Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
UNIVERSITETI I PRISHTINËS       FAKULTETI I NDËRTIMTARISË DHE ARKITEKTURËS - HIDROTEKNIKËRezistenca e materialeve ID...
Rezistenca e materialeve IDetyra 4: Për mbajtësin e dhënë të caktohen diagramet statike M, T dhe N.      P     ...
Rezistenca e materialeve I  1. Caktojmë reaksionet e lidhjeve:        P=40kN                   ...
Rezistenca e materialeve I2. Caktojmë momentet në pikat karakteristike:                          ...
Rezistenca e materialeve I               120           -                    24...
Rezistenca e materialeve I                “N”         -            -          ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Rezistenca 1 - Detyra 1

 • Be the first to comment

Rezistenca 1 - Detyra 1

 1. 1. UNIVERSITETI I PRISHTINËS FAKULTETI I NDËRTIMTARISË DHE ARKITEKTURËS - HIDROTEKNIKËRezistenca e materialeve IDetyra 1 Mergim Emini Detyrën e dha: A.D.Dautaj 11/12/2011
 2. 2. Rezistenca e materialeve IDetyra 4: Për mbajtësin e dhënë të caktohen diagramet statike M, T dhe N. P q M b a α a 2a a aa=3mb = 1,5 a = 4,5 mP = 40 kNM = P * a = 40 kN * 3 m = 120 kNmq = P / a = 40 kN / 3 m = 13,333 kN / m (Q = q * 2a = 80 kN)UL = 1 m / 1 cmUF = 40 kN / 1 cmCosα = 0.3713Sinα = 0.9284 2
 3. 3. Rezistenca e materialeve I 1. Caktojmë reaksionet e lidhjeve: P=40kN M=120kNm q 2 1 3 4 4,5 3 A B Ay·cos α By=40kNAy·sin α Ay=80kN 3 6 3 a Kushtet e ekuilibrit: 3
 4. 4. Rezistenca e materialeve I2. Caktojmë momentet në pikat karakteristike: M + T q M=120kNm M NX 0 1 2 3 4 5 6T -40 -26.6 -13.3 0 13.3 26.6 40 BM 120 153.3 173.3 180 173.3 153.3 120 By=40kN3. Caktojmë forcat transversale dhe aksiale: T + N + 4
 5. 5. Rezistenca e materialeve I 120 - 240 + + 120 180 + “M” U=100:1cm 40 + - - 40 “T” + U=50:1cm 29,7 5
 6. 6. Rezistenca e materialeve I “N” - - U=100:1cm 74,27 80 6

×