Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Verslag Presentatie Hélène: Bookmarks

474 views

Published on

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Verslag Presentatie Hélène: Bookmarks

  1. 1. Verslag Hélène: Bookmarks Zie Presentatie op Hélène’s blogOp woensdag 30 november 2011 gaf Hélène een presentatie over ‘Bookmarks’. Dit is eenintegratieopdracht die we kregen van de heer Vangampelaere tijdens de les ‘Social Media’.Hélènebesprak vier verschillende tools, nl: Delicious, StumbleUpon, Digg en Google Bookmarks. Ukunt Hélène haar presentatie terug vinden op haar blog.Wat zijn bookmarks? - Een ander woord voor een bookmark is een bladwijzer. - Het zijn koppelingen naar websites die het terugkeren naar je favoriete websites vereenvoudigen. - Internet Explorer staat bij favorieten. - De meeste browsers zijn vooraf ingesteld. - Er zijn ook applicaties beschikbaar voor buiten de browser. - Verder zijn er ook nog web applicaties die synchroniseren.Drie verschillende tools: Delicious - Wat is het? o Het is een website om je favoriete bookmarks (dus bijvoorbeeld favoriete websites of bladwijzers) op te slaan en te delen met andere gebruikers. o De website werd eind 2003 opgericht door JoshuaSchachter. o Het is eigenlijk een zoekmachine die je zowel openbaar als privé kan gebruiken. o De website is volledig gratis. o Begin december 2005 werd ‘Delicious’ overgenomen door ‘Yahoo!’ o ‘Delicious’ werkt nu samen met ‘Flickr’. - Hoe gebruiken? o Ga naar http://delicious.com/. o Je klikt op het groen knopje ‘join’ om een account aan te maken. o Je vult een gebruikersnaam en een paswoord in. o Dan klik je op ‘sign in’. o ‘Featured’: dit zijn de favorieten van andere mensen. o ‘Recent’: dit zijn de laatste dingen die men heeft gepost. o Je klikt op ‘+ link’: op deze manier kan je link toevoegen, bv: www.howest.be. o Je kan ook tags toevoegen. o Als je met alles klaar bent klik je op ‘save’. o ‘+ stack’: Een ‘stack’ is een collectie van links die opgebouwd werden rond één thema, bv: rond het thema Howest. o ‘Stack’ wil letterlijk zeggen: stapel. o Je klikt op ‘create stack’ rechts bovenaan.
  2. 2. o Daarna heb je de mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen. Maar volgens Hélène werkt dit niet zo goed. o Onderaan in het kadertje tik je bijvoorbeeld: ‘hier kan je meer informatie vinden over Howest’. o Je klikt op ‘save and view’.- Artikel 1: ‘CanDelicious’sRedesign Make the Company Cool Again? o Het artikel dateert van 27 september 2011. o Er werd in ‘Delicious’ een nieuwe voorpagina ontworpen voor het aantrekkelijk te maken. o Er is een verschil tussen ‘stacks’ en ‘bookmark folders’, want ‘stacks’ kan je publiceren voor andere ‘Delicious-gebruikers’. o Verder kan je ook nog samen horende links groepen.StumbleUpon- Wat is het? o Het is een ‘plug-in’ voor ‘Firefox, Google Chrome en Internet Explorer’. Hiermee worden mensen in staat gesteld om te stumblen. o Je komt op een website terecht zonder dat je er de bedoeling voor had. o Op de website kan je het stemsysteem gebruiken. Je kan dus stemmen of je het goed of slecht vond. o Websites met veel positieve stemmen zullen vaker voorkomen. o Je kan zoeken naar groepen met dezelfde interesses. o Het is eigenlijk een sociale netwerksite waar je vrienden kan toevoegen. o Bij een traditionele zoekmachine moet je een trefwoord ingeven en dan de resultaten doorzoeken, maar bij ‘Delicious’ niet. Hier heb je onmiddellijk een zicht op de pagina’s die je kunnen interesseren.- Hoe gebruiken? o Ga naar www.stumbleupon.com. o Je klikt op ‘joinfor free’ om een account aan te maken. o Je kiest een gebruikersnaam en een paswoord. o Als je een artikel leuk vindt, dan kan je op de knop ‘i likeit’ klikken. Zo zien de mensen dat het je boeit (net zoals bij ‘Facebook’). o Je kan ook websites delen met je vrienden. o Je kan zien van wie de website is en hoeveel berichten er al op gepost zijn.- Artikel 1: ‘StumbleUponComesto the iPhoneandAndroid’ o Het artikel dateert van 20 augustus 2010. o ‘StumbleUpon’ heeft een nieuwe applicatie voor iPhone en Android. o Dit is gemakkelijker als je werkt van op een mobiel scherm. o Het nadeel is wel dat het sneller werkt voor iPhone dan voor Android.
