Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
ANDERS
HAGLUND
CD 4 – TID ATT LEVA
Vad avgör din tid?
 Alla människor har samma tidsram, det som avgör hur mycket tid
du har är dina värderingar.
 Alla har...
Värderingar
 Det är dina värderingar som bestämmer din tid, så för
att kunna reflektera över din tid och ändra ditt schem...
HälsaFamilj
Ekonomi Karriär
FritidVänner
Hur prioriterar du?
• Till vänster ser ni ett exempel på
faktorer som generellt s...
Lär dig dela upp din tid
 Många människor är fast i den sociala hypnosen som jag
tidigare pratade om dvs. vi fokuserar på...
Hur kan du göra det mesta av din tid?
 ”När din kropp vilar tenderar den till att vila mer”
 ”När din kropp är i rörelse...
Var klar över ditt liv – var klar
över din tid De prioriteringar som bör vara högst rent generellt är: hälsa och familj. ...
Vad behöver hända varje vecka för att du
ska känna att din tid är rättprioriterad?
 Du måste planera in aktiviteter utifr...
Bort med ”att-göra-listor”
 Börja istället med resultatlistor.
 Vår hjärna är utrustad för att ta order och siktar allti...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Anders haglund cd 4

143 views

Published on

Presentation om Anders Haglund - CD 4.

Published in: Lifestyle
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Anders haglund cd 4

 1. 1. ANDERS HAGLUND CD 4 – TID ATT LEVA
 2. 2. Vad avgör din tid?  Alla människor har samma tidsram, det som avgör hur mycket tid du har är dina värderingar.  Alla har väl något hört eller sagt själva ”jag har inte tid”. Men du HAR tid, det handlar bara om vad du väljer att lägga din tid på.  Ställ dig frågorna: - Hur planerar jag min tid? - Vad är det viktigaste jag kan göra med min tid just nu?  Om du känner att du inte hinner med det du vill och måste göra så måste du helt enkelt använda din tid bättre för du har all tid i världen, precis som alla andra människor, men det är bara du som avgör vad du ska lägga din tid på.
 3. 3. Värderingar  Det är dina värderingar som bestämmer din tid, så för att kunna reflektera över din tid och ändra ditt schema så måste du först förstå vad du värderar. Du har alltid tid för det du värderar högst så för att ta reda på dina värderingar kan du ställa dessa frågor:  Hur ser dina värderingar ut? Vad lägger du dina pengar/energi på?
 4. 4. HälsaFamilj Ekonomi Karriär FritidVänner Hur prioriterar du? • Till vänster ser ni ett exempel på faktorer som generellt sett många människor väljer att dela upp sin tid mellan. • Det behöver som sagt inte se ut så för alla men om man lyckas finna ett samspel mellan dessa faktorer skulle jag vilja påstå att man lever ett bra liv. • Fundera nu på denna fråga samtidigt som du tar en titt på hjulet: • Hur skulle du rangordna dessa faktorer?
 5. 5. Lär dig dela upp din tid  Många människor är fast i den sociala hypnosen som jag tidigare pratade om dvs. vi fokuserar på det som är dåligt, man tränar enbart på det man är dålig på. Blir man bättre på det? Ja, naturligtvis, men vad händer då med det du är bra på? Jo, du blir sämre på det, det blir en ond cirkel.  Därför är mitt råd till dig: dela upp din tid förnuftigt. Lägg tid på både det du gör bra och dåligt för att minimera skillnaderna mellan dina förmågor.  Arbeta lite här och var men något som är otroligt viktigt är: vart du än är, var där! Lev i nuet och var närvarande, låt inte tankar segla iväg utan kontrollera ditt fokus baserat på vad du gör, du kommer då uppleva att du har mycket mer tid!
 6. 6. Hur kan du göra det mesta av din tid?  ”När din kropp vilar tenderar den till att vila mer”  ”När din kropp är i rörelse tenderar den till att röra sig mer”  Vad menar jag då med detta? Jo, när du inte vill röra på dig är då du behöver det som mest. När du är på toppen, måste du vila, vilket du inte vill för att allt flyter på vilket oftast leder till skador, främst i idrottsvärlden. Därför är det oerhört viktigt att man som idrottare lär sig att förstå sin kropp och lär sig att kontrollera sina sinnen.  Om du lyckas lura dig själv till att göra saker som du egentligen inte vill kommer du kunna göra det mesta av din tid. Visst kan det vara jobbigt att ta sig upp ur soffan för att gå ut och springa en tur, men när du väl är ute kommer du glömma bort hur jobbigt det var vilket kommer göra att du automatiskt kommer uppleva att du har mer tid för att du får mer saker gjorda. Det är att göra det där lilla extra som du gör som kommer få dig att nå framgång.
 7. 7. Var klar över ditt liv – var klar över din tid De prioriteringar som bör vara högst rent generellt är: hälsa och familj. Du måste ta hand om dig själv för att kunna göra något annat med din tid.  Se inte på tiden du spenderar på din hälsa och familj som tid som förvinner, utan se det som att du investerar i tid som kommer gynna dig sen.  För att fördela din tid måste du ha disciplin men glöm inte att disciplin för dina värderingar väger gram i jämförelse med ånger som väger ton senare i livet, så ta vara på tiden.  Det är lättare att ta beslut om din tid om du har klart för dig vilka värderingar du har. Om du är klar över ditt liv så är du garanterat klar över din tid.  Se även till att vara medveten om de värderingar som du prioriterar lägst så du inte gör misstaget att lägga tid på saker du inte mår bra av eller har behov av.  Fundera på dessa frågor: - Vad är det du värderar högt? - När du planerar din tid, vad är viktigast för dig? Gör gärna topp 5-6. - Vilka är mina viktigaste mål och hur ska jag lägga upp min tid för att nå dem?
 8. 8. Vad behöver hända varje vecka för att du ska känna att din tid är rättprioriterad?  Du måste planera in aktiviteter utifrån dina värderingar.  FLYTTA INTE på någon aktivitet, om du inte hinner med allt börja stryka nerifrån, alltså styrk det som är minst viktigt att hinna med.  Det viktigaste är helt enkelt att du själv vet vad du behöver göra på varje punkt för att du ska känna att du får ut det bästa av din tid och därmed av ditt liv. Om du inte vet det måste du fundera på: vad behöver hända på varje punkt?
 9. 9. Bort med ”att-göra-listor”  Börja istället med resultatlistor.  Vår hjärna är utrustad för att ta order och siktar alltid på att nå resultat. Skriv därför ner vad du vill få ut av allt du gör istället för vad du ska göra.  När du berättar för hjärnan vad du har för syfte med alla projekt så söker den automatiskt efter lösningar och letar information. Hjärnan arbetar alltså bättre när du berättar för den vilket syfte du har med saker och ting.

×