Kurt Verweire is een professor op het gebied van business strategie en grote veranderingstrajecten met een enorme staat van dienst. 
 Hij is onder andere schrijver van het boek Strategy Implementation. Met zijn denkwijze en visie helpt hij grote organisaties hoe ze moeten omgaan met de complexe veranderingen van vandaag de dag. 
 Want strategie is niets, wanneer er niet juist naar wordt gehandeld. In deze presentatie vind je een aantal praktische take-outs en interessante links naar verdiepingen die ons inspireerden tijdens zijn sessie.
 3. 3. #1 “STRATEGIE IS GEEN GEVOLG, MAAR EEN VISIE” Mijn strategie is om internationaal te gaan handelen, mijn strategie is het in stand houden van mijn industrie, mijn strategie is het uitbesteden van mijn productie. 
 Dit is geen strategie, dit zijn stappen die moeten worden gezet. Strategie is: welke unieke positie neem je in waar die stappen naar toe leiden?
 4. 4. #2 “STAAR JE NIET BLIND OP PRIJS.” Met prijs alleen win je nooit, want als je alleen inzet op prijs is er maar 1 winnaar, namelijk de klant.
 5. 5. #3 “BOUW EEN WAARDE PROPOSITIE” Gebruik hiervoor de consumer relevancy framework, van Crawford & Mathews. Bestaande uit vijf pijlers: 1. Product: de aangeboden producten en/of services. 2. Prijs: de prijs van je aanbod en/of services. 3. Access: hoe bereikbaar zijn de producten en services die je aanbiedt? 4. Service: wat je extra doet op voorhand, tijdens én na de verkoop van je product en/of dienst. 5. Connectiviteit: hoe verbonden voelen consumenten zich als een resultaat van jouw product en/of service?
 6. 6. #4 “5-4-3-3-3, DE PERFECTE BALANS” Door ieder attribuut een cijfer te geven, maak je keuzes en ontstaat er focus. De perfecte balans? Domineer op 1 attribuut, differentieer op 1 en onderhoud 3 attributen kwalitatief.
 7. 7. #5 “COMMUNICEER JE STRATEGIE INTERN” Strategie gaat over focus op de visie. Zodra deze focus er is, zorg er dan voor dat je dit intern goed communiceert. Zo snapt iedereen waar naartoe moet worden gebouwd.
 8. 8. #6 “BOUW AAN EEN AMBITIEUS TOPTEAM” Voor het ontwikkelen van een strategie is kennis, commitment en bezieling nodig. Om dit tot een succes te maken, heb je een ambitieus topteam nodig. Onderschat dit niet.
 9. 9. #7 “MEET EERDER VAAK, DAN VEEL” Als bedrijf hoef je niet zozeer veel te meten, wel vaker. Want als je vaak meet, kun je sneller actie ondernemen op de zaken die voor jouw bedrijf van belang zijn. Zo bouw je structureler en efficiënter aan je strategie.
 10. 10. #8 “BOUW MET ELKAAR AAN EEN GEZONDE BEDRIJFSCULTUUR” Een gezonde bedrijfscultuur zorgt ervoor dat werknemers prettiger, plezieriger én effectiever meebouwen aan je bedrijfsstrategie. Een cultuur waarin medewerkers kunnen bouwen aan zichzelf, met behulp van elkaar is extra sterk. Bezoek ter referentie eens carglassvitaal.nl
 11. 11. #9 “JE CONCURRENTIE- VOORDEEL IS NIET DUURZAAM” Natuurlijk definieer je een concurrentie- voordeel, maar dit voordeel is niet duurzaam. Het gaat niet langer over uitbuiten, maar over verkennen wat wel werkt en wat niet. Organisaties worden gedwongen om met hoge snelheid door te ontwikkelen en met iedere schakel binnen de organisatie, zo snel mogelijk mee te bewegen met de markt.
 12. 12. #10 “BEZOEK ZELF OOK EENS EEN NIMA MANAGEMENT JOURNEY” In de - steeds digitale - wereld, zijn deze sessies ontzettend verfrissend! Want als je aan de hand wordt meegenomen in het verhaal van een expert, komt informatie overdrachtelijk beter binnen. Dit is niet te vergelijken met het lezen van een blogpost, of scrollen door deze SlideShare.
 13. 13. MEER INFORMATIE: C.TEGELAAR@NIMA.NL Deze summary is mede mogelijk gemaakt door Energize.

×