Guia d'ús de Dropbox

683 views

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
683
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Guia d'ús de Dropbox

  1. 1. Dropbox   Guia d’ús  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   1  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons     Servei d’allotjament de fitxers multiplataforma al núvol  Com crear una carpeta per a compartir arxius? Com acceptar o rebutjar la invitació a una carpeta compartida?  Com accedir al nostre compte, si no tenim instal∙lat el programa?  Edició compartida d’un fitxer  Situacions pràctiques  Com crear una carpeta per a compartir arxius?  Per crear i compartir una carpeta amb altres usuaris, primer hem de localitzar la carpeta My Dropbox, ubicada a la carpeta d’ Els meus Documents del nostre ordinador. Cliquem dues vegades sobre la icona de la carpeta corresponent per a accedir. 1. Creem una nova carpeta, dins de My Dropdox, i escrivim un nom representatiu del seu contingut. Per exemple Web2p0. 2. Desem dins de la carpeta aquells documents que volem compartir amb altres persones. En el nostre cas, crearem una subcarpeta que anomenarem Equip_1x1. 3. Ara omplirem aquesta carpeta amb els fitxers que volem compartir.
  2. 2. Dropbox   Guia d’ús  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   2  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons 4. Seleccionem la carpeta a compartir –la que acabem de crear a l’apartat anterior- i cliquem una vegada amb el botó dret del ratolí. Localitzem l'opció de “Dropbox” i cliquem a “Share”. 5. S'obrirà una pàgina d'Internet on apareixerà un encasellat per escriure la / les adreça / s electrònica / es de la / les persona / es amb la / les que volem compartir la carpeta i el seu contingut. Les adreces de correu electrònic han d'estar separades per comes (,). Podem fer arribar a les persones convidades un missatge d’invitació. Premem el botó de “Share folder” per a finalitzar.
  3. 3. Dropbox   Guia d’ús  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   3  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons 6. La / es persona / es convidada / es rebrà un correu electrònic amb la invitació per compartir la carpeta. Aquesta / es poden acceptar la invitació per a tenir accés o rebutjar-la. 7. Finalment la icona de la carpeta mostrarà dos “ninotets” indicant que està compartida. Com acceptar o rebutjar una invitació a una carpeta  compartida?  Després que alguna persona hagi compartit amb nosaltres una carpeta, rebrem un correu electrònic en el qual haurem d'iniciar sessió a l'enllaç presentat per a aconseguir accés al fitxer compartit. 1. Després de localitzar la carpeta a compartir, hem de pressionar un dels dos botons presentats a la pàgina electrònica de la carpeta que ens han compartit. En pressionar el botó d’ ”Accept”, automàticament s'afegirà la carpeta compartida en el nostre compte, no així si premem el botó de “Decline”. 2. Després accedim a la nostra carpeta de My Dropbox i podrem comprovar que hi tenim els documents que ens han compartit. Adreces de correu electrònic de les persones amb les que es comparteix la carpeta Missatge d’invitació
  4. 4. Dropbox   Guia d’ús  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   4  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons Com accedir al nostre compte, si no tenim instal·lat el  programa?  Per accedir a tots els nostres documents emmagatzemats en el compte de Dropbox, no necessàriament hem de tenir el programa instal lat, encara que, es recomana que sí ho estigui, ja que facilita el seu ús. De tota manera, si l'ordinador que estem utilitzant és públic, no és el nostre ordinador personal o del treball, podem accedir amb el nostre nom d'usuari i contrasenya a través de la pàgina electrònica de Dropbox. 1. Accedim mitjançant: http://www.dropbox.com 2. A la part superior dreta de la pàgina electrònica, apareixeran els encasellats per escriure l’adreça de correu electrònic – Email- i la contrasenya – Password -. Aconseguim l’accés al nostre compte, pressionant Log in. 3. Després d'aconseguir accés, ens apareixerà la pàgina d'inici on hi ha totes les carpetes i documents continguts en el Dropbox i que hem compartit. 4. Des de la interfície web podem fer totes les operacions que podríem fer si tinguessin instal·lat el programa en el nostre ordinador. Aclarir només
  5. 5. Dropbox   Guia d’ús  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   5  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons que els fitxers que es vulguin “pujar” a Dropbox –“Upload”- no poden excedir la mida de 300 MB. Edició compartida d’un fitxer  Quan dues persones o més editen el mateix arxiu, la primera persona que guarda l'arxiu "guanya", i aquest serà sincronitzat en els ordinadors que comparteix. La segona còpia també sincronitzarà amb tots els ordinadors ja que els arxius no es perden. El nom del segon fitxer serà el mateix, només que també s'inclourà la paraula "conflicte copy", el nom de la persona / ordinador responsable i la data en la que es va esdevenir el conflicte. Poden variar les raons per les quals pots veure arxius amb el nom conflicte copy a la teva carpeta de Dropbox. Una de les raons és per l'esmentada en la pregunta anterior, quan dues persones treballen el mateix document i una altra és per no permetre que el sistema faci una sincronització total dels arxius. És important no apagar l'equip fins corroborar que el sistema de Dropbox ha finalitzat la sincronització del o els arxius guardats. Per saber si el sistema ha acabat de sincronitzar, recordem que ha d'aparèixer la icona del fitxer amb un cercle verd; si la icona incorpora un cercle blau vol dir que està en procés de sincronització i no s'ha de apagar l'equip. Situacions  pràctiques   Amb els nostres document treballem de manera local, amb les nostres aplicacions d'escriptori de sempre. Si els col·loquem a la carpeta My Dropbox quant fem un canvi, s'actualitzarà la versió guardada a Internet i automàticament s'actualitzarà en tots els ordinadors connectats amb el nostre mateix compte: si estan apagats o no estan connectats a Internet en aquest moment, la sincronització s'ha de fer quant tornin a estar en línia.  Se’ns va la mà, esborrem algun document o tenim un desastre informàtic –virus, tempesta elèctrica, etc-? Dropbox permet recuperar documents esborrats i versions anteriors.
  6. 6. Dropbox   Guia d’ús  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   6  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons  A més disposem d'una carpeta pública en la qual podrem bolcar tot el que vulguem i després obtenir un enllaç públic per enviar a algú que no cal que sigui usuari de Dropbox per accedir als nostres documents. Hem de trametre adjunt a un email un fitxer de 70 Mb? En lloc d'això bolquem el document en la nostra carpeta Public de Dropbox i copiem l’URL pública al nostre mail. El destinatari ens ho agrairà.  Còpies de seguretat remotes: podem fer servir la nostra carpeta My Dropbox en el núvol com un repositori de seguretat on desar una còpia del nostre treball –backup-. 

×