Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
ANDERS
HAGLUND
CD 1 – RECEPT FÖR
FRAMGÅNG
Vårt beteende
 Vad är det som orsakar skillnaden i vårt beteende? Vad är det
som gör att vi ena stunden kan bete oss som ...
Faktorer som avgör vår prestation
 Hur ska vi kunna prestera maximalt hela tiden?
 Vad är det som gör att vi presterar o...
Hur kan man ändra sitt tänk för att prestera?
 Hur ändrar man då sitt tänk för att nå framgång?
 Först och främst måste ...
Framgång
 Alla har säkert någon gång hört uttrycker ”om du äter upp allt så
får du en godis efter maten” men inte reflekt...
Hur försätter jag mig i rätt tillstånd?
 Ett sätt för att försätta dig i rätt tillstånd är att andra din kropp
dvs. dina ...
Hur blir man lycklig?
 Först och främst måste man gå emot den vanan samhället
har skapat kring att leta fel på allt och a...
Hur gör man för att bli lycklig?
 Ett steg mot lycka är att göra mer av det som du gör bra och mindre av det
som du gör d...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Anders haglund cd 1

196 views

Published on

Här är en presentation som sammanfattar det mesta som Anders Haglund tar upp i sin första CD - recept för framgång.

Published in: Lifestyle
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Anders haglund cd 1

  1. 1. ANDERS HAGLUND CD 1 – RECEPT FÖR FRAMGÅNG
  2. 2. Vårt beteende  Vad är det som orsakar skillnaden i vårt beteende? Vad är det som gör att vi ena stunden kan bete oss som världsmästare för att sedan gå tillbaka till att vara nybörjare, trots att vi har samma hjärna och vår kapacitet är densamma?  Det handlar enbart om vilket tillstånd du befinner dig i. Tillståndet du befinner dig i avgör hur din hjärna kommer att ta hand om olika situationer. Det gäller därför att träna på att kunna ta fram sitt bästa jag, NÄRSOMHELST.  När saker och ting sker måste du själv försätta dig i rätt tillstånd för att klara situationen och kunna prestera optimalt. Du måste helt enkelt lära dig att trycka på dina egna knappar och inte låta världen göra det.
  3. 3. Faktorer som avgör vår prestation  Hur ska vi kunna prestera maximalt hela tiden?  Vad är det som gör att vi presterar olika vid olika tillfällen?  Främst handlar det om tryggheten som vi känner i uppgiften, om vi ombes göra någonting som vi känner oss trygga med gör hjärnan automatiskt om det adrenalin och den nervositet som uppstår till något peppande och hjälper dig att prestera.  Är du osäker på vad du ska göra börjar du tvivla på din egen kapacitet vilket gör att det adrenalin och den nervositet som uppstår blir något som kan sänka oss vilket gör att vi kan lätt underprestera.  En annan faktor kan vara förmågan att prestera inför folk – en del presterar bättre inför publik medan andra sänker sig. Vad kan det bero på? Den handlar också enbart om vilket tillstånd du befinner dig i, du måste själv sätta dig i ett tillstånd där du är trygg och där du känner att du kan ta fram till bästa jag JUST DÅ.
  4. 4. Hur kan man ändra sitt tänk för att prestera?  Hur ändrar man då sitt tänk för att nå framgång?  Först och främst måste man vara införstådd med att det inte är situationen som är jobbig utan det är ditt egna TÄNK som är. För situationer som du kan finna jobbiga kan en annan människa finna givande och utmanande, det innebär att det är ditt tänk i varje situation som avgör din prestation.  Framgång handlar om att vara lycklig samtidigt som du strävar mot dina mål vilket innebär att du själv måste finna lycka och motivation i varje situation som du ställs inför innan du når dina mål för att nå din fulla kapacitet.  En fråga som kan vara givande att ställa är: vad krävs för att jag ska känna att jag har levt ett fantastiskt liv?
  5. 5. Framgång  Alla har säkert någon gång hört uttrycker ”om du äter upp allt så får du en godis efter maten” men inte reflekterat över vad det egentligen innebär. Det innebär egentligen att när du väl når framgång så blir du lycklig. Stämmer verkligen detta? I de flesta fall så är det faktiskt lycka som leder till framgång och inte framgång som leder till lycka.  Därför är det viktigast att lära sig att sätta sig i rätt tillstånd vid rätt tillfälle för att klara av en uppgift.  ALLA gör något för att försätta sig i rätt tillstånd, t.ex. friidrottare som står och hoppar innan start använder det som ett sätt för att försätta sig i rätt tillstånd innan startsignalen.  Det viktigaste är att komma ihåg att det är tillståndet vi befinner oss i som avgör reaktionen.
  6. 6. Hur försätter jag mig i rätt tillstånd?  Ett sätt för att försätta dig i rätt tillstånd är att andra din kropp dvs. dina rent fysiologiska recept genom att analysera ditt beteende och tänk i olika situationer. Detta gör du genom att ställa frågor till dig själv som ”hur gör min kropp, andning osv. när jag är glad, ledsen eller arg?”  För att må på ett visst sätt och nå vissa känslor måste man göra vissa saker i en specifik ordning.  Om du befinner dig i ett bra tillstånd är du smart nog att lösa dina problem men befinner du dig i ett dumt tillstånd så är du inte tillräckligt smart för att lösa dina problem. Allt handlar därför om att träna på att försätta sig i olika tillstånd i olika situationer.  Ställ därför denna fråga till dig själv: hur gör jag när jag gör det bra?
  7. 7. Hur blir man lycklig?  Först och främst måste man gå emot den vanan samhället har skapat kring att leta fel på allt och alla.  Vi letar ständigt fel på människor och uppmärksammar oftast alla fel vi gör istället för att uppmärksamma det som vi gör bra, detta börjar vi med redan som barn när lärarna rättar våra prov t.ex. där markeras de fel vi gör istället för att uppmuntra det vi har gjort bra.  Eftersom vi ständigt uppmärksammar alla fel vi gör glömmer vi lätt bort allt bra vi gör och hur fantastiska vi är vilket leder till en sämre självbild vilket sätter gränser för vägen mot lycka.  Därför krävs mycket TRÄNING för att bli lycklig, du måste träna på att för att nå livets guldmedalj!
  8. 8. Hur gör man för att bli lycklig?  Ett steg mot lycka är att göra mer av det som du gör bra och mindre av det som du gör dåligt.  Detta kan du avgöra lätt genom att ställa dig frågan: när du fungerar som bäst och mår som bäst, hur gör du då?  Vill du bli framgångsrik? Umgås med en framgångsrik. Umgås med dem som är bäst inom sitt område, rent bondförnuft.  Att nå lycka handlar enbart om den förändring du gör i den inre världen, om du ändrar din inre värld förändras hela din yttre värld. Ett steg i rätt riktning är att förändra din inre röst, för att försätta dig i ett lyckligt tillstånd kan du prova att prata med dig själv med en glad och glittrig röst, jag lovar dig att det kommer göra skillnad och att du kommer garanterat sitta med ett leende på läpparna vilket redan visar att du har ändrat ditt tillstånd. Slutsatsen är alltså att beroende på vilken röst du använder så ändras ditt tillstånd. Förändring av tillstånd innebär förändring av allt.  Tänk efter, när allt flyter på för dig så finns det ingen i världen som gör saker och löser saker bättre än du. Du måste alltså inse att DU REDAN ÄR VÄRLDSKLASS – du måste bara lära dig att studera ditt beteende när du befinner dig i världsklass och studera det som fungerar och leta inte fel för att hitta en lösning utan gå direkt på lösningen.

×