Treball alumnes forat webquest

175 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
175
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Treball alumnes forat webquest

  1. 1. Javier García, Víctor Rivero, Alba Chueca, Lara Fadrique i Gerard Barragan ACTIVITAT 1 FITXA OCUPACIONAL MÈDICA. MÈDICO DE CAPSALERA. 1. Dades bàsiques. 1.1. Descripció. Un metge de capçalera és un professional que practica la medicina i que intenta mantenir i recuperar la salut humana mitjançant l'estudi, el diagnòstic i el tractament de la malaltia o lesió del pacient. El principal objectiu del metge, i de la Medicina per extensió, és cuidar la salut del pacient i alleujar el seu sofriment. El metge general/de família és el metge que ofereix als individus i famílies atenció sanitària personal, primària, contínua i integral. 1.2. Tecnologies o eines.  El tensiòmetre  L’oftalmoscopi  L’estetoscopi  L’otoscopi  Termòmetre  Laringoscopi  Ordinador  Impressora  Fotocopiadora  Fax 1.3. Entorn. Hospital, Centre D’atenció Al Pacient (CAP), Consulta Mèdica, etc. 1.4. Condicions físiques pel treball. El/La metge/sa desenvolupa el seu treball assegut/da de peu i caminant. 2. Competències necessàries per el desenvolupament. 2.1. Coneixements. 2.1.1. Formació. Convenient Diplomatura en Metge/sa De Capçalera. Relacionada amb Diplomatura en Medicina. Imprescindible 4 anys de MIR (Metge Intern Resident) per la seva formació.
  2. 2. 2.1.2. Experiència. Experiència necessària pel treball: 4 anys de MIR (Metge Intern Resident) per la seva formació. 2.2. Habilitats. Capacitat d’escoltar i de comunicació, expressivitat, paciència, etc. Capacitat d’anàlisi (saber identificar el problema) i sobretot responsabilitat. 3. Informació addicional. 3.1. Altres fitxes ocupacionals. Fitxa d'Infermer/a: Analitza l'ocupació, les tasques que realitza i el tipus de formació relacionada que existeix. Trabajastur (Servei Públic d'Ocupació) Conselleria d'Indústria i Ocupació. Govern d'Astúries: http://tematico.princast.es/trabajastur/ Fitxa d'Infermer/a en general: Analitza l'ocupació quant a tasques i quant a les necessitats formatives i de competències existents en el moment d'accedir al mercat laboral. Servei Basc d'Ocupació. Departament de Justícia, Ocupació i Seguretat Social. Govern Basc: http://www.lanbide.net/agenlanbide/plsql/tp_tareasrealizan?idioma=c=27200016 4. Recomanacions per al desenvolupament professional de l'ocupació. Per a l'acompliment de l'ocupació es requereix una bona mobilitat física ja que es treballa en moltes ocasions movent a pacients amb problemes de mobilitat. Encara que no és imprescindible és recomanable estar en possessió d'algun títol de Postgrau en infermeria. És imprescindible ser una persona pacient, amable i amb un tacte especial per tractar als/as pacients malalts/as. Classificació. 5.1. Altres ocupacions relacionades (*CNO). Codi: Nom de l'ocupació: 21221040 INFERMERS ESPECIALISTES EN HOSPITALITZACIÓ 21221022 INFERMERS ESPECIALISTES EN ATENCIÓ PRIMÀRIA 21221031 INFERMERS ESPECIALISTES EN INFERMERIA DEL TREBALL
  3. 3. 5.2. Fitxes relacionades - 9 AUXILIAR DE CLÍNICA - 10 AUXILIAR D'INFERMERIA DE GERIATRIA ACTIVITAT 2 1. Què és un valor professional? Quins són els que es valoren més actualment? Expliqueu què és un valor professional. Quins són els que hi ha amb una breu explicació i poseu un exemple de cada un d’ells aplicat al vostre dia a dia a l’Institut. També podeu inventar-vos una situació o un diàleg que exemplifiqui un o més d'un valor. Són aquell conjunt de certeses o creences dotades d'un significat rellevant per a la persona i que orienten la seva conducta vers el treball. Per tant, la presa de decisions, les actituds i els comportaments que un/a professional té en un entorn de treball venen guiats pels seus valors. - Responsabilitat: fer tot el que demanen (deures, treballs, estudiar...) i arribar a una hora puntual. - Organització: saber com organitzar els teus apunts, el temps per estudiar o bé fer qualsevol altre cosa relacionada amb l’estudi, etc. - Prendre iniciativa: estar atent a classe i a la vegada participar en qualsevol matèria, encara que no ho demanin. - Adaptació: cal adaptar-se a la forma d’explicar que tenen cada professor. 