Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Anders haglund cd 5

184 views

Published on

Presentation om Anders Haglund - CD5

Published in: Lifestyle
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Anders haglund cd 5

  1. 1. ANDERS HAGLUND CD 5 – BLI EN MIRAKELGÖRARE
  2. 2. Mål Du måste ha mål, alla framgångsrika människor vet vart dem ska och därför når de framgång. Den viktigaste frågan du måste ställa dig själv är: vad vill du? Din hjärna kan nämligen ta dig VARSOMHELST. Men du måste berätta exakt vad du vill, många talar om för hjärnan vad de inte vill och blir besvikna för att de får det vilket beror på att hjärnan inte kan definiera vad du vill och inte vill. Exempel på det: Om jag säger till dig ”tänk inte på en röd Ferrari”. Vad kommer du göra då? Jo, tänka på en röd Ferrari, varför? För att hjärnan uppfyller den ordern också.
  3. 3. Vår förmåga till att planera besvikelse Vi människor är experter på att planera besvikelse. Vi förbereder oss alltid på att bli besvikna vilket begränsar oss från att satsa högt istället för att vara hoppfull och optimistisk. Du blir inte besviken om du sätter upp stora mål som du sen inte når. Men du blir besviken om du sätter upp små mål och sedan når dem. Varför är det så? Jo, för att de små målen är egentligen inte det vi vill ha. Vi bara ”nöjer” oss med det för att vi har sedan barnsben blivit inmatade med att man inte ska tro att man är något och att man inte ska sikta för högt. Vi måste lära oss att det är OKEJ att sikta högt. Med det sagt, fundera nu på det här: Vad vill du, INNERST inne? Våga tänka på vad du vill, hälften av all framgång nås genom att bara vara där och ha kul på vägen trots att man inte når riktigt ända fram.
  4. 4. Konsten till att bli lycklig och framgångsrik Det finns tre faktorer som är VIKTIGAST: - Ha en god social förmåga - Ha en god hälsa - Ha någonting att se framemot Ska man bara vänta på att världen skapar något att se framemot eller ska man ta det i egna händer? Att sätta mål handlar om att ge oss energi i nuet dvs. vi sätter mål för att vi ska ha något att se framemot. Man brukar tala mycket om disciplin, men egentligen behöver man bara disciplin när man ska göra något som du inte är inspirerad av. Om du är inspirerad så behöver du inte bli piskad till framgång utan det bara händer, du har kul och är inspirerad på vägen dit. Tänk vilken skillnad i livskvalité! Att driva sig själv till framgång via egen inspiration istället via smärta och disciplin. Samla erfarenheter för att bli framgångsrik.
  5. 5. Dina visioner KAN bli verklighet ”Fantasi är viktigare än kunskap” Albert Einstein. Dina mål KAN bli verklighet och dina fantasier är närmre till verkligheten än vad du tror. Allt handlar om förändring, om du tar en återblick tillbaka i tiden kan du se att fantasier om rinnande vatten, trådlös telefon osv. enbart var en FANTASI till inte för så länge sen. Slutsatsen av det är alltså att förändring är konstant men det är du som styr RIKTNINGEN. Förändring är konstant men inte förbättring, men genom medvetna mål och beslut kan du skapa ständig förbättring i ditt liv. En viktig fråga för framgång är: är det bästa du kan göra det bästa du kan göra? Egentligen inte, om du t.ex. gör fem armhävningar och känner att du inte kan mer, kan du garanterat göra fem till efter lite vila. Hur går det till då? Jo, det är ett mirakel. Ett mirakel sker när du gör det du kan, vilar, gör det du kan, vilar osv. Det spelar ingen roll vart du börjar, det viktiga är vart du är på väg.
  6. 6. Hur gör man när man sätter mål? Alla framgångsrika människor genom alla tider har använts sig av denna metod för att nå framgång: Den ultimata framgångsformeln: 1. Definiera vad du vill ha exakt, säg aldrig vad du inte vill ha. 2. När du vet vad du vill måste du få dig själv att agera för att närma dig målet. Du måste se till att du har tillräckligt med motivation för att sträva mot målet. 3. Märka vad du får för resultat och korrigera ditt tänk och agerande om det inte funkar. 4. Ändra på det du gör om du inte funkar. 5. Försök tills det funkar. Gör saker om och om igen, för vad händer om du gör saker om och om igen? Jo, du blir bättre och till slut blir du BÄST. Idag har vi mindre tid än vad vi hade förr vilket gör att vi måste speeda upp denna process lite, hur kan man då göra det? Jo, genom att lära av andra. Detta är superviktigt och i dagens globaliserade samhälle kan du lätt ta hjälp av både internet, böcker och andra hjälpmedel för att ta hjälp av sådana människor som redan nått framgång och ta lärdom av dem och deras metoder. För idrottare är det superviktigt att umgås med idrottare som är lite bättre än sig själv för att kunna ta råd och klättra ytterligare på sin utvecklingstege.

×