El nostre cos
Aparell circulatori

En Pau, na Clara i na Malena
index
●
●

Què és l'aparell circulatori?
Quins òrgans
circulatori?

o

sistemes

formen

●

On es situa?

●

l'aparell

De...
Què és l'aparell circulatori?
●

L'aparell circulatori està format pel cor, el vasos
sanguinis i la sang.
La sang és un lí...
Els capil·lars són els vasos sanguinis de menor diàmetre,
estan formats solament per una capa de teixit.
Comuniquen les ar...
Quins òrgans o sistemes formen
l'aparell circulatori?
●

●

●

La sang, el cor i els vasos sanguinis formen l'aparell
circ...
●

●

Les venes duen la sang cap al cor, es fan més
gruixudes com més prop es troben del cor.
Els capil·lars sanguinis com...
●

El sistema cardiovascular és el conjunt d'òrgans
encarregat de fer circular la sang per tot el cos.
S'encarrega de tran...
On es situa?
●

Es situa per tot el cos ja que té relació amb les
venes i les venes estan per tot el cos. Estan per
tot el...
De que s'encarrega l'aparell
circulatori?
●

El aparell circulatori s'encarrega de transportar
nutrients i oxigen a totes ...
Què passaria si no el tenguèssim?
●

Si no tenguèssim l'aparell circulatori no
funcionarien la majoria dels òrgans. Un d'e...
Quina relació te amb els altres
aparells o sistemes?
●

Té relació amb l'aparell digestiu perquè li dóna
nutrients.
També ...
Com mantindre aquest aparell en
bon estat
●

Per mantindre la sang de l'aparell circulatori en
bon estat necessitam cuidar...
L'aparell circulatori
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

L'aparell circulatori

537 views

Published on

students work

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
537
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
155
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L'aparell circulatori

 1. 1. El nostre cos Aparell circulatori En Pau, na Clara i na Malena
 2. 2. index ● ● Què és l'aparell circulatori? Quins òrgans circulatori? o sistemes formen ● On es situa? ● l'aparell De que s'encarrega l'aparell circulatori? ● ● ● Què passaria si no tenguéssim l'aparell circulatori? Quina relació té amb els altres aparells o sistemes? Com mantindre aquest aparell en bon estat?
 3. 3. Què és l'aparell circulatori? ● L'aparell circulatori està format pel cor, el vasos sanguinis i la sang. La sang és un líquid de color vermell que transporta diverses substàncies per tot el cos, mai surt de l'aparell circulatori. Els vasos sanguinis són les artèries, les venes i els capil·lars. Una artèria és un dels vasos tubulars que condueixen la sang des del cor als teixits del organisme. Les venes són uns vasos sanguinis que porten la sang cap al cor. Les venes aumenten el seu diàmetre a mesura que van recollint la sang.
 4. 4. Els capil·lars són els vasos sanguinis de menor diàmetre, estan formats solament per una capa de teixit. Comuniquen les artèries amb venes.
 5. 5. Quins òrgans o sistemes formen l'aparell circulatori? ● ● ● La sang, el cor i els vasos sanguinis formen l'aparell circulatori. També està format pel sistema limfàtic i el sistema cardiovascular. La sang està formada per plasma, globus vermells, globus blancs i plaquetes. Els globus s'encarregen de portar oxigen, són de color rosat. Les plaquetes fabriquen unes substàncies que fan que el plasma s'espesseixi i tapi la farida. Els vasos sanguinis són les artèries, les venes i els capil·lars. Les artèries duen la sang des del cor fins als òrgans del cos.
 6. 6. ● ● Les venes duen la sang cap al cor, es fan més gruixudes com més prop es troben del cor. Els capil·lars sanguinis comuniquen les artèries i les venes. Són molt estrets i tenen les parets molt primes. ● ● El cor es un òrgan buit amb parets molt musculoses. Funciona com una bomba i fa que la sang es desplaci. El sistema limfàtic està constituït pels vasos sanguinis. El líquid que conté es denomina limfa, la limfa es un líquid que transporta proteïnes. Els vasos limfàtics son cecs, és a dir que no tenen sortida, els vasos condueixen la limfa a les venes.
 7. 7. ● El sistema cardiovascular és el conjunt d'òrgans encarregat de fer circular la sang per tot el cos. S'encarrega de transportar nutrients i l'oxigen a totes les cèl·lules cos i rebre substancies d'oxigen metabòlic i transportar-les als òrgans d'expressió
 8. 8. On es situa? ● Es situa per tot el cos ja que té relació amb les venes i les venes estan per tot el cos. Estan per tot el cos perquè tots els òrgans necessiten la sang i els nutrients.
 9. 9. De que s'encarrega l'aparell circulatori? ● El aparell circulatori s'encarrega de transportar nutrients i oxigen a totes les cèl·lules i també de recollir dioxit de carboni i altres substáncies de rebuig. També es la via per o circulen les hormones i participa en importants funcions de defensa immunitària i homeostàtica.
 10. 10. Què passaria si no el tenguèssim? ● Si no tenguèssim l'aparell circulatori no funcionarien la majoria dels òrgans. Un d'ells es l'aparell digestiu, perquè l'aparell digestiu no podria rebre nutrients. Aparell digestiu
 11. 11. Quina relació te amb els altres aparells o sistemes? ● Té relació amb l'aparell digestiu perquè li dóna nutrients. També té relació amb l'aparell urinari, perquè l'aparell urinari filtra la sang. El cor ajuda a l'aparell circulatori, perquè bombeja sang per tot el cos i sense sang no funcionaria l'aparell circulatori.
 12. 12. Com mantindre aquest aparell en bon estat ● Per mantindre la sang de l'aparell circulatori en bon estat necessitam cuidar el cor, per mantindre en salud el cor hi ha que: menjar sa, beure molt, descansar i fer esport.

×