2. Què és una competència clau? Quines són les que es valoren més actualment? Expliqueu què és una competència clau. Quines són les més importants amb una breu explicació i poseu un exemple de cadascuna aplicant-la a alguna tasca de les que fas habitualment. També us podeu inventar una situació o un diàleg que exemplifiqui una o més d'una competència clau. Les competències clau són aquell conjunt d’habilitats, actituds i valors que permeten una execució excel·lent de les tasques professionals, i que es reflecteixen en determinats comportaments en el context laboral. Han pres una especial rellevància en el món laboral actual. Les noves tendències atribueixen a les competències clau un paper igual de rellevant i complementari als coneixements tècnics, assolits per la formació i l’experiència, que tradicionalment han estat els factors predominants per preveure l’excel·lència en l’acompliment de la tasca professional. - La actitud, la imatge, la forma d’expressar-te… - Negociació: saber arribar a un bon preu amb el comprador i venedor. - La puntualitat: saber arribar a l’hora. - Motivació: demostrar el teu interès pel treball i per l’autosuperació.
  4. 4. ACTIVITAT 3 1. Què és una empresa? Observeu el vídeo de l’empresa de Guissona i tots els elements que en formen part. Feu un comentari descrivint i donant la vostra opinió del que heu vist. Una empresa és una organització amb personalitat jurídica (definida a l'escriptura), la qual disposa dels mitjans necessaris per a la producció i es dedica a combinar-los per obtenir béns o serveis destinats al canvi, tot procurant respectar el principi d'economicitat en les seves actuacions. És la unitat de producció bàsica. 2. Hi ha diferents tipologies d’empresa en funció de les seves característiques. Fes una comparació marcant igualtats i diferències entre societat anònima, limitada i cooperativa. Les empreses es diferencien en diferents tipologies com la mida de l’empresa, el cost de producció, al sector geogràfic on operen, al tipus de tecnologia que utilitzen... Societat anònima: és un tipus d’organització empresarial on el capital està dividit en accions. Societat limitada: és un tipus d’organització empresarial on les responsabilitats estan limitades pel capital aportat a l’empresa. Societat Cooperativa: és un tipus d’organització empresarial on són els propis socis qui porten la gestió del capital. Igualtats: són tipus d’organitzacions dins d’una empresa. Diferències: en cada tipus, el capital es gestiona de forma diferent. 3. Els riscos laborals. Segur que n’has sentit a parlar. Defineix què són i identifica els riscos laborals que es desprenen de la utilització de l’ordinador portàtil i quines mesures s’han d’adoptar per prevenir-los. Són els riscos existents al treball i que pot ser una malaltia laboral o un accident laboral. Riscos per exposició a postures forçades: estar molta estona en la mateixa postura fa que s’adoptin postures forçades al tronc, al coll i a les extremitats superiors. Fatiga visual: si hi ha una mala il·luminació poden haver-hi reflexos a la pantalla i portar a l’individu a adoptar postures per tal d’evitar els reflexos. Sobrecàrrega muscular: el portat tot l’equip (portàtil, carregador, documents...) en un mateix punt del cos pot sobrecarregar la musculatura d’on es porta (espatlles al portar-ho en una motxilla, una sola espatlla al portar-ho en una maleta a la mà...). Desviació articular a causa del gir del coll a causa de la situació dels documents fora del camp de visió.
  5. 5. Risc derivat de la repetició de moviments durant períodes llargs que, unit a uns hàbits incorrectes, poden causat molèsties a les mans i canells. 4. L’estructura interna d’una empresa. Defineix què és un organigrama i els tipus que hi ha? Fes un possible organigrama de l’Institut col·locant els següents llocs de treball: Professor/a, departament de …., Director/a, coordinador/a d’equip docent, secretari/a, cap d’estudis, alumnes, coordinador/a pedagògic, pares i mares, consell escolar. Un organigrama és la representació gràfica de l'estructura organitzativa d'una empresa o organització. Representa les estructures departamentals i, en alguns casos, les persones que les dirigeixen, fan un esquema sobre les relacions jeràrquiques i les competències en vigor en l'organització. Tipus d'organigrama - Segons la finalitat: Informatius: presenten les grans unitats de l'empresa. Pretenen donar una visió general. D'anàlisi: mostren totes les unitats de l'empresa, fins i tot les més petites, i les relacions entre elles. Són molt detallats. - Segons l'extensió: Generals: Mostren tota l'estructura de l'empresa. De detall: Presenten només una part en concret. - Segons el contingut: Estructurals: Presenten tan sols les diverses unitats que componen l'empresa. Funcionals: mostren quines són les funcions de cada unitat. DE personal: Expliciten el nom i el càrrec de cada persona. - Segons la forma: Horitzontals: les unitats amb més autoritat se situen a l'esquerra. Verticals: les unitats amb més autoritat se situen la posició vertical.

×