  3. 3. Digg- Wat is het? o Het is een Amerikaanse website die artikelen publiceert op het gebied van wetenschap, technologie, politiek en amusement. o De artikels worden geschreven door de gebruikers, daarom zijn die dus niet altijd echt betrouwbaar. o De artikels zijn voor iedereen toegankelijk. o Ze werken met een waarderingssysteem en de meest gewaardeerde artikelen komen op de voorpagina. o ‘Digg’ werd in november 2004 opgericht door ‘Kevin Rose, Owen Byrne, Ron Gorodetzky en Jay Adelson’. o Artikels zijn voor iedereen- Hoe gebruiken? o Je gaat naar http://digg.com. o Je klikt op ‘joindig’ om een account aan te maken. o Je kiest een gebruikersnaam en een paswoord. o Bij ‘mynews’ kan je alle artikels vinden die gebaseerd zijn op wat jij zelf graag leest, op populaire artikels en artikels gebaseerd op wie jij volgt. o Bij ‘top news’ kan je alle populairste artikels terugvinden die heel vaak gelezen worden. o Bij ‘newswire’ kun je de inhoud sorteren op verschillende criteria, zoals: onderwerp, mediatype, aantal ‘diggs’,… o Bij ‘newsrooms’ vind je het beste en het populairste nieuws over een bepaald onderwerp. o We voegen een link toe. o Je klikt rechts bovenaan op ‘submit link’, en we tikken bijvoorbeeldwww.howest.be. o Het nadeel is dat je goed moet nadenken voor dat je een link post. Die links zijn namelijk niet handmatig te verwijderen. Als je toch uw link wilt verwijderen, dan moet je een e-mail sturen naar de beheerder. o Bovenaan kan je ook een kijkje nemen naar je notificaties. o Je kunt zien wie dat je volgt en hoeveel commentaren je al hebt gekregen.- Artikel 1: ‘DiggThis: 09-f9-11-02-9d-74-e3-5b-d8-41-56-c5-63-56-88-c0’ o Het artikel dateert van 1 mei 2011. o Er is een sleutel gepost voor de kopieerbeveiliging HD-DVD. o ‘Digg’ heeft deze sleutel verwijderd, maar daar kwam protest tegen. De mensen vonden dit een beperking van vrije meningsuiting. Daarom hebben massaal veel mensen deze sleutel dan opnieuw gestuurd. o Citaat: ‘Maar nu, na het insturen van honderden artikelen, en duizenden reacties, hebben jullie het wel duidelijk gemaakt. Jullie zien Digg liever vechtend ten onder gaan dan dat de site buigt voor een groter bedrijf. Dat begrijpen we, en we verwijderen deze verhalen niet meer en zullen de eventuele gevolgen accepteren.’
  4. 4. Google bookmarks:- Wat is het? o Het is een gratis online service waar je jouw favoriete websites kunt bewaren. In tegenstelling tot de knop favorieten in je eigen browser, slaat ‘Google Bookmarks’ jouw favoriete links op het internet op. Op die manier heb je op elke computer toegang tot je favorieten. o Je kan dus overal ter wereld aan je favoriete websites. o Jouw links zijn privé.- Hoe gebruiken? o Je moet eerst ‘Google Toolbar’ downloaden. o Je klikt hiervoor dus op ‘Google Toolbar’ downloaden. o Je klikt aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden. o Daarna krijg je een kader te zien en hier moet je voor de eerste optie kiezen. o Vervolgens moet je ‘Google Bookmarks’ op de ‘Google Toolbar’ zetten. Hiervoor klik je rechts bovenaan op het moersleuteltje. o Bij ‘extra’ kan je kiezen voor ‘bladwijzers’. Hier moet je een vinkje plaatsen in het vierkantje. Wanneer je dat hebt gedaan, dan zal je een sterretje zien verschijnen in de ‘Google Toolbar’. o Je kan een link toevoegen aan je favorieten. Wij gaan bijvoorbeeld de website van de hogeschool: www.howest.be toevoegen aan onze favorieten. Dus je tikt dit adres in de adressenbalk en dan klik je op het sterretje.- Artikel 1: ‘Google Bookmarks AddsLists Feature forSocialBookmarking’ o Het artikel dateert van 24 maart 2010. o ‘Google Bookmarks’ voegt een nieuwe experimentele functie ‘lijsten’ toe. o De lijsten introduceren het begrip ‘sociale bladwijzers’. Vroeger waren deze sociale bladwijzers privé, maar je kan ze nu ook openbaar maken of delen met vrienden. o Er zijn een heleboel functies beschikbaar. o Het is handig als je dezelfde zoekfuncties moet uitvoeren, of als je specifiek zoekt naar schrijvers, onderzoekers,…

×