Gebeurtenis.pdf

361 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
361
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Gebeurtenis.pdf

  1. 1. Elke Degeest &Kjerstin De Winter
  2. 2. Inleiding Alcatraz is een eiland dat zich bevindt voor de kust van San Francisco in Californië, USA. Het werd geopend als een federale gevangenis op 11 augustus 1934. De gevangenis was in gebruik van 1934 tot 1963. Tegenwoordig is Alcatraz een toeristische trekpleister.
  3. 3. Alcatraz was ontworpen om gevangenen vast te houdendie in andere gevangenissen problemen veroorzaakten.Om 9.40u ‘s ochtends op 11 augustus 1934 arriveerde deeerste lading gevangenen op Alcatraz met de trein vanuitde federale gevangenis in Leavenworth, Kansas in SantaVenetia, Californië.Van hieruit werden ze vergezeld door 60 FBI agenten,US marshalls en railway security officials die de eerste137 gevangenen binnenleidden.
  4. 4. De naam Alcatraz komt van La Isla de los Alcatrasos , de oorspronkelijkenaam gegeven door Juan Manuel de Ayala in 1775. Het betekent ‘Het eilandvan de Pelikanen’.In 1847 ontdekte de U.S. Army de waarde van Alcatraz als militaire basis.Tegen 1853 begonnen ze te bouwen aan een militair fort, samen met eenvuurtoren.Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog van 1861 werd Alcatraz eengevangenis voor krijgsgevangenen . Het leger besloot de gevangenis tesluiten in 1934.
  5. 5. Door de Great Depression en the Prohibition luidde een nieuw tijdperkvan georganiseerde misdaad in dat gepaard ging met vreselijk geweld.Hierdoor was een nieuwe gevangenis nodig die als afschrikkingsmiddelmoest dienen. Alcatraz was perfect hiervoor.Een security expert , Robert Burge, werd gevraagd om een gevangenis tehelpen ontwerpen waaruit men niet kan ontsnappen.De originele celblok gebouwd in 1909 onderging een renovatie. De helegevangenis werd uitgerust met de modernste beveilingstechnieken. Erwerd ook elektriceit gelegd.
  6. 6. Al Capone is ongetwijfeld de bekendste gevangene die in Alcatraz heeftgezeten. Hij heeft er 4 jaar gezeten. Hij was de leider van een maffiaimperium. Zijn verblijf in de gevangenis was niet gemakkelijk.Zo is hij neergestoken geweest met een schaar door eenmedegedetineerde.Alvan ‘Creepy’ Karpis heeft het langst vastgezeten. Hij heeft bijna 26 jaarlang vastgezeten op the Rock. Hij was de leider van de beruchte bende‘The Karpis Baker Gang’. Hij was geen modelgevangenen. Hij vochtconstant met andere gedetineerden.
  7. 7. http://nl.wikipedia.org/wiki/Al_Caponehttp://nl.wikipedia.org/wiki/Alcatrazhttp://www.alcatrazhistory.com/rs2.htmhttp://www.flickr.com/photos/josek/2980034664/http://en.wikipedia.org/wiki/Alcatraz_Islandhttp://en.wikipedia.org/wiki/Alvin_Karpishttp://www.beleven.org/vandaag/11_augustus

×